自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Linda_lady 發表於 18-3-8 19:23
你買住一支比你媽咪早晚查下先, 我見佢呢支寫明對於6寸(15cm)左右既疤痕一支可以用一個月左右.

...
我見佢有2個唔同size, $148果款應該係細size, 我見我妹搽一次用好少, 我估一支可以用唔止一個月.

男爵府

WingsBobo 發表於 18-3-9 13:15
我見佢有2個唔同size, $148果款應該係細size, 我見我妹搽一次用好少, 我估一支可以用唔止一個月.
...
每次都係用一粒豆咁大既份量就夠,所以買細支都OK,一支都應該可以用好耐,半年都分分夠用,我表姐話澳洲買呢支好貴,所以我都幫佢係香港買。

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

grace911 發表於 18-3-21 12:08
每次都係用一粒豆咁大既份量就夠,所以買細支都OK,一支都應該可以用好耐,半年都分分夠用,我表姐話澳洲買 ...
而家做緊$158, 做到29/3 號, 如果變正價要$188

禁止訪問

侯爵府

MayT818 發表於 18-1-10 16:16
8月尾係私家做完朱古力瘤微創,到而家4個月,傷口算幾靚,平滑,只係2點紅,但都比先前都淺色左好多,醫生 ...
你手術疤痕都幾深, 你而家仲有無Keep住用緊去疤膏? 用左咁耐係唔係已經淡左好多?

侯爵府

MayT818 發表於 18-1-29 10:33
佢唔止係手術後疤痕, 我見佢網頁都有講:

倍舒痕去疤凝膠(Dermatix®Ultra) 適合用作改善傷口已經癒合的隆 ...
我都以為倍舒痕去疤凝膠淨係比手術後既疤痕用, 原來都有咁多針對性既疤痕可以用.

子爵府

回覆樓主:

請問可以消除濕疹印嗎?

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

男爵府

TV8 發表於 18-2-23 21:23
我01 年做2 萬多

我2014年係法國醫院做卵巢瘤,住5日4夜就7萬蚊,都覺得貴,而家要成10萬 不過我傷口無色架

禁止訪問

禁止訪問

大宅

MayT818 發表於 18-1-10 16:16
8月尾係私家做完朱古力瘤微創,到而家4個月,傷口算幾靚,平滑,只係2點紅,但都比先前都淺色左好多,醫生 ...

可以pm 妳搵邊個醫生做微創朱古力瘤?謝謝妳

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Linda_lady 發表於 18-3-8 19:12
我買左支黎用, 早幾日見到做緊$148優惠.

我自己拎左黎查下之前既割傷擦損既疤痕, 個質地都唔錯易推 ...

請問邊度買有優惠

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

勤力啲搽去疤膏, 會越嚟越淡㗎。

伯爵府

我舊年6月做,醫生也俾左一枝我搽,搽左幾次忘記左,果2點都好淡了,唔多覺。
祝大家都身體健康!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

MayT818 發表於 18-1-29 10:33
佢唔止係手術後疤痕, 我見佢網頁都有講:

倍舒痕去疤凝膠(Dermatix®Ultra) 適合用作改善傷口已經癒合的隆 ...

我開刀醫生都係送呢枝俾我,幾好用
活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至