自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

8月尾係私家做完朱古力瘤微創,到而家4個月,傷口算幾靚,平滑,只係2點紅,但都比先前都淺色左好多,醫生勁好人,做完手術仲私人送左支去疤膏比我,真係幾得,我朋友先前都做過一樣手術,佢仲起埋肉牙添,真心好慶幸。

子爵府

回覆樓主

我都做過
祝早日康復

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

傷口埋得好好喎, 你醫生咁好, 仲送去疤膏比你, 可唔可以影黎睇咩係點? 我妹先都做完盲腸手術無幾耐, 可以比佢搽下.

大宅

回覆樓主

幾錢?

禁止訪問

大宅

小雲天使 發表於 18-1-11 10:41
幾錢?
你意思係手術幾錢?

大宅

Linda_lady 發表於 18-1-19 19:26
請問一下你係私家醫院做左幾多錢? 醫生比左支咩去疤膏比你用?
我手術做左10萬, 住左3晚醫院, 佢比我果支係叫倍舒痕, 但佢送比係大支裝, 我係出面見到係細支裝, around $200樓下.

禁止訪問

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MayT818 發表於 18-1-10 16:16
8月尾係私家做完朱古力瘤微創,到而家4個月,傷口算幾靚,平滑,只係2點紅,但都比先前都淺色左好多,醫生 ...

幸運遇到個好醫生,jm祝你早日康復

伯爵府

8月尾係私家做完朱古力瘤微創,到而家4個月,傷口算幾靚,平滑,只係2點紅,但都比先前都淺色左好多,醫生 ...

請問可以分享醫生資料嗎? Thanks.

大宅

VivienMan 發表於 18-1-26 20:15
請問可以分享醫生資料嗎? Thanks.
我係st paul 駐院女醫生做, 謝慧貞醫生,都係JM介紹, 好細心.

大宅

Linda_lady 發表於 18-1-26 19:37
呢支大支裝倍舒痕去疤膏可以用到幾耐架?
要用幾耐先明顯減淡疤痕? 係唔係針對手術後既疤痕?
佢唔止係手術後疤痕, 我見佢網頁都有講:

倍舒痕去疤凝膠(Dermatix®Ultra) 適合用作改善傷口已經癒合的隆起疤痕 (elevated scars) (2年內的增生性疤痕 (hypertrophic scars) 和瘢瘤性疤痕 (keloid scars)),而這些疤痕可能由手術、燒傷、割傷、意外、擦傷、蚊叮蟲咬等所造成。然而凹陷性疤痕 (depressed sacrs), 如粉刺或水痘則不適合使用。

禁止訪問

男爵府

Linda_lady 發表於 18-2-23 18:01
OIC, 總之係凸起既疤痕都岩用, 另外有無話岩唔岩小朋友用?
我都有用倍舒痕,我覺得效果幾好,又快吸收。呢支小朋友都啱用架,成份天然,唔會刺激皮膚,小朋友用都無問題。

大宅

睇落個傷口都埋得幾好呀, 我媽咪都岩岩做完手術幾個月左右, 之前睇仲埋緊口, 最近睇到佢條疤痕好明顯成條起曬肉牙.佢都有介口食得幾清淡但都起曬肉牙, 唔知而家先買呢D去疤膏比佢用仲有無效果?

~開開心心過每一天~

大宅

MayT818 發表於 18-1-29 10:33
佢唔止係手術後疤痕, 我見佢網頁都有講:

倍舒痕去疤凝膠(Dermatix®Ultra) 適合用作改善傷口已經癒合的隆 ...
咁我都買支比媽咪試下用先得, 唔知一條大約長6-7寸左右既疤痕要用幾多支?
~開開心心過每一天~

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

藥房就買到嗎?

子爵府

虎到金來勳章

我01 年做2 萬多

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至