嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇個人喜好, 我唔鐘意有二手, 我會買新, 雖然我小朋友都極少用, 出世到而家3歲, 都無用到十次

男爵府

jack_chiyung 發表於 18-1-11 23:50
一架新車要$3000, d朋友成日話bb車好少用,買二手就可以。。

我部bb車係朋友比既二手combi
我仔仔而家就快3個月大,出過好多次街,如果係閒逛商場食既飯用bb車最好,如果係街市買餸,去健康院,短時間出門用孭帶最好,我仔仔出街10次有9次都係要我抱,架bb車變左放shopping戰利品 我平時出門已經多數係老公渣車嫁喇,我都覺得拎BB車出門好煩,更想像唔到坐巴士的士會係點
上網用d時間搵下二手既bb車 ,有d真係好新淨幾百至1000蚊都有

男爵府

我會睇個架BB車新淨情度,若好新,我唔介意會二手。
用唔用BB車,真係好個人選擇。我就用得多個類人....

大宅

回覆樓主

喺呢度嘅2手市場買左combi handy 4, 街賣3400左右,我買1500,架車都有9成新。

而家bb 2個月大,我無乜帶佢出街,只用過2次。

禁止訪問

2018復活節勳章

洋房

可能我傳統一D, 我覺得初生新生命, 盡能力都俾新野佢用

複式洋房

回覆樓主

我都冇特登買,之前有朋友送左部俾我,後來抽獎又多一部,我個bb未出世,不過都預計到唔會成日用車仔,多左一部都唔知點算屋企邊有咁多位⋯

男爵府

二手新淨有單我覺得無問題, 有好多都可以拆洗, 如果同淘寶新車, 我都會揀二手, 因為淘寶嘢好多時有陣味, 整唔走的,
我買左部二手好新淨, 我自己差唔多日日落街都用, 出街又用, 宜家咁熱, 更加唔會揹, 不過我見好多人都係少用, 幾個月就放左, 慳好多, 整花左都唔肉赤

男爵府

不過多唔多用真係好個人, 我bb出街坐車無喊, 佢仲好開心添手腳可以fing 下fing下, 反而揹住佢仲成日玩拗腰, 同埋我唔想成日揹住抱住條腰好攰, 就算自己楂車出入商場, 落左車我都係推車多

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

我唔介意用2手。 因頭半年先要平訓 。 過半歲可以換士的車清好多

男爵府

BK Milk勳章

jack_chiyung 發表於 18-1-11 23:50
一架新車要$3000, d朋友成日話bb車好少用,買二手就可以。。

我有部重身的B車。 可平訓。
中國制( 好似叫California bear )
免費。 沙田圍自取

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

其實我覺得要睇下自己經濟, 同埋當時二手市場有冇你想買既款式, . 個個人唔同既, 如果使用次數都多既, 環境又許可, 咁可以多個選擇囉

禁止訪問

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

laibebemama 發表於 18-5-31 14:01
二手新淨有單我覺得無問題, 有好多都可以拆洗, 如果同淘寶新車, 我都會揀二手, 因為淘寶嘢好多時有陣味, 整 ...

我都係, 我寧願買二手都唔買淘寶, 始終無保障呀淘寶野, 成個碌甩出黎都唔出奇架唔係講笑呀, 到時整到 bb 就慘喇..... 不過我盡量都唔會買人二手, 因為 3547 我會介意, 朋友o既就唔同..... 我部 bb 車都係朋友比我, 好新淨 慳返幾千蚊買第二樣野啦, 雖然唔係話好窮但都應駛得駛, 唔好浪費
大事化小, 小事化毛.........

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kmbb519 發表於 18-7-24 17:34
我都係, 我寧願買二手都唔買淘寶, 始終無保障呀淘寶野, 成個碌甩出黎都唔出奇架唔係講笑呀, 到時整到 bb ...

妳有沒好推介?今日睇過幾部覺得yoyo幾好不過又見人話佢側邊扶手太低

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

JD930 發表於 18-7-29 21:43
妳有沒好推介?今日睇過幾部覺得yoyo幾好不過又見人話佢側邊扶手太低
...

我無乜點睇其他牌子之前睇過combi 同 chicco, combi就輕身同埋易收車,chicco就穩陣,因為我同我老公都渣車,所以唔駛㨂易收車 諗住買chicco 點知有朋友買左chicco嫌重 用左兩次就無用,所以比左我地,真開心啱啱好慳返
大事化小, 小事化毛.........

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kmbb519 發表於 18-7-30 13:28
我無乜點睇其他牌子之前睇過combi 同 chicco, combi就輕身同埋易收車,chicco就穩陣,因為我同我老 ...

我哋睇yoyo因為佢有得連埋car seat
哈哈妳就好啦慳返幾千蚊

首頁

尾頁

跳至