親子旅遊

跳至

首頁
45678...18

尾頁

男爵府

Shellyxlk 發表於 18-1-21 09:19
大家會租 WiFi 蛋去嗎?

我都諗住用咭,有時行開行埋都方便上到網。而且我見淘寶有咭係包埋打返香港既電話,方便我地有需要時打返香港。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

me920 發表於 18-1-21 18:19
你幾時出發呀?係咪已經訂晒酒店?

21/7先去黃金海岸,26/7飛墨爾本,2/8回港,hold晒酒店,但想去淘金鎮過聖誕,唔知點安排好

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

me920 發表於 18-1-21 18:10
我都冇留意tim, 但好似有見到有JM係去完大洋路去機場, 我先再執下, 咁應該係你的行程inspire左我呢一點~~其 ...

因為我10點早機回港,酒店有機場接送,諗緊前一晚還車定第二朝先還車

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Lqueenie 發表於 18-1-21 19:33

21/7先去黃金海岸,26/7飛墨爾本,2/8回港,hold晒酒店, ...
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22823920&extra=&page=3
我都有睇過discuss一D 行程, #37最後都係話去GOR去機場, / 去新金山, 係咪你講的淘金鎮?

珍珠宮

me920 發表於 18-1-21 19:59
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22823920&extra=&page=3
我都有睇過discuss一D 行程, #37最 ...
我估係, 因為淘金鎮就在 ballarat

男爵府

Lqueenie 發表於 18-1-21 19:35
因為我10點早機回港,酒店有機場接送,諗緊前一晚還車定第二朝先還車

如果我會之前一晚還車,怕第二日有麻煩就唔抵。

珍珠宮

女皇駕到 發表於 18-1-22 09:07
如果我會之前一晚還車,怕第二日有麻煩就唔抵。

我都傾向前一晚還車,但就要5點前,否則有附加費

男爵府

Lqueenie 發表於 18-1-22 10:00
我都傾向前一晚還車,但就要5點前,否則有附加費

你響邊間租?
我響Alpha租可以7點機場還車。

珍珠宮

女皇駕到 發表於 18-1-22 16:25
你響邊間租?
我響Alpha租可以7點機場還車。

應該租apex

男爵府

回覆樓主:

我又報到下先,7月岀,2大1小,MEL同OOL,買左機票,但未plan行程

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 18-1-25 14:27
alpha貴嗎?我見Apex機場夜晚還車會貴啲。
你哋會預幾早去機場?聽講退稅都幾慢。
...

唔貴呀,我Melbroune 租10日第1日朝早8點取車,最後果日晚上7點還車,包全保,都唔駛3500。

Alpha機場最後還車時間係1900,我零晨1點機,仲有大把時間可以食埋個飯,再shopping。

禁止訪問

男爵府

回覆 IloveJJ 的帖子

唔記得講,我仲要係book日產suv,如果細車仲平。
其實SHOPPING都係行下DUTY FREE買下D無聊野打時間。

禁止訪問

男爵府

可以俾住幾百蚊訂先,到時先俾尾數。基本上澳洲出境穩陣要預3小時,咁我計埋還車食飯,其實7點我覺得差不多。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我上網見有人說有些旅遊手册有Buffing Billy railway的coupon,各位到時到機場或是大車站可以試下找下!找到請回來分享下!如果真係有,烦麻幫我攞多四張返H K呀!

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

女皇駕到 發表於 18-1-25 21:16

可以俾住幾百蚊訂先,到時先俾尾數。基本上澳洲出境穩陣要預3小時,咁我計埋還車食飯 ...

嘩,3個鐘
請問邊個機場咁繁忙?

首頁
45678...18

尾頁

跳至