自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

伯爵府

回覆樓主

我都好中意食面包皮
BB你來咗啦?

伯爵府

2018復活節勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我都好鍾意食麵包皮

水晶宮

侯爵府

畀面勳章

Catvole 發表於 18-1-12 14:17
支持不要浪費食物。請問你點整嫁?

牛奶100cc, 蛋1隻,糖2茶匙,麵粉5克, 混合好放麵包皮入去浸,牛油放平底鑊,如圖咁逐片擺放成一個圓餅,底面煮好就食得,可加糖漿或煉奶點黎食

子爵府

買方包都一定會選有皮

子爵府

回覆樓主

子爵府

柏仔媽咪 發表於 18-1-12 14:19
(emoji)我會切粒加糖,牛奶,旦,做麵包布甸

Me too
樓主....x100000 like

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

麵包皮⋯⋯唔好浪費⋯⋯魚排養魚的人,要用來餵魚㗎!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我其實覺得麵包皮係最好食

子爵府

要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

anpanmenbaby 發表於 18-1-12 19:16
牛奶100cc, 蛋1隻,糖2茶匙,麵粉5克, 混合好放麵包皮入去浸,牛油放平底鑊,如圖咁逐片擺放成一個圓餅, ...

Thank you jm

男爵府

回覆樓主

大宅

seaheart88 發表於 18-1-12 14:19
其實麵包皮好好食㗎。。。一袋麵包我最鍾意就係兩塊麵包皮。。。

我都係!我鍾意食有皮方包!

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

子爵府

虎到金來勳章

anpanmenbaby 發表於 18-1-12 13:43
因為公司每日都有麵包皮棄掉,唔想浪費。上網搵到個好方法可以整野食,試整完,幾簡單又好味,試食時我同亞 ...

麵包舖賣麵包皮 – 現今餅店所的賣方飽都是[去邊]的, 6,70年代的麵包舖把麵包[飛邊]後, 往往會用膠袋袋起一大把麵包皮, 然後以低價出售. 發展至後期, 有些麵包舖將麵包皮炸脆後才入膠袋, 以零食的形式出售 · 曬飯焦 – 童年時走過橫街窄巷, 經常會看到有人會在地上曬飯焦, 一餅一餅的舖滿半條行人路. 聽說曬乾了的飯焦是運回國內作為乾糧出售的

首頁

尾頁

跳至