想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

求現正評價,過去幾年可能好好,不過現在點樣?除了地點一個台北一個新竹,一個比較貴,仲有其他嗎

別墅

Bloom789 發表於 18-1-13 20:20
求現正評價,過去幾年可能好好,不過現在點樣?除了地點一個台北一個新竹,一個比較貴,仲有其他嗎
...

邊個貴d?

複式洋房

...
翁紹評

禁止訪問

複式洋房

blythe_rei 發表於 18-1-29 08:14
幾$?
鮮胚植入, 大約15萬台幣 ,pgs另計
重點是你有多少項目需要檢驗,例如免疫

大宅

...
2位都喺台北喎

別墅

回覆 Orangebaby8128 的帖子

可否PM詳情給我? 我和太太也想在台灣做IVF/ PGS, 但送X 鳥報給我的價錢太貴, 未計PGS也要30-35萬台幣, 幾乎和在香港做也差不多, 感謝~

複式洋房

回覆樓主:

由於翁用藥比較進取,所以價錢並不是大家想只需要5-6萬港元,如果本身卵唔多,但要做pgs, 可能需要7-8 萬元。
我個case卵唔多,但由於冇小過,而年紀唔算太大,所以翁覺得我唔需要pgs, 但由於我植入後,又打過復邁和吊ivig, 所以total係翁到用左超過10 萬,所以最終用幾多錢真係好難講。

上網睇王用藥會少d的,所以可能價錢會平d.

由於我會在翁那邊成功的,我當然推介翁醫師,但如果樓主未開始療程,可以分別到兩個醫生到初診下先,再睇下自己的感覺。

大宅

dior_project 發表於 18-4-14 11:07
由於翁用藥比較進取,所以價錢並不是大家想只需要5-6萬港元,如果本身卵唔多,但要做pgs, 可能需要7-8 萬元 ...

請問你是否一次成功?謝

複式洋房

spiderkelulu 發表於 18-6-9 11:18
請問你是否一次成功?謝

係呀,我入day 3 2 粒,中一粒,今日已經40 week 4 day, 寶寶逾期居留,下星期2 就入院催生。

大宅

dior_project 發表於 18-4-14 11:07
由於翁用藥比較進取,所以價錢並不是大家想只需要5-6萬港元,如果本身卵唔多,但要做pgs, 可能需要7-8 萬元 ...

瑋用藥真的小。我day3開針day9就抽。而且我都覺得佢跟得足。由初診到植入全部一手一腳。
我係瑋度用左接近4萬港幣。抽左11粒。一次植入二粒day3

複式洋房

pkh0207 發表於 18-6-9 11:58
瑋用藥真的小。我day3開針day9就抽。而且我都覺得佢跟得足。由初診到植入全部一手一腳。
我係瑋度用左接近 ...

其實初期都唔駛用咁多錢,但植入後用藥比較多,所以就用多左幾萬。
懷孕初期,唔穩定,醫生叫你做咩就做咩,錢只係其次,最緊要保得住肚入面的寶寶。

大宅

dior_project 發表於 18-6-9 11:20
係呀,我入day 3 2 粒,中一粒,今日已經40 week 4 day, 寶寶逾期居留,下星期2 就入院催生。
...

恭喜恭喜,好快見到bb 喇

大宅

...

我諗緊好唔好係瑋到做多一次ivf, 定係轉去睇翁。因為我係超高齡,AMH超底,好煩惱。

複式洋房

spiderkelulu 發表於 18-6-9 12:29
我諗緊好唔好係瑋到做多一次ivf, 定係轉去睇翁。因為我係超高齡,AMH超底,好煩惱。
...

上網睇其實兩位醫師都好多正面評價,亦有媽媽分享,翁病人太多follow up得唔太好,但我37 week都收到愛群電郵,問我生得未?
我睇翁,我覺得佢好好,親切,佢仲好記得我老公,同我分享好多case.
建議係你可以分析上次失敗的原因,係卵子質素唔好,定精子問題,有冇食supplement, 有冇做運動?
明白高0 的煩惱,覺得要把握時間,但都要身體ready, 先可以進入療程。
加油,堅持比放棄容易。

大宅

Hello 大家好! 因為我宜家都谂緊去台灣定香港做人工! 想請教下去台灣做IVF的各位JM,每個療程係要飛去幾多次台灣架?? 因為要大概計下酒店機票錢同埋預埋療程的預算!! 多謝指教:)))))

大宅

...

可以pm 王醫生的資料嗎?

大宅

dior_project 發表於 18-6-9 13:10
上網睇其實兩位醫師都好多正面評價,亦有媽媽分享,翁病人太多follow up得唔太好,但我37 week都收到愛群 ...

多謝你意見同鼓勵。
之前個次所有野都好理想,都唔知點解會失敗。通知左瑋醫師那邊,他們就沒有再跟進。所以都唔知什麼原因失敗。所以先考慮轉唔轉去睇翁醫師,因為聽好多jm講,翁醫師會幫我地找出原因,再調配針藥。
我依家睇緊中醫,針灸,做運動。希望身體ready好再試。
我會加油(emoji)(emoji)

複式洋房

spiderkelulu 發表於 18-6-10 12:05
多謝你意見同鼓勵。
之前個次所有野都好理想,都唔知點解會失敗。通知左瑋醫師那邊,他們就沒有再跟進。所 ...

這正是翁用藥比較多的原因,我植入後白血球同tnf-a指數狂升,所以翁建議我食類固醇,加吊ivig, 打復邁。
翁當時的解釋係想大包圍咁幫我用藥,唔想好似其他醫師咁乜都唔做,試3 次先,翁覺得要我試3.次,心理壓力太大了。

但翁好體諒的,每次吊ivig. 都同我講,好貴。但當時你為保住bb咩都會做,又唔係窮到冇飯開。

你在王那邊仲有雪胎嗎?如果冇既話,可以搵個weekend初診翁睇下感覺先,但預左星期6 要等好耐。

複式洋房

charlenebb 發表於 18-6-10 11:43
可以pm 王醫生的資料嗎?

自己search下王家瑋醫師啦

首頁

尾頁

跳至