王國教室

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

1. 我要參加國王帶你遊樂園

2. 因為我小朋友很想去迪士尼!

3. 參加人數:2大1細

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

2. 因為囡囡今年要升小一, 可以小一前去玩下, 輕鬆下, 自行收生唔成功,做媽媽都好大壓力,希望抽中可以一家人去迪士尼樂園開開心心顛一日, THX

別墅

回覆 王國教室 的帖子

2. 因為可和囡兒化身迪士尼公主主角, 進入歡樂夢幻的迪士尼王國, 在這兒我們可一起了解大自然食物
鏈的關係,及生態學習的重要性。這是從細由日常生活中做起的環境保育培養。
3. 參加人數:2大2細

男爵府

2024勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 王國教室 的帖子

2. 因為小朋友好鍾意迪士尼人物, 但上次首次親遊迪士尼樂園時, 本想和不同可愛造型人物合照, 然而小朋友被嚇到了, 之後想去3D影院都只好急急離開。我估計小朋友尚小, 迪士尼樂園未太適合佢, 但佢而家成日問我幾時再去迪士尼。所以我想今次跟國王遊迪士尼樂園, 參觀樂園對環保嘅貢獻, 讓小朋友欣賞樂園嘅另一面, 唔會再可怕去迪士尼呢個大人細路都鍾意嘅地方。
3. 參加人數:2大

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 畀面勳章 15週年勳章

回覆樓主:

2. 好想同囝囝一齊參與呢個咁有意義嘅活動,又可以俾囝囝從活動中學習環保意識,又可以俾囝囝玩,而且囝囝從未去過迪士尼樂園,相信囝囝去到一定會好興奮,好開心,希望國王可以帶埋我地一齊參與呢個有意義嘅活動,謝謝國王!

大宅

美好大世界2017勳章

2. 因為我未參加過迪士尼環保教育, 哈!哈! 囡囡去迪士尼只認識公主, 米奇,米妮, 但無留意鳥類、昆蟲及蝴蝶! 希望今次活動, 囡囡可以玩樂中學習環保. 認識大自然, 明白迪士尼唔只係樂園, 仲係一個自然教育樂園! 從而培養環保信息, 愛米奇, 愛昆蟲,愛樂園,愛環保!好有意義活動教學.

大宅

MommyPanel勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

2. 因為我希望透過是次有意義的活動讓小朋友在玩樂中更認識大自然,從而學懂珍惜及愛護大自然,為地球及自己未來的生活環境出一分力。
3. 參加人數:2大1小

大宅

回覆 王國教室 的帖子

2. 我有三個活力充沛的仔仔,兩個讀小學,一個兩歲幾。男仔特別需要周圍走,周圍去玩,我希望今次能抽中,可以帶曬三個仔去展開奇妙旅程。同埋全職湊住三個仔真係幾花精神同體力,我都好鍾意廸士尼,我都要去RELAX 一下,玩過痛快。

別墅

1.我要參加國王帶你遊樂園心
2.因為覺得這個活動很有義意,可以在玩樂中學習是最好不過的!我們都好認同環保同保育要從小灌輸概念,小朋友太易容會造成浪費,即使大人經常提醒都不及在遊樂教育來得深刻!而且我們家小朋友對大自然和環保十分感興趣,當小朋友知道要分類回收廢物,總是他在提醒我要分類,他還自動把爸爸喝完的鋁罐洗乾淨並袋好,讓我有空拿去回收😂,其實小朋友比我們想像中還有能力為保護環境出力!所以很希望有這難得的機會,讓小朋友更深刻地了解到保護環境的真正意義!
3.參加人數:2大2細

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章

2. 囡囡從未去過迪士民樂園,而又好想去。囡囡上個星期病倒了,她燒到好高燒,嚇得我以為中咗流感,原來只是普通感冒,發燒好幾天了,現在好返了,學校又因流感疫情持續提早放年假,為了獎勵她身體康復良好,想帶佢去迪士尼樂園玩,參加今次親子王國咁有意義嘅活動,去迪士尼玩樂中,可帶女兒親親大自然,希望被抽中,我們一家個愉快難忘的一天!
3. 參加人數: 2大

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

2. 因為未試過國王帶我們去,
仔仔小朋友佢地好鍾意迪士尼,
的米奇巴斯同所以卡通人物!
3. 參加人數2大1小

大宅

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章

2. 小朋友雖然得1歲,但佢對小動物好有興趣, 從書本上已經認得雀仔同蝴蝶, 會做出飛既動作. 希望佢有機會接觸佢地既生活環境, 從小認識大自然, 學習環保。小朋友又好鐘意迪士尼人物, 如果可以一齊影相同跳舞舞實會好開心。

3.參加人數:2大
(加1個1歲小朋友)

男爵府

回覆 王國教室 的帖子

2. 囡囡剛好3月19日生日, 希望可以同佢入樂園玩一日, 當係送比佢最難忘既生日禮物. 亦希望藉此活動讓小朋友了解樂園對環保的貢獻,迪士尼除左有卡通人物外, 亦可展現人類與大自然相處融洽的一面。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

1.我要參加國王帶你遊樂園
2.因為我小朋友最愛迪士尼呀!千辛萬苦工作, 好希望可以好好的與女兒共遊開心時刻~~
3.參加人數:2大1細

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1) 我要參加國王帶你遊樂園

2) 我想同小朋友一齊去迪士尼樂園,因為迪士尼樂園係我生第一胎前一日就係樂園玩足一日,第二日就見紅作動入院生女,之後幾年都有同小朋友一齊去,迪士尼樂園係令我地一家充滿回憶的地方,不過而家入場費的確有點昂貴,所以未能再有機會同小朋友去。

3) 參加人數: 2大人 + 2 小童

別墅

2. 因為我囡囡今年小一作戰,經過了多場累人的面試,佢只係好想去過迪士尼輕鬆下. 囡囡很合作又配合,各方面都做得很好,到最後無論結果如何去那間小學讀書,也覺得冇憾,我都以她為傲.

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

2. 因為我的大女兒(小一)剛好在3月17日前考完試,我希望帶她去迪士尼奬勵她辛苦努力地温習;小的女兒未曾去過,所以想帶她去見下她最喜歡的米奇老鼠。

別墅

回覆 王國教室 的帖子

2. 因為我想小朋友增廣見聞從國王帶領學懂更加多知識

王國教室  您好,回覆發表後不可編輯或刪除,請你再次回覆參加,謝謝!  發表於 18-2-23 09:45

大宅

回覆樓主:

2. 我好想同三個寶貝女去玩下,因為大女今年升小一,早前自行收生唔成功,大女好失望,希望抽中去迪士尼樂園,可以開心玩一天,吸收滿滿正能量,同三個寶貝女都未去迪士尼樂園,希望可以抽中比佢三個見識迪士尼樂園的奇妙旅程,一定十分之開心!多謝!

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

「我要參加國王帶你遊樂園」
迪士尼係大人細路的夢想王國,不管大人小朋友去到都可以開開心心咁渡過,大人可以放低煩惱做返個小朋友,小朋友可以放低讀書壓力,大人的期望做一個真正的小朋友,大人細路一齊開開心心無憂無慮不分你我咁大玩特玩。
能和家人親子相聚的時間因為生活迫人未必會好多,但若果可以係最開心的地方玩得盡興,一定留下美好的回憶。
重質不重量,家庭日即使一日一次,一週一次,一個月一次……數量可以係其次,但最重要當下係能一齊開心!!
我們一家3口,2大1細參加

首頁
12345...6

尾頁

跳至