網購天地

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

GalGuy 發表於 18-1-17 17:15
而家喺大陸版手機嘅淘寶想copy link一定係「分享有賞」㗎啦,
我都想知點樣copy link仲方便

最右上角有三點野,入面最底有分享,cap出黎條link會唔同,我都明依家好多商家諗盡方法想d人幫佢宣傳咪諗埋晒依d分享有so囉

複式洋房

回覆樓主

呢個eko只賣rmb73, 唔知掂唔掂

EKO欧式创意不锈钢垃圾桶家用卫生间客厅卧室脚踏式厨房大号带盖【包邮】
【在售价】98.00元
【券后价】73.00元
【下单链接】http://m.tb.cn/h.ZZGGhG7
-----------------
复制这条信息,¥cuWV0lgVLHO¥ ,打开【手机淘宝】即可查看

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

cherylcc 發表於 18-1-18 10:58
呢個eko只賣rmb73, 唔知掂唔掂

EKO欧式创意不锈钢垃圾桶家用卫生间客厅卧室脚踏式厨房大号带盖 ...

Thx

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

wishwish2012 發表於 18-1-15 13:29
用緊呢個,好用。當時用點對點集運,好似2-3公斤左右,運費大約$10-$15,你可以選直運/官集,以免計體積重 ...

我都想買個30L,但用王生間私集 呢間答唔到包裝後長濶高幾多。 點對點係官集定私集?我未用過淘寶官集

大宅

減齡達人勳章

lala229 發表於 18-1-22 12:02

我都想買個30L,但用王生間私集 呢間答唔到包裝後長濶高幾多 ...

點對點係私集,但佢唔會計體積重,最啱運大件又輕既野。30L果個連包裝最長果邊有60cm, 計體積起碼要17kg, 我上次用點對點好似唔超過3kg.

佢有d terms 改左,不過我覺得運大件野依然好抵,可以參考下。

大宅

減齡達人勳章

lala229 發表於 18-1-22 12:02

我都想買個30L,但用王生間私集 呢間答唔到包裝後長濶高幾多 ...

提一提,由於佢係送上門,首kg 係$20, 送貨費係$20,所以頭1公斤已經要$40,但之後每公斤$5就好抵,你最好買多幾樣野,不過唔好太輕,佢每件最少計0.5kg. 頁面有個計算器,可以幫你計出運費。

伯爵府

wishwish2012 發表於 18-1-22 12:20
點對點係私集,但佢唔會計體積重,最啱運大件又輕既野。30L果個連包裝最長果邊有60cm, 計體積起碼要17kg, ...

謝謝你 ,我剛看到有其他姊妹話點對點改咗每件貨品 最低收費0.5 kg ,唔係包裝後計一個總數 我睇下抵唔抵先

伯爵府

wishwish2012 發表於 18-1-22 12:26
提一提,由於佢係送上門,首kg 係$20, 送貨費係$20,所以頭1公斤已經要$40,但之後每公斤$5就好抵,你最 ...

謝謝你! 送貨費20, 住宅也是收20蚊?我用開京廣送上住宅好似加收25

大宅

減齡達人勳章

lala229 發表於 18-1-22 12:30
謝謝你! 送貨費20, 住宅也是收20蚊?我用開京廣送上住宅好似加收25

係呀,$40首公斤係送到上住宅門口,不過如果你屋企係要行樓梯就要加錢。

大宅

減齡達人勳章

lala229 發表於 18-1-22 12:27
謝謝你 ,我剛看到有其他姊妹話點對點改咗每件貨品 最低收費0.5 kg ,唔係包裝後計一個總數 我睇下抵唔抵 ...

所以我話唔好買太輕既野。即使0.1kg, 都會收$2.5,

伯爵府

wishwish2012 發表於 18-1-22 12:41
所以我話唔好買太輕既野。即使0.1kg, 都會收$2.5,

謝謝

大宅

lala229 發表於 18-1-22 12:45
謝謝

千祈唔好用點對點 呢間嘢入倉要兩日 我上個星期四發貨嘅嘢都今日都未收到

大宅

減齡達人勳章

chiubetsy 發表於 18-1-22 14:22
千祈唔好用點對點 呢間嘢入倉要兩日 我上個星期四發貨嘅嘢都今日都未收到
...

你星期四幾點發?

大宅

wishwish2012 發表於 18-1-22 14:57
你星期四幾點發?

5點

大宅

減齡達人勳章

chiubetsy 發表於 18-1-22 15:29
5點

佢地係1pm截單架,所以應該係當星期五發貨,我諗應該呢2日會收到架啦,你都可以message佢地問下。因為佢全部都需要送貨,需要較長時間,我覺得係可以接受。其實雙11佢地爆倉,我d貨等左成個月先收到。而我依家仍支持佢地係因為我係呢件事睇到佢地有盡力去解決問題,而且負責任,唔會推缷,係有誠信既集運。

大宅

wishwish2012 發表於 18-1-22 15:56
佢地係1pm截單架,所以應該係當星期五發貨,我諗應該呢2日會收到架啦,你都可以message佢地問下。因為佢全 ...

呢間嘢你覺得佢負責任嘅話你咪繼續用囉,我就不敢恭維啦!
一件貨入倉要兩日時間送貨又要四個工作天 ,我今日message問過幾時送貨佢哋嘅答案衹係叫我等司機嘅電話, 我都係想知邊一日送貨姐,難道我四個工作天喺度等電話 ?

子爵府

oceandeepsea 發表於 18-1-18 08:04
最右上角有三點野,入面最底有分享,cap出黎條link會唔同,我都明依家好多商家諗盡方法想d人幫佢宣傳咪諗 ...

我跟你教路用右上角嗰三點copy links,
但係好多都係「我剁手都要买的宝贝...」

仲可以點開心些牙呀?

伯爵府

wishwish2012 發表於 18-1-22 12:20
點對點係私集,但佢唔會計體積重,最啱運大件又輕既野。30L果個連包裝最長果邊有60cm, 計體積起碼要17kg, ...

hi, 我啱啱註冊咗 , 想請問點睇番自己個登記地址?

大宅

減齡達人勳章

lala229 發表於 18-1-23 12:53

Login 後第一版係會員資料同地址簿,係新增收件地址果度右邊箭咀按一下就可以選你登記既地址,亦可以係下面新增其他地址。倉既地址就按上面集運流程教學就會見到。

大宅

減齡達人勳章

lala229 發表於 18-1-23 12:53

使用前可以去常見問題果度睇下佢地既條款,如收費準則,不派送地區,截單時間,運送時間,覺得合適先好用,免得同要求有落差而唔開心。

首頁

尾頁

跳至