跳至
[2007年] 手足口病

首頁

尾頁

子爵府

CY間幼稚園先後有3个老師染咗手足口病呀 最奇係只係有3个老師感染,小朋友冇事,我决定要CY唔好返學,避一避風頭,下星期先返.好驚呀

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 chunyatmama 於 09-3-5 13:51 發表
CY間幼稚園先後有3个老師染咗手足口病呀 最奇係只係有3个老師感染,小朋友冇事,我决定要CY唔好返學,避一避風頭,下星期先返.好驚呀 ...

避一避好啲!你都要叫姐姐注意一下佢嘅衛生呀!

公爵府

原帖由 chunyatmama 於 09-3-5 13:51 發表
CY間幼稚園先後有3个老師染咗手足口病呀 最奇係只係有3个老師感染,小朋友冇事,我决定要CY唔好返學,避一避風頭,下星期先返.好驚呀 ...

咁奇怪
是否未報告咋
你們一家都要小心, 叫姐姐清潔消毒間屋好一些

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

真係奇喎~ 仲以為小朋友容易中招添~~~

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

0下~~
咁奇怪~~

子爵府

CY同我屋企冇問題,但真係好奇怪.我call咗學校,佢地話so far都冇學生有事,佢地都出奇.佢地話所有no show既學生佢地都会call and check.不過我都係比CY避吓風頭,下星期先返學

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 chunyatmama 於 09-3-5 16:40 發表
CY同我屋企冇問題,但真係好奇怪.我call咗學校,佢地話so far都冇學生有事,佢地都出奇.佢地話所有no show既學生佢地都会call and check.不過我都係比CY避吓風頭,下星期先返學 ...

agree take care 呀

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

如果CY不幸中招, 你要同佢分隔呀...
自己知自己事

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 小倩 於 09-3-5 20:37 發表
如果CY不幸中招, 你要同佢分隔呀...
自己知自己事

男爵府

原帖由 chunyatmama 於 09-3-5 16:40 發表
CY同我屋企冇問題,但真係好奇怪.我call咗學校,佢地話so far都冇學生有事,佢地都出奇.佢地話所有no show既學生佢地都会call and check.不過我都係比CY避吓風頭,下星期先返學 ...

你地一家真係要小心

子爵府

終於都證實有小朋友染咗病啦好驚呀,星期一一定要睇定D先比CY返學

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 chunyatmama 於 09-3-7 21:09 發表
終於都證實有小朋友染咗病啦好驚呀,星期一一定要睇定D先比CY返學

最好都係安排CY係屋企避下風頭, 怕佢同你都受感染, 小心呀!

男爵府

手足口病有潛服期,可能之前已經比人傳染左

王國長老

原帖由 chunyatmama 於 09-3-7 21:09 發表

過多幾日先la

子爵府

原帖由 fungfungmami 於 09-3-8 01:25 發表
手足口病有潛服期,可能之前已經比人傳染左

係呀!所以我地推算下星期可能唔返得學,一定要睇定D先

公爵府

原帖由 chunyatmama 於 09-3-8 12:43 發表

係呀!所以我地推算下星期可能唔返得學,一定要睇定D先

唔返學得唔得呀? 健康緊要D, 係我這兩星期都唔比他返
你自己都要小心呀!

首頁

尾頁

跳至