懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無媽媽係qe量血壓高,醫院要你留院,你自行簽紙出院?
P.S: 本身唔係血壓高,係屋企量次次正常,係醫院先高

大宅

回覆樓主

我係瑪嘉烈,都同你一樣情況,但佢無叫我入院,只係約左半日係檢產個到帶埋自已個血壓同醫院個個每一個鐘一齊量一次,見到我無咩事就放我走。
你有無帶個血壓計番醫院比佢地睇呀?如果你下次番去都係高又係會要你入院。

珍珠宮

回覆樓主

係咪因為去到醫院太緊張導致,我有次去到醫院都係高,後來我休息一下再量過就正常

複式洋房

我試過20週產檢時血壓高同心跳快,醫生要我留院一晚檢查(星期五),血壓過幾個鐘後就回復正常,但心跳快問題要等內科醫生再黎睇我,由於我驚內科醫生星期一先黎睇我,所以星期六我要求要走,姑娘話留返個床位俾我,星期一朝早再返去,內科醫生黎檢查完話我無事,嗰日再同我量血壓,又係第二次量先正常,之後好快都放我走啦!

複式洋房

WJWONG 發表於 18-1-17 21:33
我試過20週產檢時血壓高同心跳快,醫生要我留院一晚檢查(星期五),血壓過幾個鐘後就回復正常,但心跳快問題 ...

咁心跳快係乜野原因?

洋房

回覆樓主

我都係呀。要留院check,醫生要我係屋企每日量血壓比醫院做record.

子爵府

回覆樓主

會睇埋你週數同其他身體狀況,如果足月和身體有其他野,佢可能要你即時入院兼催生

洋房

luv__hccc 發表於 18-1-17 09:00
P.S: 本身唔係血壓高,係屋企量次次正常,係醫院 ...

我試過呀
要即時留院,雖然入到去換哂衫血壓已經正常返,但都冇得走,因為要留24小時小便,到第二日先可以走。

複式洋房

我之前都係因為血壓高,足月就要催生

複式洋房

回覆 JoeyF 的帖子

我心跳一向都快,無原因架,抽血驗埋甲狀線都無問題。姑娘話醫院好緊張大肚媽媽血壓問題,一定要確保係無問題先可以放我走,咁樣其實都好既,安全至上嘛。

別墅

luv__hccc 發表於 18-1-17 09:00
P.S: 本身唔係血壓高,係屋企量次次正常,係醫院 ...

XD<我都係屋企量無事,番到醫院做產檢高。之前比佢地捉左一次去日間中心量血壓,每一小時幫你量血壓,量足3小時都係無事。之後去交$180,仲貴過自己入院訓。自此醫生都無叫我入院喇... 緊張係一個因素

首頁

尾頁

跳至