自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

人誰無過?

男爵府

四位女主角 + 一個賤男, 真正的面目已在不雅圖片已表露出來, 現在她們在電視前, 所做的一切都是一場戲

珍珠宮

好媽媽勳章

比條路人地行下啦

侯爵府

我只覺得, 唔知係咪香港人係咁, 將d娛樂新聞睇得好重要

呢單野講咁耐
鹹豬手又講一 餐
個個都好似身處其中咁

我同意話人誰無過, 唔應該下下咬住人唔放
但亦唔同意電視台咁高調搞埋呢d show, 仲叫呢d"受害人"出來講咁多野, 好無聊, 香港人難道真係對呢d事咁有興趣?

我做人媽咪, 我會教小朋友, 娛樂圈既事, 當花邊新聞看就算, 唔好花太多時間去深究, 一d意義都無. 而且往往件事係黑係白, 都係經過過濾的.

眼看現今藝人私德甚差, 真係唔想下一代再咁留意娛樂圈

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 kitchingmama 於 09-3-5 22:43 發表

同意。

我都覺得這個網站戾氣太重了(尤其對女藝人)

一個女仔一時耳仔軟(所謂的天真),比男方哄拍下私人的身體相,卻被無恥的人偷相兼發報。

其實個女仔才是受害人,佢都唔想其他人看那些相。但很多人又要看,看完又要罵 ...

看完又要罵,還要用些下流的說話形容人家的身體。

我真係好想知個d 亞媽點樣教女?! 最近先有單新聞係講一個13yrs 女仔抵受唔到同學既言論,話自己醜樣等等而自殺... 人言可畏..

洋房

原帖由 gogoblue 於 09-3-5 22:21 發表

呢件事上睇到世態炎涼, 人情如紙薄!

我都有這感覺,香港人,太多負能量。有些心寒。mouth:

禁止訪問

水晶宮

拍床上照屬兩個人的私事, 人地點樣玩, 在影響唔到別人之下, 與人何干?

呢件事, 阿嬌, 柏芝, Edison & 其他女星, 都係受害人, 佢地唔係自己 post d 相上網, 而係比人 '偷', 跟住普羅大眾去傳. 有睇過有傳過相的人, 其實係傷害緊相中人, 傷害完人之後又唔比條d生路人行, 香港人唔係咁絕情, 咁是非不分??

從來藝人就係 賣藝, 大眾睇的係佢地的 '藝', 佢地形象健康清純, 我地應該要清醒d, 認清佢地真係得個 '形' 像 (似), 大家唔需要咁認真什至乎係天真以為明星必是人前人後一個樣.明星可以係好多個樣, 而果d樣不為大眾認同.

阿嬌, 柏芝為了自己的 '私照' 被公開而收埋自己一年, 佢地復唔復出成功, 都要靠個市場. 有人肯睇佢地, 佢地咪可以繼續做藝人, 冇人睇的話, 就自然比人淘汰. 就係因為咁, 有人比個機會佢地去 test 下呢個 market, 點解仲要趕絕人?

侯爵府

原帖由 heichunmum 於 09-3-5 22:55 發表

都唔明點解要將人地嘅私生活會同工作連成一線,如果我老闆/同事拍床照,吸毒,但返工好正常做到野,唔通我叫佢唔好返工?!要立即退休?!

咁又唔可以咁講既
因為始終係公眾人物
有d人會學佢地架
你見藝人吸毒, 都俾人話得咁緊要啦
一d元首級人物如果搞婚外情
都係嚴重過普通人搞婚外情啦
呢d就係公眾人物的限制了

禁止訪問

禁止訪問

大宅

佢地係咪可以出少句聲, 等d人淡忘咗咪算囉.
仲懶有嘢咁循序漸進問問題, 等d人覺得佢地慘, 無辜.
咁大個人都知自己做緊咩前嘢啦.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

佢有佢假

我有我唔睇和杯葛代言產品
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 anita0725 於 09-3-5 22:59 發表
佢地係咪可以出少句聲, 等d人淡忘咗咪算囉.
仲懶有嘢咁循序漸進問問題, 等d人覺得佢地慘, 無辜.
咁大個人都知自己做緊咩前嘢啦.

我有惻隱之心,我真係覺得佢地好慘,好無辜囉.

打個比喻,佢地就好似係做錯事既小朋友,比亞媽鬧繄,隔離d3姑6婆問咩事,亞媽講咗一句,佢曳囉...然後d3姑6婆一齊鬧..仲要大條道理係咁你一句,我一句...
個小朋友一出聲講野,就比人鬧...完全無發言機會...

侯爵府

原帖由 gogoblue 於 09-3-5 23:04 發表

我有惻隱之心,我真係覺得佢地好慘,好無辜囉.

打個比喻,佢地就好似係做錯事既小朋友,比亞媽鬧繄,隔離d3姑6婆問咩事,亞媽講咗一句,佢曳囉...然後d3姑6婆一齊鬧..仲要大條道理係咁你一句,我一句...
個小朋友一出聲講 ...

咁我又不致於咁寬容呀
佢地話晒係藝人, 係成年人, 賺緊我地好多錢架 (d小朋友用來買佢地d物品既錢咪係父母d錢)
我只覺得, 食得鹹魚抵得渴囉

當然, 我亦唔會真係好留意佢地的動向
呢d咁既藝人, 其實唔值得大家花咁多時間去討論
佢係有心仲係呢行發展既
唔該做好自己本分, 磨練歌藝又好, 演技又好
減少做show會好d

珍珠宮

好媽媽勳章

你講得好岩, 公眾人物, 明星, 偶像等, 係一個社會既role model, 你同唔同意都好, 有好多青少年都會模仿佢地, 正如一個閒人, 張三李四, 係夜場藏有大麻, 呢D小事根本唔會見報, 唔會有人講, 但胃C就上左A1, 係咪大家同佢有咩深仇大恨? 非也, 公眾人物就係咁

原帖由 青青河邊草 於 09-3-5 22:56 發表

咁又唔可以咁講既
因為始終係公眾人物
有d人會學佢地架
你見藝人吸毒, 都俾人話得咁緊要啦
一d元首級人物如果搞婚外情
都係嚴重過普通人搞婚外情啦
呢d就係公眾人物的限制了 ...

公爵府

係邊度跌低就係邊度起番身!!

佢地唔做番娛樂圈仲可以做D咩丫,咁大個包袱..想轉行都難啦. 果幾個都話有老公有男友撐,亞嬌只可以靠自己面對..比條路佢行啦!!聽到D對佢不雅既形容詞,真係覺得好不安...佢係鏡頭後流既眼淚一定比係鏡頭前流既多!!

禁止訪問

洋房

原帖由 gogoblue
09-3-5 23:04 發表

然後d36婆一齊鬧..仲要大條道理係咁你一句,我一句...
個小朋友一出聲講 ...
好貼切

原帖由 rean_chau
09-3-5 23:37 發表

聽到D對佢不雅既形容詞,真係覺得好不安...
佢係鏡頭後流既眼淚一定比係鏡頭前流既多!!...
是呀!
唉! 但真的仍有很多人在討論罵阿驕訪問的眼淚是假的。 流淚都不可能嗎,有罪嗎? 請比條路人行
但願多些人像以上兩位多一點包容體諒之心。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好心....放過佢地啦...
你比心機教好下一代,溝通多啲
就唔會咁易學壞架喇............

首頁
12345...8

尾頁

跳至