親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-22 15:08
美食同匯景都唔會 sell 雞 sell 買野,我試過偷聽到兩個導遊傾偈,話有人 sell 野比公司好以罰左三千蚊 :m ...

初一那天我是去從化東方夏灣拿,因都怕塞車,所以揀d線路近d,就算塞車後,車程也不會太長

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-22 17:58
會唔會係我星期六出發499元的關係呢?

都有可能喎~平日價錢平左比既餸菜或者會差 D~

唔記問下,星期六去,有冇留意溫泉區入面果 D 池,係咪全部放足水比人浸 ?? 我平日去開唔足

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-22 18:03
初一那天我是去從化東方夏灣拿,因都怕塞車,所以揀d線路近d,就算塞車後,車程也不會太長
...

我果陣有諗過去呢個夏灣拿,不過成唔到團冇得去,佢係自助晚餐,點樣遲都千祈唔好遲得過開餐時間

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-22 18:48
都有可能喎~平日價錢平左比既餸菜或者會差 D~

唔記問下,星期六去,有冇留意溫泉區入面果 D 池,係咪全 ...

第一天夜晚浸,有3個池冇開,當中有兩個是生肖池。

第二朝早浸有1個池冇開,見到生肖兩個池開返,即刻望下d水,好乾淨,冇死皮在水浮!
其它池好多死皮……
夜晚睇唔到好地地,
日光日白有d頂唔住……

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-22 19:04
我果陣有諗過去呢個夏灣拿,不過成唔到團冇得去,佢係自助晚餐,點樣遲都千祈唔好遲得過開餐時間 ...

我估唔會遲過自助餐時間,
我好喜歡呢個團,因圍餐只得兩餐,而且唔遠,又有温泉浸,雖然只得10個池,但勝在酒店房應該唔差,價錢ok!
我之前新年跟過永x去長隆,圍餐十分之差,真係蒸雞,蒸魚、蒸水蛋、炒青瓜、炒年嘔、蒸茄子……
房間又差,我3人同房,佢竟然比張雙人床我,得一張床,仲要張床唔係大嗰隻,間房又細!
我同導遊講要換房,佢話冇房換,好彩那次我同朋友一齊去,佢見到我間房咁様,就主動同我換,我朋友那間房是兩張床,而且大過我那間,我朋友是對夫妻,一張床她説沒所謂,最慘團費唔平,3個人接近6千元團費,仲要一餐自助餐都冇!
那次超嬲!以後唔會再跟永x!

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-22 19:43

我估唔會遲過自助餐時間,

鐵泉管理唔係咁好,星期六都唔開足池比人浸

我平日跟團好多時人唔多,食完晚飯返房透下,起碼 8 點先去浸,好多時會有 D 細池冇人浸,透下浸下到 10 點零就去買宵夜返房,浸兩個鐘應該夠,至少唔會蝕比佢

公眾池衛生呢樣冇計,有私家池果 D 緊係最好 ,匯景都有 D 團費唔算太貴又有私家池

我跟匯景都食過唔少青瓜炒青瓜,豆角炒豆角,雲耳浸雲耳,薯仔絲炒薯仔絲呢 D 經典名菜

公爵府

2024年龍年勳章

LoveFamily 發表於 18-1-17 16:39
諗住仔女放假,11/2趁未做春節假收費,6人去
二日-夜
有冇人去過?
我未去過, 但聽落好似好抵喎!

公爵府

珠氏家庭 發表於 18-1-23 08:41
我未去過, 但聽落好似好抵喎!

慫恿下你先 ~

去喇去喇 ~ 11 點 9 先退房 ,啱帶小朋友去 ,小朋友行理多,第二日逗留多一個鐘輕鬆好多 ,執行理都冇咁 “頻能”,食埋中午先走唔洗 “吽” 一程車又落車食 ~

你睇下佢個招牌幾咁靚,又紅又藍 ,呢個行程簡直係~招積出色舒適超級超值~

公爵府

2024年龍年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-23 10:55
慫恿下你先 ~

去喇去喇 ~ 11 點 9 先退房 ,啱帶小朋友去 ,小朋友行理多,第二日 ...
3~4,6/4 我只要請3日假又可以放10日!

佢哋3月頭考試!
復活節又可以琉餐飽!
我打算報2個3天團!

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-22 20:52
鐵泉管理唔係咁好,星期六都唔開足池比人浸

我平日跟團好多時人唔多,食完晚飯返房透下,起碼 ...

本來打算新年去望谷㗎!
因為房內有私家浸,
但朋友話外面d泉水唔係好熱,
所以去咗我心儀的夏灣拿先,
我到時影d相給你看

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-23 11:32
本來打算新年去望谷㗎!
因為房內有私家浸,

唔夠熱就唔濟 ~ 我覺得 D 池最少要有兩個溫度,浸第一下啱熱,不過個身浸暖左就覺得唔夠熱,想搵個熱小小黎浸 ~

影相呢樣一定要,c6 去親旅行都一定影相,行程經過每個地方都差唔多會影,停服務站又影,就算無聊既景點都影,如果冇呢 D 相睇返,只要隔一排,係會記得去過鐵泉,但係已經唔記得行程入面去過乜地方,間房係咩樣都除時唔記得

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-23 11:32
本來打算新年去望谷㗎!
因為房內有私家浸,

之前你講鐵泉廁所個抽氣唔掂,我睇返 D 相,c6 影左張我啱啱焗完個蒸氣開門果陣,原來佢個抽氣扇唔喺廁所入面,係裝喺出面天花板,D 煙標出黎係向天花板抽入去

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-23 12:20
之前你講鐵泉廁所個抽氣唔掂,我睇返 D 相,c6 影左張我啱啱焗完個蒸氣開門果陣,原來佢個抽氣扇唔喺廁所 ...

你間房有蒸氣焗?
點解我冇㗎!

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-23 12:20
之前你講鐵泉廁所個抽氣唔掂,我睇返 D 相,c6 影左張我啱啱焗完個蒸氣開門果陣,原來佢個抽氣扇唔喺廁所 ...

我知道有些團友早報名,
咁佢地間房可免費升級私家浸,
但原來還有私家蒸!
我好鍾意蒸㗎……
嗚嗚……

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-23 12:28
我知道有些團友早報名,
咁佢地間房可免費升級私家浸,
但原來還有私家蒸!

我估有蒸氣既房係隨機分啩 ,我一次都冇去,個廁所有得幾大你都知,個蒸氣室好細,蒸一陣要開一開門走減 D 蒸氣,如果唔係我死喺入面都似 ,升級房有私家池正好多,我唔介意同佢換

禁止訪問

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-23 12:54
我估有蒸氣既房係隨機分啩 ,我一次都冇去,個廁所有得幾大你都知,個蒸氣室好細,蒸一陣要開一 ...

好正呀!
你好幸運,我那間房什麼也沒有,只有陣陣潮濕味……
我老公同你一樣,不喜歡蒸,喜歡浸,所以在公衆蒸都係蒸咗一陣咋!
蒸完出來仲要勁凍……
如果可在房內蒸會好好多,起碼唔會凍……
晚餐時見團友穿浴袍來吃晩飯,佢地問我點解唔去浸,因晚餐是6時半,一定夠時間浸,我話我欠一件浴袍,又得兩張匙咭,都係夜晚才浸,之後佢問我點解唔在房內浸咗先,我話見唔到房內有得浸,佢還叫我開廁所對面的門,內裡有個私家浸,但我廁所對面是衣櫃……
之後佢話可能我遲報名,所以未有免費升級,佢話剛才見到有團 友即時加了150元升級私家浸……

公爵府

諗唔到 發表於 18-1-23 13:26

好正呀!

150 蚊多個私家池其實都唔算太貴,不過要再比 150 蚊佢我都係唔捨得 ,如果佢計人仔即係 180 蚊港紙,平日唔知有冇得平 D ,或者用大陸講價既習慣,還佢價 100

公爵府

2024年龍年勳章

LoveFamily 發表於 18-1-23 12:57
我諗到時未必呢個價錢!
唔係紅日果幾日出發唔會貴得好多!

公爵府

2024年龍年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-1-23 14:37
150 蚊多個私家池其實都唔算太貴,不過要再比 150 蚊佢我都係唔捨得 ,如果佢計人仔即係 180 蚊 ...
我諗緊復活節好唔好去"南嶺避暑林莊溫泉度假村"

https://tours.wingontravel.com/detail/spatravel-635-6938

但車程真係好遠!

首頁

尾頁

跳至