自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說今日老豆係荃灣街邊買了呢隻爐,咁今晚我同老公返去食飯。老豆就試下呢個爐好唔好用啦。 我地今日係打邊爐,點知用唔夠半個鐘,個爐入面著火,燒著埋塊枱布,好彩我地察覺得早,否則燒死都唔知咩事。 大家如有呢隻爐,真係小心d呀。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

親子王國15週年勳章

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

子爵府

smile888 發表於 18-1-17 20:47
話說今日老豆係荃灣街邊買了呢隻爐,咁今晚我同老公返去食飯。老豆就試下呢個爐好唔好用啦。 我地今日係打 ...

係因為個風扇喺底,你就咁放喺枱布上面,唔通風,佢扯咗塊布入去,先會燒。我用電陶爐打邊爐,都係枱布舖枱,之後再墊砧板先得

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用呢D爐,唔可以直接放响枱布上用架,因會阻住個風扇運作。

一阻住風扇運作,就會令高温散唔到熱,而熱過頭咪燒囉。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

枱布, 報紙都唔得架

象牙宮

回覆樓主:

用呢D爐底下唔可以墊野! 買爐都係買有牌子安全D,過熱係會跳制而唔會著火

水晶宮

回覆樓主

大宅

回覆樓主

用依種爐一定要用針版熱底,有空間散熱。因為風扇會吸起膠檯布就唔能夠散熱,過熱一係跳制一起著火。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

感激遇上你~

男爵府

回覆樓主:

因為第一次用,大家都唔識所以攪成咁。以後叫老豆唔好再用呢d爐穩陣d.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

但係問題在於呢個爐無安全設備, 我都試過墊膠枱布, 個爐係會出現 ERR 字樣, 係開唔著機的。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

smile888 發表於 18-1-17 20:47
話說今日老豆係荃灣街邊買了呢隻爐,咁今晚我同老公返去食飯。老豆就試下呢個爐好唔好用啦。 我地今日係打 ...

你應該係使用唔正確,你用電磁爐爐下面係唔可以有膠枱布, 你要用枱布要先放板等爐同枱布分隔,
呢款我好多年前有買, 用左好耐冇事喎

伯爵府

回覆樓主

我都係用呢個架

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

街邊賣D野上過當,以後唔會買。好多媒。

男爵府

畀面勳章

PerryChak 發表於 18-1-17 20:54
係因為個風扇喺底,你就咁放喺枱布上面,唔通風,佢扯咗塊布入去,先會燒。我用電陶爐打邊爐,都係枱布舖 ...

me too

子爵府

my005 發表於 18-1-17 20:54
用呢D爐,唔可以直接放响枱布上用架,因會阻住個風扇運作。

一阻住風扇運作,就會令高温散唔到熱,而熱過 ...

用電器好多野要注意
但好多時大家無理會

另一個係cheap拖板駁暖爐

大宅

PerryChak 發表於 18-1-17 20:54
係因為個風扇喺底,你就咁放喺枱布上面,唔通風,佢扯咗塊布入去,先會燒。我用電陶爐打邊爐,都係枱布舖 ...

啱,唔可以有膠係下面

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

好危險

首頁

尾頁

跳至