親子旅遊

跳至

首頁
23456...14

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

AprC 發表於 18-1-25 09:16
兩晚有pool, 兩晚冇pool

咁我就要同旅行社再check check

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

正呀, 去咁多日. 我記得你之前都有出馬代遊記post. 妳幾時去? 去咁多日係咪主要去潛水?

別墅

momofish2002 發表於 18-1-25 07:12
Avios即係咩?點儲?

Avios 係British Airways 嘅里數計劃,我都係用信用咭積分儲。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

AprC 發表於 18-1-25 09:16
兩晚有pool, 兩晚冇pool

訂房時訂2晚有泳池
1晚無泳池
然後送1晚無泳池?
咁住完2晚有泳池咪要check out,
然後等check in 另1間房囉

大宅

回覆 biancaho7 的帖子

我係咁計劃架, 想兩種房都住. 但我仲未book, 只係之前問過價. 因為都幾貴.

珍珠宮

AprC 發表於 18-1-25 15:55

我係咁計劃架, 想兩種房都住. 但我仲未book, 只係之前問過價. 因為都幾貴.

jm 多謝妳報料
我今日去專業攞料
然後再打返去旅行社理論
而家比返 3送1我
再加 水底餐廳 free lunch or dinner 1次
免費spa 1次
免費深潛1次(不過要有潛水牌)

大宅

回覆樓主

我兩家共8人8月去馬爾代夫,我哋係平遊,住5晚Maafushi,再入島住兩晚水上屋(HB)。諗住頭5晚瘋玩水上玩動,浮潛,深潛,晚釣,sand bank,睇海豚,魔鬼魚,鯊魚,沙灘晚餐等等。因為島上活動收費平啲,亦較多選擇,最後兩日就喺島上Hea,嘆世界。

大宅

Good! 價錢不變?? 咁現在送多一日, 妳個行程係咪變多左一日?

大宅

回覆 Esther_Rachel 的帖子

我都係同你一樣, 頭幾日又係住馬富施, 後幾日住resort. 係馬富施玩哂d活動, 之後就係resort hea.

大宅

AprC 發表於 18-1-25 19:30

我都係同你一樣, 頭幾日又係住馬富施, 後幾日住resort. 係馬富施玩哂d活動, 之 ...

你幾時去?

珍珠宮

AprC 發表於 18-1-25 19:27

Good! 價錢不變?? 咁現在送多一日, 妳個行程係咪變多左一日?

係呀
遲1日走

大宅

8月頭.

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Esther_Rachel 發表於 18-1-25 19:02
我兩家共8人8月去馬爾代夫,我哋係平遊,住5晚Maafushi,再入島住兩晚水上屋(HB)。諗住頭5晚瘋玩水上玩動 ...

我下次都學你咁玩,今次我玩住Club med先!

大宅

momofish2002 發表於 18-1-25 20:04
我下次都學你咁玩,今次我玩住Club med先!

Clubmed好開心的,早有活動,晚有表演,好開心的,我去過三亞,唔捨得走。本來我都係睇clubmed的,但因為14歲先可住水上屋,我小朋友12-13歲,住唔到,又覺得去到唔住水上屋好似爭啲,最後睇睇吓先度咗呢個行程。

大宅

AprC 發表於 18-1-25 19:48

8月頭.

我8月尾,見唔到

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Esther_Rachel 發表於 18-1-25 20:18
Clubmed好開心的,早有活動,晚有表演,好開心的,我去過三亞,唔捨得走。本來我都係睇clubmed的,但因為1 ...

我都一樣咁諗,我囝得7歲都住唔到水上屋,其實我係馬來西亞d島住過水上屋,但今次去Maldives,d水咁靚,要住下水上屋先算完美,不過因為有朋友頭幾日一齊係Club Med,玩,佢住4晚就走,我可以留多幾晚,有考慮過轉酒店,但覺得會浪費咗一日時間,同埋Club Med check out果日原來可以照玩到夜晚,一樣包3餐唔洗比錢,夠鐘就坐船去機場,所以可以玩到好盡!因為咁,我打消轉酒店既諗頭,唯有等下次再去先學你咁安排!

大宅

唔緊要. 係呢到傾, 大家分享下

珍珠宮

AprC 發表於 18-1-25 09:26

正呀, 去咁多日. 我記得你之前都有出馬代遊記post. 妳幾時去? 去咁多日係咪主要去潛 ...

我唔識潛水。去咁多日只想玩盡d,之前去五六日,唔夠喉但去十幾日,我地一家四口,想玩平d,都要諗下計仔。暫時訂左Maafushi居民島,三晚$5200Half board 。叧外有8 resort ,睇中一間4.5星的resort,beach villa,all inclusive+包幾項水上活動+快艇接送,8晚大約$38000。另外,會玩埋吉隆坡,住4晚。全程16日,希望$65000左右可埋單。

大宅

8晚$38000 All inclusive 仲要4.5星, 好抵喎! 介唔介意介紹下?

別墅

MissMaMa 發表於 18-1-25 21:34
我唔識潛水。去咁多日只想玩盡d,之前去五六日,唔夠喉但去十幾日,我地一家四口,想玩平d,都要 ...

可否分享下係邊間resort?

首頁
23456...14

尾頁

跳至