親子旅遊

跳至

首頁
12345...14

尾頁

別墅

chocolateice 發表於 18-1-22 23:02
我上次也是 sandbank 加浮潛 再加看海豚一日遊, 不過最後看不到海豚。

希望到時好天加好彩啦!海豚我地未有小朋友時喺澳洲同cebu睇過,超多好震撼,希望今次帶小朋友都睇到啦。

你個tour係喺holiday inn 報? 收費幾多?

大宅

Missingyou0623 發表於 18-1-22 23:14
希望到時好天加好彩啦!海豚我地未有小朋友時喺澳洲同cebu睇過,超多好震撼,希望今次帶小朋友都睇到啦。
...

我們先去maffushi居民島, 浮潛,sandbank 和看海豚半日遊(9:00-3pm), 我們是join團, 團裡除了我們,另外還有4個西人(成人)。 團費約US$30一個人。機場島應該有類似的團。 最後看不到海豚,都有D失望,不過就可以俾個籍口自己, 再去多次。 我們去的sandbank都幾大,除了我們那團,還有其他人, 不是我心目中的那種很細的sandbank. 如果下次再去,我就好想自己包團去那種好細的sandbank.
我們去的浮潛地方不太靚, 水不是很清, 不過都見到好多魚, 海龜。
你如果搭CX, 可以係香港帶多D零食,飲品和杯麵去。 如果只包早餐晚餐就沒有問題, 早餐遲D 食, 晚餐早D食。 如果肚餓,可以叫pizza吃。

大宅

Missingyou0623 發表於 18-1-22 23:14
...

請問換機票,幾多分可以換到一張, 難換嗎?

別墅

chocolateice 發表於 18-1-23 07:42

原來都想去maafushi 居民島,但帶住細細路怕唔適合。我搵咗當地travel agent 可以包快艇由機場島出發,玩完直接入resort。細仔未坐過快艇,諗住包船可以flexible啲,到時可以睇情況更加行程時間。

你有冇join holiday inn免費浮潛? 免費去嘅潛點靚唔靚?

別墅

chocolateice 發表於 18-1-23 08:06
請問換機票,幾多分可以換到一張, 難換嗎?

我用avios 換,2萬5 avios 就有一張啦 (Asia miles 要4萬5千里先換到)。馬代算係易換呀。

大宅

Missingyou0623 發表於 18-1-23 12:07
原來都想去maafushi 居民島,但帶住細細路怕唔適合。我搵咗當地travel agent 可以包快艇由機場島出發,玩 ...

我覺得你的安排好好! 我家人說下次如果再去, 行程就好像你們的安排。
我們沒有join holiday inn的免費浮潛, 我女說她比較喜歡在泳池浮潛。

大宅

Missingyou0623 發表於 18-1-23 12:10

我用avios 換,2萬5 avios 就有一張啦 (Asia miles ...

謝謝分享!

別墅

chocolateice 發表於 18-1-23 12:42
我覺得你的安排好好! 我家人說下次如果再去, 行程就好像你們的安排。
我們沒有join holiday inn的免費 ...

可以分享下你holiday inn 住邊種房嗎? 我book咗 seaview beach villa,唔知行去main pool 會唔會好遠

大宅

回覆 biancaho7 的帖子

8萬幾真好貴呢. 住幾多日ozen? 呢間我都有睇過, 我見有packag 3送1, 包一餐海底餐廳(有小童只可以lunch時段去).

你小朋友幾大? 可以包兩大兩小咁好.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

AprC 發表於 18-1-24 21:32

8萬幾真好貴呢. 住幾多日ozen? 呢間我都有睇過, 我見有packag 3送1, 包一餐海底餐 ...

3晚ozen
暑假做小朋友promo
但要 all inclusive
8歲10歲

大宅

咁你坐咩airline?
呢間原本就係all inclusive, 冇分HB, FB.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

AprC 發表於 18-1-24 21:54

咁你坐咩airline?

請問妳係邊睇到 3晚送1lunch海底餐廳
我搵唔到既
坐星航

大宅

好多都有呀. 如SunXXXsea, 安x滿分都有. 我8月去, 之前都格過價, 機票自己book, 呢間酒店around 45000 兩大兩細(over 6 years old). 如果其中一個係5歲以下, 可以比少7千幾添, free住free食. 3送1晚. 因為4晚, 有得去水上餐廳, 又有spa送.

可能星航機票貴d, 但好似都唔係直航. 我坐斯航都係萬二蚊左右兩大兩細.

珍珠宮

AprC 發表於 18-1-24 22:16

好多都有呀. 如SunXXXsea, 安x滿分都有. 我8月去, 之前都格過價, 機票自己book, ...

$45000 都係水中屋連泳池?
星航我check過機票$19xxx

珍珠宮

啱啱訂左機票,不過係廉航。Airasia,$10533,四大人。今次會喺吉隆坡轉機,頭尾4晚吉隆坡+11晚馬代(打算8晚resort+3晚Maafushi)。今次第3次去馬代,唔會再住水上屋,總括之前兩次經驗,water villa冇beach villa咁方便,所以今次全程beach villa。而家開始搵resort,好興奮

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Missingyou0623 發表於 18-1-23 12:10

我用avios 換,2萬5 avios 就有一張啦 (Asia miles ...

Avios即係咩?點儲?

子爵府

MissMaMa 發表於 18-1-25 00:23
啱啱訂左機票,不過係廉航。Airasia,$10533,四大人。今次會喺吉隆坡轉機,頭尾3晚吉隆坡+11晚馬代(打算 ...

你去咁多日,好開心!
我昨日都訂晒,坐CX去住7晚club med,club med既好處係全包同最後check out果日都可以繼續玩到走,唔洗加錢!
我希望會再去多次,因未住過水上屋,想點都要住返次!
居民島都想去體驗下,下次有機會再去時安排住幾晚!

子爵府

biancaho7 發表於 18-1-24 22:00
我搵唔到既
坐星航

Wincastle 都有3送1晚

子爵府

biancaho7 發表於 18-1-24 22:00
我搵唔到既
坐星航

Wincastle 都有3送1晚

大宅

biancaho7 發表於 18-1-24 22:28
$45000 都係水中屋連泳池?
星航我check過機票$19xxx
兩晚有pool, 兩晚冇pool

首頁
12345...14

尾頁

跳至