自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

最終都難逃 糖尿 魔掌

請教大家 測血糖機 邊款較好呢?

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

款款差不多,價錢唔貴!貴在啲試紙

伯爵府

買返醫院用嗰隻

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都係,唔開心,身邊朋友們話糖尿病現在好普遍,小心注意飲食,多點運動。
我都想買測糖尿篤手指機。

抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

必朱 發表於 18-1-18 13:26
最終都難逃 糖尿 魔掌

最近有個FB網頁sell 石斛磨粉沖水,可以降血糖,唔知真定假?

大宅

Teletrend 發表於 18-1-18 14:23
最近有個FB網頁sell 石斛磨粉沖水,可以降血糖,唔知真定假?
醫糖尿中囗乾症狀而己,

男爵府

BK Milk勳章

個人意見,而家糖尿病咁普遍,呢D野如果得,佢發咗達啦,我未試過-種係掂,都係介口運動啦,又唔好諗到好灰咁,介口唔駛死嘅

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

最終都難逃 糖尿 魔掌

我覺得雅培係最唔痛同用最小血嘅機,買咗唔識用又可以打上hotline 有姑娘教,之前屈人寺買兩盒紙送機
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

子爵府

sillything 發表於 18-1-18 15:49
我覺得雅培係最唔痛同用最小血嘅機,買咗唔識用又可以打上hotline 有姑娘教,之前屈人寺買兩盒紙送機
...

請問幾錢

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Ytteb 發表於 18-1-18 15:53
請問幾錢

好似二百幾一盒
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我幫襯左, 不過我愛黎醫胃病, 我老公今年BODY CHECK都驗到血糖超標, 等搵到部血糖機佢都會試下石斛, 呢D中草藥, 試下無妨....我老公而家有注意飲食, 高升糖食物, 紅肉盡量少食, 三高指數係隨住你年齡一齊增高, 我老公一星期打幾場波架, 所以要係食物度著手, 再唔得先考慮食藥....

瑪瑙宮

大廚勳章

最終都難逃 糖尿 魔掌

我老公最近換咗部。。。 免費㗎。。。 參加完病人志強計劃嘅課程就送俾我哋。。但係就唔送測試紙。。。同埋只係包10個針頭

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

石斛。。。只係好似維他命咁係一啲營養食品幫助下。。。唔可以真係完全話降低血糖。。。同埋佢嘅食法都幾誇張。。一兩冇咗份好快就話沖晒飲。。

我都有配比我老公飲。。。但係我係買花旗參田七石斛丹蔘。。。打成粉每日飲一小匙當保健飲品。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

最終都難逃 糖尿 魔掌

大牌子呢,唔會唔出的測試紙,呢点最重要.

大宅

醒目開學勳章

...

多謝大家回覆!

家族遺傳,自己都吾好,雖然已一早戒甜,但成日吾飲水,壞習慣!

珍珠宮

...

我研究過,呢隻係最舊,誤差最多即2003版本,好多機就用2013版本,但呢隻真係好適合新手用,我自已都用緊

水晶宮

回覆 seaheart88 的帖子

試紙最貴!

珍珠宮

最終都難逃 糖尿 魔掌

睇你想買邊隻,有無勇氣睿落去,新手用雅培 Lite,最小血0.3就ok,易驗。有信心可以睿得深少少可以用0.6血果隻,好多版子都係用0.6血,強生就好似用1既血。
唔想睿手指又想驗就可用雅培最新果隻,放枝針係手臂用14日,有部機do barcode咁

大宅

seaheart88 發表於 18-1-18 16:02
石斛。。。只係好似維他命咁係一啲營養食品幫助下。。。唔可以真係完全話降低血糖。。。同埋佢嘅食法都幾 ...

想問自己去中藥鋪買,每樣嘢分量是多少?謝謝!

首頁

尾頁

跳至