自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

兩年前o係專門店買左個手袋點知用左1年多o的
手挽粒釘成粒甩左唔知跌左去邊
成個手挽甩埋, 用唔到

拎返去鋪頭整
staff話過左1年保養要收我$1000一粒
大佬, 你話人為整爛要錢整我都冇辦法
但手挽粒釘咁重要仲要只係用左一年多就甩左出黎
冇諗過個quality會咁差.....
仲要話整1個月
如果冇呢件parts
要同法國訂返要3-6個月不等!!!

有$15000我寧願買miu miu / LV好過
起碼維修唔會咁麻煩
仲要o的staff o的態度好差
平時有promotion就係咁whatsapp你
到要拎返個袋黎整就呢樣唔得o個樣唔得

我見出面都好多人用呢個牌子既袋
真係我黑仔定點......

珍珠宮

2024年龍年勳章

hoiching0516 發表於 18-1-19 10:35
成個手挽甩埋, 用唔到
甩釘兼甩埋手挽?! 咁化學...名牌袋我覺得貴在(值得)用料, 手工, 名氣都係其次~
壞咗攞番去整仲要貼錢兼一肚氣, 認真黑仔

男爵府

回覆樓主:

我個袋用左幾年都冇事喎
可能咁啱個一個quality 差d啫

男爵府

回覆樓主

要用到甩手挽都幾困難,你日日用黎裝石頭呀?

子爵府

回覆樓主

我個袋用咗幾個月後, 有粒訂鬆咗,拎返去專門店整,大慨 $400.. 8年前到既事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

咁化學....

我個銀包用左2年都仲好ok, d皮
miu miu d袋仲化學呀

wcpcelia    發表於 18-1-20 19:42

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

balenciaga city handbag我都有,不過冇甩釘情況,而家都好小拎了,但自從city handbag之後,佢哋嘅袋款好似乏善足陳,冇再買哩個品牌嘅嘢了。

男爵府

陪月勳章

Love_JVs 發表於 18-1-19 10:44
我個袋用左幾年都冇事喎
可能咁啱個一個quality 差d啫
係囉, 正正常常都唔會咁甩法囉, 我都覺得係咁岩呢個袋既quality問題, 但要收我1000蚊一粒就真係......

男爵府

陪月勳章

siuballball 發表於 18-1-19 10:49
要用到甩手挽都幾困難,你日日用黎裝石頭呀?
咁咪係囉, 但我個袋真係咁爛法
個袋好扁身, 放唔到好多野, 石頭都放唔落啦

再者如果日日都拎咁重野個手挽o的皮都應該好蝕下, 但成個袋仲好新淨架...

男爵府

陪月勳章

BK2002 發表於 18-1-19 10:43
甩釘兼甩埋手挽?! 咁化學...名牌袋我覺得貴在(值得)用料, 手工, 名氣都係其次~
壞咗攞番 ...
嬲爆

嬲自己當時都考慮左好耐先揀呢個袋

如果早知呢個牌子既維修係咁麻煩我唔會買囉

珍珠宮

吳好嬲,好易激親自己嫁,佢咁衰不如幫襯其他啦,我曾經係啲手作市集見過,啲袋係人地親手整,有頭吳知幾多年免費保養,過左保養期會根據損毀程度去決定收費

子爵府

回覆樓主

其實呢個牌子款式一般,唔值得買

寶石宮

2023年兔年勳章

hoiching0516 發表於 18-1-19 10:35
成個手挽甩埋, 用唔到

1000蚊粒 真金做咩

珍珠宮

2024年龍年勳章

hoiching0516 發表於 18-1-19 11:25
嬲爆

嬲自己當時都考慮左好耐先揀呢個袋
明吖~我買手袋如果幾千或過萬都會考慮好耐, 但唔會考慮埋佢維修費咁長遠。又學多樣嘢...

男爵府

陪月勳章

Poyau 發表於 18-1-19 11:39
1000蚊粒 真金做咩
我聽到都 "O" 左嘴

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

我用咗5年都冇問題

wcpcelia    發表於 18-1-20 19:43
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

陪月勳章

波蘿包1 發表於 18-1-19 11:30
其實呢個牌子款式一般,唔值得買
揀呢個牌子既其中一個原因係有朋友recommend話夠硬淨

男爵府

陪月勳章

alicialee1210 發表於 18-1-19 12:01
我用咗5年都冇問題
所以我先話我係黑仔囉

初時都唔知甩左粒釘, 返到屋企放低手袋先知個手挽成隻甩左出黎, 先發現粒釘冇左囉

邊有諗過會有咁既事發生??? 我個cheap cheap入門LV收埋好耐再拎出黎用都好似新既咁...., o的 parts仲好靚仔

男爵府

陪月勳章

BK2002 發表於 18-1-19 11:58
明吖~我買手袋如果幾千或過萬都會考慮好耐, 但唔會考慮埋佢維修費咁長遠。又學多樣嘢...:l ...
要俾錢整已經嬲要1個月再嬲多o的
如果cfu冇呢粒釘要訂再要等多半年

知唔知其他luxury brand係唔係咁???

首頁

尾頁

跳至