婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

chanchan11111 發表於 18-1-20 22:42
佢細佬連份工都冇埋,細佬老婆走黎揾c6講話佢地拆散黎住麻,兩公婆分開住,一人帶一個。又同我c6講租金幾 ...
點會瞓街啊,咪返去外父度住咪得囉,冇錢又唔做嘢係咁㗎啦。你c6真係傻傻地

大宅

koalachan2002 發表於 18-1-21 00:12
你呢個故事,發生過係我身上,想當年,我有個ex 對我好好,乜都就我,幾野蠻都由我,順住我,家境又唔錯, ...

你真係好醒,可惜已上「拆」船。
我要由細灌輸我兩個囡,揾男朋友除左佢本人吾賭,連佢屋企人都要查探清楚先。
我係剛結婚頭個個月,c6開口問我借我先知佢個細佬甘吾長進。
個時嘈曬交,我朋友都話雪球只會越滾越大。同註定佢細佬一家係要我地貼。
唉,我朋友真係冇算錯,係我當時入世未深,傻更好。

大宅

美之選468 發表於 18-1-20 12:34
不如廿樣啦?反正你老公有太多錢借俾人,不如今後家中一切開消由他一人負責,特別是大數,例如:供樓,水電 ...

唯有依家收緊,吾理三七廿一,要出等c6出。
我要積谷防饑。

公爵府

chanchan11111 發表於 18-1-21 21:29
你真係好醒,可惜已上「拆」船。
我要由細灌輸我兩個囡,揾男朋友除左佢本人吾賭,連佢屋企人都要查探清楚 ...

你C6為何要等到结左婚先俾你知道細佬爛賭呀?明顯是騙婚,佢明確的知道如果在婚前穿bo此事,你肯定會離他而去,所以他根本是早有計劃的騙婚。

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

我老公個細佬之前都係好爛賭
我同老公16年了,由識我老公第一日開始已經知佢細佬既事。
賭到3個家姐都因為佢賣樓幫佢,最後3個家姐唔幫,得我老公不停幫,同老公結婚,買樓,老公都私下幫佢貸款,最後攪到我同老公離婚!連我地層樓都賣埋,最後幫到我老公破產!佢先轉性!

大宅

joeyjoey223 發表於 18-1-21 23:14
我老公個細佬之前都係好爛賭
我同老公16年了,由識我老公第一日開始已經知佢細佬既事。
賭到3個家姐都因為 ...

真係兄弟情,我覺得遲早我可能都會步你後塵。
賣樓幫兄弟,但層樓有你名嗎?吾係要你簽名先可以賣?
我驚佢細佬昆我老公做擔保,到時就那屎上身。
我62個層凍過水,佢分分鐘拍拍羅柚吾還銀行,到時收樓。到個時,我c6傻下傻下實走去幫佢還左佢。
其實呢d人有冇報應?害人害物

大宅

美之選468 發表於 18-1-21 22:59

你C6為何要等到结左婚先俾你知道細佬爛賭呀?明顯是騙婚, ...

我地拍左好多年拖,仲係學生應該都吾識冧甘多野

子爵府

回覆樓主:

最可以取哂財政大權
又或分配好邊部份佢能自由使用,邊部份要保障屋企
個老公咁其實同佢自己去賭,個處理上都唔係好大分別
或者將啲錢轉做實物或定期,等佢取唔出去幫細佬

公爵府

回覆樓主

你c6太多錢喺身

首先要你C6負責所有供樓費用,家庭開支,小朋友學費,你將你份糧儲起唔好俾你c6知你有幾多錢

如果咁樣你C6都有閒錢貼家人唯有由得佢!

公爵府

回覆樓主

千祈唔好諗住買多層樓收租,否則只會淪為免費宿舍供廢人細佬免費住

總之要收埋啲錢唔好俾你c6知

男爵府

減齡達人勳章

chanchan11111 發表於 18-1-22 00:07
真係兄弟情,我覺得遲早我可能都會步你後塵。
賣樓幫兄弟,但層樓有你名嗎?吾係要你簽名先可以賣?
我驚 ...

層樓冇我名的
得我老公同老爺名 我冇份出錢 只係有一齊供,但我供唔多,多數老公出,到我同老公離婚,果時我老公都幫佢細佬幫到自己負資產,分開左2年,最後我都有同返我老公一齊。
再齊後見到佢細佬已經改過,我已經同老公一齊返5年,但我從未同佢細佬講過一句說話。我仲係好增佢,果時我地起碼有間屋住下,宜家我老公要從新開始!

男爵府

人生低谷, 唔係應該佢老婆陪佢捱過, 走過既咩?

做咩要個亞嫂咁樣陪佢地捱? 弟婦就可以唔使返工?

你C6 有多餘錢就會不停借俾佢細佬, 收緊你C6 既儲蓄同要佢增加用係你家庭既開支.......

大宅

joeyjoey223 發表於 18-1-22 10:56

層樓冇我名的

我依家都好憎佢個細佬 都吾想同佢講野。
佢地已經一路都夠縮骨,仲越來越吾似樣。

大宅

BigB大B 發表於 18-1-22 11:37
人生低谷, 唔係應該佢老婆陪佢捱過, 走過既咩?

做咩要個亞嫂咁樣陪佢地捱? 弟婦就可以唔使返工?

佢老婆依家下下都黎揾我老公講麻,咪揾笨羅。有好野又吾見佢地益下我地,借錢冇錢就黎扮可憐,至鬼憎!

男爵府

回覆 chanchan11111 的帖子

同條底褲講: 大家係女人, 你有咩同我傾啦....男人唔明咁多野....

大宅

BigB大B 發表於 18-1-22 12:05
回覆 chanchan11111 的帖子

同條底褲講: 大家係女人, 你有咩同我傾啦....男人唔明咁多野....

佢就係知我一蚊都吾會俾佢。
所以同我c6講叫我c6去勸細佬,盲既都知佢細佬聽老婆,點會聽我c6。
咪又扮可憐話錢都俾佢老公攞曬,依家冇交幾個月租甘。
我c6又會心軟。
只可以話無賴既大懶蟲,成日吾去做野望個天會跌舊錢落黎。

別墅

chanchan11111 發表於 18-1-20 09:36
話說老公個細佬爛賭已經係由結婚第一年開始黎借錢。
我生大囡又黎借,以上兩單老公話有還。(佢老婆已經六 ...

咁樣末完末了咁借落去都唔係辨法架啵你老公又咁重呢份兄唔知樓主有冇試下去叫你叔仔戒賭治本都好重要架

大宅

啤梨腰小姐 發表於 18-1-22 17:31
咁樣末完末了咁借落去都唔係辨法架啵,你老公又咁重視呢份兄弟情。唔知樓主有冇試下去叫你叔仔戒賭?治本都 ...

上年年頭已同佢講過,係連續幾日講。
但過左成年,不但冇正經返返工,仲要周圍問人借錢,又騙老爺錢。
連份工都最近冇埋。架車又話俾人騙埋。
依家又同c6講話去揸的士,都吾知又想點?!

別墅

回覆樓主:

有個爛賭屋企人真係好攞命!
我99又係衰爛賭,欠落一街賭債,仔女親戚朋友都借過晒。依家啲女講明唔會幫佢還,但我46唔會唔理佢阿媽,如果走頭無路佢好大機會會出去借錢幫佢媽還........ 我聽到除左嬲之外都唔知講咩好!

大宅

麻甩二少 發表於 18-1-22 23:26
有個爛賭屋企人真係好攞命!
我99又係衰爛賭,欠落一街賭債,仔女親戚朋友都借過晒。依家啲女講明唔會幫佢 ...

真係好q煩

首頁

尾頁

跳至