婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

pigmei 發表於 18-1-24 11:55
回覆 kc1013 的帖子

之前你有個醫生話齊, 念珠菌真係無得斷尾的. 我都係有. 以前都係成日番發,成日塞藥吃 ...

可否介紹你睇嘅中醫比我呀?

複式洋房

mon135 發表於 18-2-9 15:47
我未生bb之前都好似樓主你咁 但我堅持唔睇西醫 覺得西醫治標唔治本 去睇中大中醫學院睇中醫 約三個月每日沖 ...

可否介紹你係中大中醫學院睇嘅中醫比我呀?謝謝

複式洋房

kc1013 發表於 19-1-21 19:54
各位jm! 我自從六月開始至而加……都冇返發啦!!!
靠作息!中藥!

可否pm中醫detail thx

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

Sorry ar, JM, 我太耐無上babykingdom forum la!! 我剛剛生完BB ^^"

念珠菌有得斷尾的!! 我就係醫好左!!!!!!!!!!!

複式洋房

kc1013 發表於 20-7-18 17:57
Sorry ar, JM, 我太耐無上babykingdom forum la!! 我剛剛生完BB ^^"

念珠菌有得斷尾 ...

請問你點好番咖 我已經就黎2年都未好...
好痛苦

民房

kc1013 發表於 19-7-20 14:09
回覆 pigmei 的帖子

by the way! the method is 中醫浸藥, only one month, then i recover!!!!!!!!!!!!!! ...

Can you PM me the 中醫資料? Thanks a lot!!!!

複式洋房

念珠菌有得斷尾 ...

我都想知,可否pm我

男爵府

念珠菌有得斷尾 ...

(emoji)(emoji)

可否pm details to me, tks

大宅

念珠菌有得斷尾 ...

可以pm個中醫俾我嗎?
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

babybabyu 發表於 19-6-9 00:05
我以前有一排都不停睇婦科同塞藥,十分十分困擾,同埋有十分大的異味,令到自己心情十分低落,後來經朋友介 ...

粉紅色藥水係咪市面洗傷口果啲?
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

回覆 pigmei 的帖子

可以pm嗎,thanks

洋房

各位姊妹,我都深深明白患陰道炎的苦怳是有多慘,有苦自己知。我都患左約3個月了,當中陰道忍痛很辛苦,每次沖涼見到白色野內心好唔舒服,睇左3次醫生,覺得自己好浪費金錢,但個病又醫極唔好,真係呢幾個月以黎心情好差,咩心機都冇,跌到落谷底,喊又喊過,不斷叫自己控制情緒唔好影響病情,但真係好困難。醫生驗左唔係念珠菌,但又唔知咩病,我真係好唔明點解咁耐唔好...
兩個月冇黎月經,對上個次睇完醫生開左益生菌塞藥+放鬆藥,幾日後就黎左月經,所以停塞,其實用剩兩粒,用完都係要睇下自己會唔會慢慢好,唔好都唔知點算,我唔想再睇第4次醫生了,現在我係萬零買左gnc益生菌食左一星期,但都冇咩見效。其實而家陰道冇再痛,只係沖涼仍然見到白色泡狀類但夾雜白色乳酪狀,唔識點形容,總之呢三個月冇一日沖涼係見乾淨,唉...
如果有姊妹有解決方法請救救我,萬分感激

男爵府

emmmm 發表於 19-7-10 12:19
有隻蔓越莓益生菌,專門for婦科問題的,如有興趣試我pm你

pls pm tks

洋房

請問可以pm我中醫的資料嗎?Thanks a Lot!

洋房

請問怎醫好的,可pm嗎謝謝

洋房

kc1013 發表於 18-1-20 22:26
回覆 jc2001 的帖子

嗜酸乳桿菌……膠囊…5 billion 一粒……医生叫我一日食兩粒 ...
请问你食边只牌子益生菌,可以PM图片俾我吗?唔该你

洋房

wc880218 發表於 18-5-10 16:31
我用苦參煲水清洗下面,好左好多,你可以試下
请问边度有得买 同埋点煲。比例几多 唔该

洋房

jessiemom 發表於 18-8-26 10:06
已pm, 我唔識attach photo, 打左個名俾你
我都想知边只益生菌、无该

首頁

尾頁

跳至