嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

因為我同c6都要返工,得工人睇住bb,所以由出世到而家,日頭bb都係擺喺廳張combi low chair度瞓,等我哋可以用cam睇到佢。

但係bb而家就嚟7個月大,個身長咗好多,瞓喺張chair度就嚟對腳都伸咗出去,應該就快唔啱佢瞓。

想問有咩其他好選擇呢? 我同c6又唔係咁想畀工人擺bb返入房瞓,因為工人同bb一間房所以唔裝得cam,我哋睇唔到bb情況。

買多張床仔喺廳又冇咁大地方。好頭痛呀~!

大宅

你可以考慮用網床, 放張網床係廳, 又可以瞓, 又可以玩.

別墅

係啦,都係網床啦, 買張細D既網床.

如果你係FOR BB 訓晏覺ONLY, 有D SOFA床仔都好好嫁.

男爵府

好媽媽勳章

我都有考慮過,不過我睇過一張網床都幾大,分分鐘重大過張bb床,放喺廳差不多佔哂客廳嘅位置 (我屋企係長方型客飯廳),我屋企冇咁大地方呀。

原帖由 steplim 於 09-3-6 11:45 發表
你可以考慮用網床, 放張網床係廳, 又可以瞓, 又可以玩.

大宅

網床只係日間放係廳, 晚上可以收起, 咪唔會佔太多位囉. 起初我都以為每日放&收好麻煩, 不過都係工人姐姐做 唔關我事. 不過一定要姐姐係我放工返屋企前要收好佢.

原帖由 CheukC9 於 09-3-6 12:13 發表
我都有考慮過,不過我睇過一張網床都幾大,分分鐘重大過張bb床,放喺廳差不多佔哂客廳嘅位置 (我屋企係長方型客飯廳),我屋企冇咁大地方呀。

...

男爵府

好媽媽勳章

咁我想請問你張網床係邊張呀? 喺邊度買架? 等我都去睇吓先。

原帖由 steplim 於 09-3-6 12:17 發表
網床只係日間放係廳, 晚上可以收起, 咪唔會佔太多位囉. 起初我都以為每日放&收好麻煩, 不過都係工人姐姐做 唔關我事. 不過一定要姐姐係我放工返屋企前要收好佢.

...

男爵府

好媽媽勳章

你指嘅sofa床仔即係邊啲呀? 我冇留意有樣咁嘢嘅? 喺邊度有得買?

原帖由 miffylai 於 09-3-6 12:12 發表
係啦,都係網床啦, 買張細D既網床.

如果你係FOR BB 訓晏覺ONLY, 有D SOFA床仔都好好嫁.

首頁

尾頁

跳至