懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想幫朋友問下梁子昂系米無系養和做拉,甘巨私家診所有無人知電話?

大宅

我建議你朋友唔好搵呢個醫生佢喺養和做時我睇佢的
但佢態度太差 冇醫德
我後尾request 由另一位駐院醫生follow
你可以喺bk search 下其他人comment
有唔少人都受過佢氣
你想知我個case 可以pm 我
我唔想有其他新手媽媽要貼錢買難受!

大宅

回覆 siubo521 的帖子

先謝謝你的意見,我會提醒下我朋友,巨系大陸一直穩開巨睇,醫院話巨無系度做自己開左診所,但吾會講醫生资料,所以我朋友先托我上網問下。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

尼位醫生麻麻地

大宅

回覆樓主

有啲咁嘅事?!
你打過去醫院話佢已經冇做?!我google 到佢中環都爹利街有診所囉。

我覺得佢幾好喎又

大宅

vance1712 發表於 18-1-21 17:07
想幫朋友問下梁子昂系米無系養和做拉,甘巨私家診所有無人知電話?

我之前那胎也是搵梁子昂接生,之後follow up checking 也是比佢做,我覺得佢好好,好細心,我在產檢到開刀及產後檢查全部佢跟,我本人覚得佢好好,好nice , 好care 我喎

別墅

hoklingpauline 發表於 18-10-20 14:17
我之前那胎也是搵梁子昂接生,之後follow up checking 也是比佢做,我覺得佢好好,好細心,我在產檢到開刀 ...

請問各位jm有冇現在搵他?因為他轉左出嚟我都想知佢有冇以前咁繁忙?係唔係要等好耐?我之前在養和睇佢平均要等30分鐘現在唔知道情況會唔會好啲?有冇Jm知道係要等好耐?有冇jm知道佢而家收費(1)產檢, (二)手術費,大約幾多?唔該。

大宅

我4月生,係找他。我覺得好好!而家平均等10-15分鐘,除非他有特發手術,試過一次等超過30分鐘。不過已經好過出去其他產科醫生。我初初看過一兩次林x勇,都等30分鐘。

別墅

010806 發表於 19-6-6 12:25
我4月生,係找他。我覺得好好!而家平均等10-15分鐘,除非他有特發手術,試過一次等超過30分鐘。不過已經好 ...

請問你是否在養和妢娩?四月出院的時候大約幾多錢?謝謝。

大宅

jackyshek66 發表於 19-6-10 17:39
請問你是否在養和妢娩?四月出院的時候大約幾多錢?謝謝。

係呀,我係單人房,順產,埋單16萬到。具體醫生收費我唔記得左...他應該不算貴

別墅

010806 發表於 19-6-12 07:13
係呀,我係單人房,順產,埋單16萬到。具體醫生收費我唔記得左...他應該不算貴
...

謝謝你的回覆

大宅

我親身經歷,呢個醫生真係好冇醫德。我大肚7個月時,同佢講頭暈唔舒服,佢一句問診/檢查都冇,就話一日假紙都唔肯寫,仲話叫我轉醫生!直至我委屈到喊,佢知道我份工要體力勞動,先肯寫。

我相信冇人想大肚時,有咩唔舒服,個醫生漠不關心。而且我一早book左佢,大肚7個月唔係話轉醫生就轉。

一個好醫生,唔單止要有經驗,仲要有醫德,我經驗話我知,佢唔係可信賴的醫生。香港有好多好醫生,希望新手媽媽小心選擇!

首頁

尾頁

跳至