在職全職

跳至

首頁
34567...14

尾頁

子爵府

原帖由 creamymami2007 於 09-3-21 11:25 發表
大家好!!!我係返工返葵涌, 家住荃灣, 大家一齊上來傾吓湊囝心得

你係葵涌邊度返工呀?講到湊囝我真係無乜心得.因為第一個,都係學習中..過來.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

好呀,就星期三啦,荃灣廣場有乜食呀,我都唔多熟ka架,
你知我公司有飯食架啦,好少出去lunch呀...

原帖由 tszyau2000 於 09-3-21 01:35 AM 發表
好ar..就下星期三la...又夾到sasa...你又無甘趕

325 荃灣廣場lunch ~

nono913/sasa/雋雋b/yauma

p.s. 大家想食咩ar...我就吾多熟ka...所以最好你地決定食咩la..hehe

...

子爵府

原帖由 nono913 於 09-3-21 21:50 發表

乜你公司包火食甘好呀? 唔做諗日日食乜野好..真係好工..

水晶宮

我都吾多熟...我多數去"好好麵家"食...睇下sasa有咩好提議先ar...始終佢住tsuen wa...照計熟d
原帖由 nono913 於 09-3-21 21:50 發表

水晶宮

me too..我都係得一個..e家已經9歲lu...e排忙緊考試
原帖由 雋雋B 於 09-3-21 12:09 發表

你係葵涌邊度返工呀?講到湊囝我真係無乜心得.因為第一個,都係學習中..過來.

子爵府

最好係呢樣架啦,早上年話想cut左去,每人比番
少少飯錢,好彩最後都告吹了,如果唔係日日
諗食乜都幾頭痛囉...

原帖由 雋雋B 於 09-3-21 10:20 PM 發表

乜你公司包火食甘好呀? 唔做諗日日食乜野好..真係好工..

子爵府

油媽

你呀女幾時測考呀,呀女今次唔駛測驗呀,
因為佢學校改左一年只有3次測考呀,
已經測考左2次,最後1次考試係6月呀...

原帖由 tszyau2000 於 09-3-23 09:35 AM 發表
me too..我都係得一個..e家已經9歲lu...e排忙緊考試

水晶宮

我囡e個week 考la...一年4考...但點解會轉kei?..今年開始?...甘米好law...6月至搏殺
原帖由 nono913 於 09-3-23 09:57 發表
油媽

你呀女幾時測考呀,呀女今次唔駛測驗呀,
因為佢學校改左一年只有3次測考呀,
已經測考左2次,最後1次考試係6月呀...

子爵府

係呀,今年先開始轉,但唔知點解轉喎...
不過,咁仲好啦測少一次差好遠架,唔駛測考完
冇耐,又再黎過咁...

原帖由 tszyau2000 於 09-3-23 10:16 AM 發表
我囡e個week 考la...一年4考...但點解會轉kei?..今年開始?...甘米好law...6月至搏殺

子爵府

原帖由 tszyau2000 於 09-3-23 09:35 發表

你就好啦.. 上左小一, 起碼過左一關先啦..我家下先開始來煩佢報小一 D野咋...有時真係諗到就頭痛..

子爵府

係啦..各位, 今個星期三係咪一齊食lunch呀? 係就決定啦..

子爵府

你呀仔/女今年報小一呀,你係邊區架,
我係屯門區的...

原帖由 雋雋B 於 09-3-23 10:29 AM 發表

你就好啦.. 上左小一, 起碼過左一關先啦..我家下先開始來煩佢報小一 D野咋...有時真係諗到就頭痛..

子爵府

原帖由 nono913 於 09-3-23 11:05 發表
你呀仔/女今年報小一呀,你係邊區架,
我係屯門區的...

我係葵青區.. 不過想報荃灣d 小學..因為住近荃灣..總之就係煩..

大宅

我係貸櫃碼頭路返工, 距離地鐵站話遠唔遠話近又唔近, 每日返工由地鐵站行10分鐘, 葵青區中學校綱好過荃灣, 點解要跨區選荃灣呀???我現在等6月6日小學派位公佈, 心情好緊張好似等仲六合彩咁難

子爵府

原帖由 creamymami2007 於 09-3-23 13:45 發表
我係貸櫃碼頭路返工, 距離地鐵站話遠唔遠話近又唔近, 每日返工由地鐵站行10分鐘, 葵青區中學校綱好過荃灣, 點解要跨區選荃灣呀???我現在等6月6日小學派位公佈, 心情好緊張好似等仲六合彩咁難 ...

碼頭路果度係唔係應該有d van 會到家, 行10分鐘都唔係好遠姐.. 我返呢度都弧島啦..
其實我都知葵青區有幾間小學唔錯..但係實在太多人爭啦..
所以希望荃灣睇會有唔機會大d..
等派位ge 心情..真係又急又無奈

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

星期三好呀,我都得。
可以去下荃灣廣場3樓間意大利野,37唔洗加一又有湯又有野飲。再唔係去味千隔離間石燒都OK。又係40到啦。茶餐廳都可以。

原帖由 雋雋B 於 09-3-23 10:30 發表

係啦..各位, 今個星期三係咪一齊食lunch呀? 係就決定啦..

子爵府

原帖由 sasa0208 於 09-3-23 15:50 發表
星期三好呀,我都得。
可以去下荃灣廣場3樓間意大利野,37唔洗加一又有湯又有野飲。再唔係去味千隔離間石燒都OK。又係40到啦。茶餐廳都可以。

...

甘就去石燒啦... 但係會唔會好耐? 因為我來回要半個鐘, 得半個鐘時間食野咋..

子爵府

甘就去石燒啦,佢係幾多樓呀,我唔熟路架...

雋雋B,
你係有線到返工架,我係近半山街附近呀

原帖由 雋雋B 於 09-3-23 04:09 PM 發表 甘就去石燒啦

甘就去石燒啦... 但係會唔會好耐? 因為我來回要半個鐘, 得半個鐘時間食野咋..

子爵府

原帖由 nono913 於 09-3-23 16:37 發表
甘就去石燒啦,佢係幾多樓呀,我唔熟路架...

雋雋B,
你係有線到返工架,我係近半山街附近呀

nono913
石燒係地下, 岩岩係"味千"隔離咋..
係啦, 半山街係唔係"通利琴行"附近果度呀? 定近大排檔果頭呀? 個街名好似好熟,但又記唔起..

子爵府

咁我到時去到先搵啦...

係呀,就係"通利琴行"附近呀...

原帖由 雋雋B 於 09-3-23 04:52 PM 發表

nono913
石燒係地下, 岩岩係"味千"隔離咋..
係啦, 半山街係唔係"通利琴行"附近果度呀? 定近大排檔果頭呀? 個街名好似好熟,但又記唔起..

首頁
34567...14

尾頁

跳至