自由講場

跳至

首頁
34567...20

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aliensss2008 發表於 18-1-22 20:05
有錢仔?

我只知佢成日講ufo 同埋係炸兩俠
係呀,佢鍾意做炸兩架,我諗一畀佢釘上,一定煩死人。
不過,我覺得係有趣之人黎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

kid 發表於 18-1-22 19:09
其實佢係資優架

果時唔記得睇咩書
講佢落刀肢解割切技術好勁
拍得上醫學人士
都係自學睇醫書

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔係掛,6x歲仲好後生,可以再犯案架哦! 佢咁多條殺人罪,點可能假釋???

琥珀宮

lam133 發表於 18-1-22 19:19
坐得5年咁小

坐咗廿五年

子爵府

麟媽媽 發表於 18-1-22 19:34
講開跑馬地呢一單,我覺得好有可能係怨案,靠當時嘅科學鑒證,幾百條纖維只得幾條吻合,就判謀殺罪成?加 ...

呢單有睇過,話疑犯其實好可能係唔好彩做咗替死鬼,以而家科技應該唔會入罪

子爵府

sangria 發表於 18-1-22 19:38
有d咩衰嘢?

唔記得囉!你搵黎聽下 ,摩星嶺4號講宗教多d

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

aliensss2008 發表於 18-1-22 20:05
有錢仔?

我只知佢成日講ufo 同埋係炸兩俠

幾代做古董生意

琥珀宮

麟媽媽 發表於 18-1-22 19:34
講開跑馬地呢一單,我覺得好有可能係怨案,靠當時嘅科學鑒證,幾百條纖維只得幾條吻合,就判謀殺罪成?加 ...

犯人一直話堅持話清白,所以假釋不獲批(因無悔意),最後他承認有殺人,並表示有悔意,才得假釋。

象牙宮

2024年龍年勳章

麟媽媽 發表於 18-1-22 18:50
冇!六十左右架咋!

乜咁後生架……

子爵府

my005 發表於 18-1-22 19:18
係呀,有一次雲海扮聽眾打電話去口水多過浪花講鬼估,好似係要講親身經歷既,但雲海講人地經

歷,又講到 ...

Haaa 好攪笑

my005    發表於 18-1-22 20:28

子爵府

AGa1111 發表於 18-1-22 19:34
都有4-5年,果陣雲海同阿祖係商台做摩星嶺4號,Donald同高層講個節目「無離喇廢」,跟手商台無經雲海同意 ...

同阿祖都絕交

琥珀宮

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

轉載明報

前電台節目主持陳雲海下午在個人facebook專頁發帖,聲稱收到政府內部消息人士透露,「雨夜屠夫」林過雲經過多次申請後,將獲准假釋。據本報了解,林過雲不會出獄。
雲海下午2時許在facebook發帖說:「剛剛收到政府內部消息,80年代著名連環殺手林過雲, 經過多次申請, 將會被准許假釋出獄!」本報接獲消息,林過雲不會出獄。懲教署方面則在傍晚回覆,基於個人資料私隱,不會就個別個案作出評論。

林過雲原是一名夜班的士司機,1982年2月至7月先後殺害及肢解4名女子;由於犯案時多為雨夜,人稱「雨夜屠夫」。法院決定判他死刑,但因當時香港死刑已廢,1984年8月依慣例改判終身監禁

子爵府

木土土 發表於 18-1-22 20:14
坐咗廿五年

幾條人命死得咁慘,坐多廿五年都唔夠啦!

珍珠宮

回覆樓主

想轉移話題
唔知有幾多薯仔信

禁止訪問

好媽媽勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LittleRoxie 發表於 18-1-22 20:41
他係我男神之一
他出名方丈加炸倆俠
連fans講錯嘢都唔俾面

係呀,佢有時d執著,諗返起,幾搞笑幾有趣架。

雖然有時我唔會信晒佢講野,不過佢有佢既道理既,可以令人反思好多野。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

公爵府

LittleRoxie 發表於 18-1-22 18:18
林過雲在獄中自學紫微
學到好高呢
好多獄友都找他睇

哇!
唔知佢睇咩書能自學到

首頁
34567...20

尾頁

跳至