親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

[お客様へ]
公園内には、バス停留所が3箇所ございます。
・渓流ゾーンをご利用の方は…【すずらん公園渓流口】
・中心ゾーンをご利用の方は…【すずらん公園中央口】、【すずらん公園東口】
・滝野の森ゾーン(東エリア)をご利用の方は…【すずらん公園東口】
※滝野の森ゾーン(東エリア)「森の交流館」までは徒歩40分。
我見公園資訊話有三個入口,請問我去玩雪汰及長滑道,應是那個入口?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bblover123 發表於 18-1-23 11:10
[お客様へ]
・渓流ゾーンをご利用の方は…【すずらん公園渓流 ...

你知唔知D活動係邊到集合?

加埋公園既地圖睇,會唔會清楚D?

http://www.takinopark.com/?go=parkmap

呢個有樂園簡介

http://www.takinopark.com/?page_id=9348

別墅

回覆樓主:

樓主係自駕定坐接駁巴士去?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bblover123 發表於 18-1-23 11:10
[お客様へ]
・渓流ゾーンをご利用の方は…【すずらん公園渓流 ...

我睇番你想玩既滑梯係咪森之交流館個個?個個就近滝野の森ゾーン,
但如果你想玩雪汰,
就應該近東口個邊?

男爵府

回覆 shinku 的帖子

先謝你,我唔識日文,只睇英文,找不到你第二條 link, many thanks

男爵府

回覆 JpAurora 的帖子

我應早上坐巴士,下午如玩去到五點,可能坐的士回地鐵站。又想問園內有無的士打的?

男爵府

應是玩可坐雪汰或雪兜在長雪道滑下,話有一二百米果個。

別墅

bblover123 發表於 18-1-23 11:53
回覆 JpAurora 的帖子

我應早上坐巴士,下午如玩去到五點,可能坐的士回地鐵站。又想問園內有無的士打的? ...

如坐接駁巴士,落車站行去滑車道軚約五分鐘,大門有地圖有路標,好易揾。
唔見有的士,其實最後班接駁巴士好似係三時幾,啲細路都會支,所以搭番巴士仲方便

wcpcelia    發表於 18-1-23 15:45

珍珠宮

bblover123 發表於 18-1-23 11:57

應是玩可坐雪汰或雪兜在長雪道滑下,話有一二百米果個。 ...
佢既活動地點係近東口個邊,不過我搵唔到佢話係邊到集合,所以我估計都係東口個邊。

無論如何,你玩邊個都係係「すずらん公園東口」個巴士站落車,
個附近應該可以玩雪汰,
滑梯個到要行上去「滝野の森ゾーン」個一區。

珍珠宮

bblover123 發表於 18-1-23 11:57

應是玩可坐雪汰或雪兜在長雪道滑下,話有一二百米果個。 ...

咪先,你係只係想玩呢一版第一個?

http://www.takinopark.com/?enjoy=act-w

因為我見佢有另一個有滑梯,
我以為你想玩另一個滑梯??

男爵府

http://www.takinopark.com/takino-wp/img/Winter-Guide2016tw.pdf

我想玩這圖左下角的「橡膠雪圈」

要上番去起點,有無吊車上的,還是要自己行上去?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bblover123 發表於 18-1-23 13:04

http://www.takinopark.com/takino-wp/img/Winter-Guide2016tw.pdf

大雪軑有電動拉上去,人可以坐在雪軑上。

山卡拉地方好難有的士,尾班車前好離開。

wcpcelia    發表於 18-1-23 15:53

男爵府

回覆 ahmama 的帖子

尾班車三點幾,多唔多人一齊走,需否預先到巴士站等?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bblover123 發表於 18-1-23 15:25
回覆 ahmama 的帖子

尾班車三點幾,多唔多人一齊走,需否預先到巴士站等?

咁就唔清楚,我自駕。但日本巴士塞人入塞到歡樂滿東華咁,你預早小小到應該上到車既!

首頁

尾頁

跳至