意見反饋
義工

自由講場 今日: 4268|主題: 1010250

想請問...

大宅

國民生產總值:2617

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問吓各位做了媽咪的朋友,你們會否在自己生日的日字,同媽咪慶祝呢,多謝她要這麼辛苦和痛這麼久才生了我們呢?

侯爵府

國民生產總值:20529

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

不會, 會係母親節慶祝~~

大宅

國民生產總值:1343

無喎!!不過佢成日都係咁講,要我多謝佢囉!!不過我覺得平時点對佢先係最重要囉,重要過生日是否有慶祝囉!

大宅

國民生產總值:3761

以前會自己同朋友慶祝生日, 但係生咗囡囡之後, 先醒覺, 自己生日個日應該係同媽咪慶祝, 多謝佢個日咁痛咁辛苦生咗我出來, 我生日通常都係母親節的日子附近, 今年同一日tim~~

珍珠宮

國民生產總值:32758

畀面勳章

我阿哥有一年,係佢生日個日同我媽咪講: 今日係我的母難日,當年你係醫院生我咁辛苦,諗起呢d覺得生日無咩好慶祝....。我媽咪聽完鬼咁欣慰。

男爵府

國民生產總值:5632

我同老公會係生日時互相送禮物比99同媽咪+食飯慶祝.

子爵府

國民生產總值:10558

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

媽咪會請我及全家人去食飯, 同我慶祝B DAY. 其實我地三姊弟生日, 媽咪都會請我地去食飯. 在另一層次看來, 是作一個家庭聚會.

大宅

國民生產總值:3825

我好記得自己仲係細路女時(中學前),每年生日必會預早叫定阿媽同我開生日會同送禮物,每年佢一定會先講e一句"你出世個日,係我最痛個日,應該係你送番禮物比我啊!",直到我生BB後,係產房個時,我好掛住佢,亦諗起佢講e句說話。所以每年我生日都會請佢飲茶,因為真係完全感受到佢的偉大。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.