意見反饋
義工

自由講場 今日: 3417|主題: 1005075

電腦換display

大宅

國民生產總值:1427

2018勳章

之前姪女生日,話左送份禮物俾佢

見佢話想同部電腦換display,我諗住買俾佢

但請問外置好定內置好

大宅

國民生產總值:4588

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你意思係換display card?

伯爵府

國民生產總值:16967

2018勳章

beckydaisukiki 發表於 18-1-23 14:29
之前姪女生日,話左送份禮物俾佢見佢話想同部電腦換display,我諗住買俾佢但請問外置好定內置好? ...

電腦我唔熟, 但聽我老公同個仔對話, 電腦換硬件要睇番本身部腦夠唔夠支援。換display係指display card? 最好了解番你姪女電腦規格先...

水晶宮

國民生產總值:57766

beckydaisukiki 發表於 18-1-23 14:29
之前姪女生日,話左送份禮物俾佢見佢話想同部電腦換display,我諗住買俾佢但請問外置好定內置好? ...
DISPLAY...外置好定內置好 ??!! 問咩???? YOU MEAN DISPLAY CARD ????

琥珀宮

國民生產總值:172346

2018勳章

Monitor?

子爵府

國民生產總值:11095

你想講咩?

大宅

2018勳章

chiumeishun 發表於 18-1-23 14:51
你意思係換display card?
yes, display card

大宅

2018勳章

BK2002 發表於 18-1-23 14:56
電腦我唔熟, 但聽我老公同個仔對話, 電腦換硬件要睇番本身部腦夠唔夠支援。換display係指displa ...

o個部係 notebook

大宅

國民生產總值:4588

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

筆記本除極個別型號外冇乜其他可能換底板內置display card。外接display card轉接設備去淘寶search有,不過要有番d電腦知識先玩得。

男爵府

國民生產總值:7657

2018勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

比錢佢自己攪啦。
DISPLAY 卡要計埋底版夾唔夾/ MON 有會無能力顥示架。

情況好以,朋友話想買架BB 車 (DISPLAY CARD),你都要知佢BB 有幾大(底版夾唔夾) + 佢屋企大唔大(佢個MON 支唔支援到)...ETC..ETC..ETC....

pbpk03845784    發表於 18-1-24 15:16

侯爵府

國民生產總值:21438

Poyau 發表於 18-1-23 17:56
Monitor?

點內置芒啊

琥珀宮

國民生產總值:172346

2018勳章

終極熊貓 發表於 18-1-24 12:28
點內置芒啊

咪係囉 黑人問號

大宅

2018勳章

Kiko仔 發表於 18-1-24 12:08
比錢佢自己攪啦。
DISPLAY 卡要計埋底版夾唔夾/ MON 有會無能力顥示架。
佢就係識 d 唔識 d,所以先想幫佢手睇

民房

國民生產總值:20

haha樓主堅唔識
咁既,如果係notebook9成9都換唔到內置display card,所以唔洗考慮
至於外置display card,你買咗張卡反黎都要外置display卡卡箱去插張卡
我屋企用緊個牌子叫akitio node,其他牌子例如有omen, gigabyte, etc
跟住到張卡,你要知距用黎打機定畫圖剪片,有分別既,所以呢個都要做做功課or直接出SSP問

民房

國民生產總值:20

你預卡箱洗2 3 千
張卡就洗5 6 千,甚至可以去到好貴

珍珠宮

國民生產總值:48681

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我屋企用一體式的desk top,個衰仔話想upgrade張display card嚟玩心儀嘅遊戲(而家部機玩唔到),佢好少可咁勇敢,自己打去代理商問,對方check完後話換唔到
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.