意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 15|主題: 77764

返學前一定要打水痘針嗎?

大宅

國民生產總值:4665

各位,我BB將會返N1班,所以想問下係咪應俾佢打左水痘針隱陣啲呢?同埋屯門區打水痘針邊間便啲呢?有無好介紹呢?
同埋而家就黎兩歲,之前未打過肺炎鏈球菌針,而家先打第一支應打幾多針呢?大約幾錢一支呢?請俾啲意見唔該各位﹗THX

王國熱話
開心傾~~Part 128
開開心心做個friend~Part 28
大公司的煩惱
有冇home office 既工啱全職媽媽?

珍珠宮

國民生產總值:38184

好媽媽勳章

我個女而家2歲3個月,
9月返k1,
都係諗住返學前打水痘針同肺鏈針,
肺鏈打1支就okay"

大宅

回覆 # 的文章

除左依兩支係咪無其他要打呢?唔該晒你﹗THX

大宅

國民生產總值:3825

阿B好早就打左肺炎,不過2歲肺炎就打一針,我就$750支。本身問過家庭醫生,佢建議上小一前未出水痘先打,但而家阿B返N班,上幾星期阿B因為過濾性病毒出紅疹,學校好緊張因為懷疑佢出水痘,連D家長都係,我同阿B睇醫生個時,係診所仲遇到某家長帶同學仔即刻帶去打水痘針,所以前幾日我都佢去打水痘針 ......

珍珠宮

國民生產總值:38184

好媽媽勳章

我之前做診所,
佢果度打肺鏈就$650針
水痘就$350針,
係深水寶區,,
屋企樓下就未問價,應該都差唔多,,

大宅

回覆 # 的文章

唔該各位呀?有無人知屯門區既價呀?THX

大宅

國民生產總值:4671

好媽媽勳章 畀面勳章

請問荃灣區邊度平?

大宅

水痘針300,肺炎針250..

我個仔啱啱打左支水痘針係BK度見到賣廣告,去到只要PRINT張紙出黎就三百蚊打一支,不過要出到去佐敦打,我問過我屋企附近最便都要四五百蚊一支,肺炎我就搵到屋企樓下二百五十蚊打一支,係咪己經最便呢?我仔兩歲肺炎針打一支就夠,問過就係話二百五十蚊囉﹗

大宅

國民生產總值:3825

$250好平喎 ...... 我B打要$400

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.