自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

如上

禁止訪問

大宅

回覆樓主

港安霍偉明

珍珠宮

回覆樓主:

仲有冇?

大宅

sabun 發表於 18-1-24 20:26
如上

del

男爵府

sabun 發表於 18-1-24 20:26
如上

我之前條 頸椎 有事 令到隻手痺曬 有個醫師教我 唔枕枕頭 依家已經冇事啦。 情況有好轉 要搵返個矮身啲嘅枕頭枕, 不能在枕高枕頭

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

條頸咩事?
我出事去做推拿復位,有同事做中醫針灸

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

unasze 發表於 18-1-25 07:52
我之前條 頸椎 有事 令到隻手痺曬 有個醫師教我 唔枕枕頭 依家已經冇事啦。 情況有好轉 要搵返個矮身啲嘅 ...

無錯,我出事後用毛巾當枕頭已經改善好多

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

karenlyk 發表於 18-1-25 07:58
無錯,我出事後用毛巾當枕頭已經改善好多

用毛巾摺起做枕頭?

翡翠宮

goo_littlebb 發表於 18-1-25 08:48
用毛巾摺起做枕頭?

我上網search頸骨移位,有條YouTube 彈出嚟係個醫生講座,用毛巾捲成一個圓筒形,代替枕頭訓覺。

我試咗一星期,暫時起身無膊頭痛。頸部做推拿復位好返。

大宅

我之前條 頸椎 有事 令到隻手痺曬 有個醫師教我 唔枕枕頭 依家已經冇事啦。 情況有好轉 要搵返個矮身啲嘅 ...

我也冇用枕頭

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

karenlyk 發表於 18-1-25 10:48
我上網search頸骨移位,有條YouTube 彈出嚟係個醫生講座,用毛巾捲成一個圓筒形,代替枕頭訓覺。

我試咗 ...
THANK YOU!!即係原來用枕頭係會傷頸

翡翠宮

goo_littlebb 發表於 18-1-25 10:57

頸部受傷都有好多成因,姿勢不正確,勁部肌肉不夠力支撐,低頭族,少運動等等

枕頭都係一個原因,好難揀選合適枕頭

珍珠宮

回覆樓主:

我聽到頸移動時有laklak聲,頸位好緊同倦,睡覺後頸位有些太舒服,同埋覺得有時走路時有浮浮吓太平感

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我都係唔用枕頭就立即見效。

珍珠宮

2024年龍年勳章

goo_littlebb 發表於 18-1-25 10:57

枕頭太高傷頸,唔用枕頭仲傷頸

珍珠宮

2024年龍年勳章

karenlyk 發表於 18-1-25 11:25
頸部受傷都有好多成因,姿勢不正確,勁部肌肉不夠力支撐,低頭族,少運動等等

枕頭都係一個原因,好難揀 ...

枕頭寧願揀矮好過揀高,唔夠高可加浴巾墊高。但香港啲枕頭太高,好多都係四寸或以上高,其實啲生產商有冇諗過香港啲女士好多都係加細碼或細碼架?

翡翠宮

bobomia 發表於 18-2-24 10:34
枕頭寧願揀矮好過揀高,唔夠高可加浴巾墊高。但香港啲枕頭太高,好多都係四寸或以上高,其實啲生產商有冇 ...

最後同事推介我買水枕,我同女試咗都覺得有改善。

珍珠宮

2024年龍年勳章

karenlyk 發表於 18-2-24 11:22
最後同事推介我買水枕,我同女試咗都覺得有改善。

你去邊度買水枕呀?大約幾多錢?

首頁

尾頁

跳至