夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

即係個小三搶完人老公仲可以繼續幸福快樂,男女都無報應

大宅

bbooeeyybb 發表於 19-11-18 23:27
六年後的今日
睇返呢篇嘢
好彩走得快 唔洗成為黑警一家

點解佢哋係黑警?佢哋情感道德上係好差,但你咩証據佢哋係黑警?現時香港如果冇警察,地獄不如

大宅

Pianocake 發表於 19-11-19 12:39
點解佢哋係黑警?佢哋情感道德上係好差,但你咩証據佢哋係黑警?現時香港如果冇警察,地獄不如

...

發悔氣姐 成個故仔都係人哋甩佢⋯⋯唔係佢走得快....

大宅

六年後的今日
睇返呢篇嘢

恭喜樓主!走得快好世界!唔洗做垃圾的家人

男爵府

好媽媽勳章

六年後的今日
睇返呢篇嘢

恭喜你呀,祝你幸福

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bbooeeyybb 發表於 18-1-24 22:10
今晚老公同同事食飯,我話M come 唔舒服,佢話咁如果同事未食完,佢都照十點走,早D返嚟陪我。
我 ...
你在心靈仲好像放得低,但...唔知道是否前傷害你好深,無需要再想個前喇,好好享受現在吧

大宅

看到這故事標題也身同感受,賤男前夫已拜拜,不過仍是單身,原本我也有個幸福家庭,但…在幾年前被人破壞已離婚了!我也想寫寫故事,像樓主那樣鼓勵大家

大宅

我不會開標題,樓主不要介意,就在此寫吧!我今年四十多歲,原本有個幸福家庭,但…在幾年前遇上巨變!以下:幾年前,我四十歲生日前一星期,發現前夫認識了另一女人,而那月份亦是结婚16年,當年我孩子小學六年級,有一天,佢問我,覺不覺得爸爸最近有些奇怪

大宅

我說:覺得,因為每日在厠所好耐才出來,電話又不離手放下,及和我們行行吓街突然發姣咁自拍,仲問靚唔靚仔?然后又經常下會所玩健身,仲問大唔大隻,常左照鏡又照鏡,的確,佢是靚仔的!孩子又有一天告訴我,我有天去街市買菜,佢坐在爸爸隔離,見爸爸用手機和人說話好開心的樣子,然后孩子望望,他即用手遮住,孩子說;是誰來的?他話不告訴你,然后入房關門,孩子話見他行出來笑得好甜好開心!紙包不住火,我生日前一星期那天,家中有電器坏了他放下電話在梳化去整,不久,孩子拉我入房靜悄悄告知,佢快速看了電話,發現爸爸和另一人有百多條信息,然後抄下一個號碼,我即時火來,靜悄悄去廚房打,一聽,陌生女人聲音,即刻收線!

大宅

基本上我們由拍拖幾年到結婚巳二十年,大家的朋友也認識多年,而我亦因為孩子放棄了工作,做家庭主婦,講公道說話,前夫一向是好老公好爸爸,非常愛錫我們,而佢在孩子一年級時患上癌症,當時大家好難過,我到處問人找醫生,做手術後,在我悉心照顧下,他身體亦越來越好,可惜!發夢也想不到,家庭發生巨變

大宅

所以曾經同老公經歷過患難嘅女人都以為老公會珍惜婚姻,事實卻唔係,而呢個事實往往更令人傷痛

大宅

各位早晨,昨晚睡魔急 call!繼續:一聽陌生女人聲音,直覺告知我他認識了別的女人,而孩子是超好記性的,告知我,前夫和那陌生電話有百多條信息,有D好情慾的,就不再提了!嬲到幾乎失控要問清楚,結果忍住,即刻落街買啤酒飲,連續三天也吃不下東西,想起信息內容就哭,一訓醒就飲,我從不看他電話亦不管他的,想靜靜看他手機證實才問,可惜,手機不離身,訓覺也把枕頭底!終於…在我生日那天

大宅

那年生日怎會開心呢,送咁大份禮!我人性格是不能假的!決定問,他放工回家說和我慶祝,我已好鬼嬲,每年生日也會晨早寫張卡,已好開心,结果,人哋個心已不在當然忘記寫啦!出去吃飯前我忍不住爆發了!說:拿部電話來看看,他好突然,問:為何?我說不敢吖,當然啦,你識了另一女人,又歌詞又有肉麻信息,頂…結婚多年又不見咁樣發我!放工回來又常在廁所自己唱情歌,他當然不認,我說是孩子發現告知我的,你知孩子有多不安嗎?不要當我們傻的!待續…

男爵府

tomotachi 發表於 19-11-22 09:04
那年生日怎會開心呢,送咁大份禮!我人性格是不能假的!決定問,他放工回家說和我慶祝,我已好鬼嬲,每年生 ...
不如你自己開一個,呢個已經好耐未必好多人會咁入嚟睇

洋房

回覆樓主:

等睇呀

大宅

我很久沒開,不知會否,同埋,樓主個標題好好,也鼓勵大家,我也是想鼓勵曾傷痛的媽媽,怎樣活出自己,等等,繼續寫

洋房

回覆樓主:

利害

大宅

哪有心情去慶祝生日,同他說了出來已知件事已哭不停,好傷心,好難過,由孩子發現那些核突借息,更傷害了孩子,他當然不認!係咁叫孩子叫我出去晚飯,同我慶祝!由於不想在孩子面前傷心,好勉強去了茶餐廳吃算,哪有心情去吃自助餐!

大宅

牛年勳章

tomotachi 發表於 19-11-22 10:58
我很久沒開,不知會否,同埋,樓主個標題好好,也鼓勵大家,我也是想鼓勵曾傷痛的媽媽,怎樣活出自己,等等 ...

正面對緊同樣情況,希望看看其他JM分享/鼓勵,盡快站起來。謝謝分享

侯爵府

六年後的今日
睇返呢篇嘢

好奇一問,做得女警察,多數好man架喔,個樣點架?

首頁

尾頁

跳至