夫婦情感

跳至

首頁
56789...17

尾頁

大宅

回覆樓主

《遇到而家既老公》
又過咗一段時間,情緒已經完全平㐲咗,不過睇得出爸媽對呢件事耿耿於懷,我都係岩岩搞得掂自己,真係唔識處理佢地。

可能前夫同小三諗得好簡單,以為無小朋友,同分手冇異。但我當時唔係咁諗,大家拍拖連結婚相處八年,唔係一句分手可以無事。要同親戚、朋友交待,呢d壓力,講真而家諗起都怕。果陣時有好多次,媽咪d朋友響街撞到我,問我幾時生仔,我都唔知點答。好多好多野要面對,要處理,當時帶住咁既情緒,好多野係夾硬跨過去,條路真係好難行。小三唔識我,冇同理心好正常。但前夫自私到咁,已經第二次出軌(拍拖時試過一次但我唔知,係輔導之後同返我講)我真係覺得人係好恐怖。

響果段時間,其實一方面好想出去識下人(始終得27歳,唔通梳起咩),但另一方面,好擔心個男既會介意我離過婚。即使個男既唔介意,佢哋d屋企人會點諗呢?所以我無好積極去識人。只係keep 住去玩我d興趣班呀,狂約朋友呀,覺得最壞打算最多咪住姑婆屋。

直至有次朋友帶我去睇話劇,而家個老公都一齊去,就識咗。睇完劇之後,因為另外2個朋友係couple, 所以佢就送我返屋企。我哋傾開有d水上活動用品想買,佢就約我第二個星期帶我去買。

哈哈~之後再約咗幾次出黎睇戲食飯。
直到第三、四次見面,因為我feel到大家都對大家有好感,我終於......鼓起咗勇氣,同佢講我既經歷。心諗,如果佢介意就早d知道,繼續做朋友。點知,果晩之後又再約我喎,咁即係唔介意啦~講咗出黎感覺好好,因為我唔鐘意果種呃人既感覺。

如是者又過咗2個月,呢2個月好開心,又教我游水,扭親腳又陪我睇醫生,仲幫我book 睇醫生。終於有一日佢表白啦,我第一句唔記得答好,只係掛住問:「你唔介意我過去咩?」佢話:「咁你介唔介意我拍過拖呀?同埋又唔係你錯。」

就咁樣我同而家個老公就開始咗拍拖。

大宅

fivebeanrice 發表於 18-1-28 20:20
換個角度,樓主要多謝小三添啦!唔係佢快快手出現接收左件世紀大垃圾,樓主又點會搵到而家既幸福呀!
而家 ...

世紀大垃圾好正
係呀,老公成日話多謝佢哋,先遇到我。
我都係咁諗,我話拍拖果次分手就應該要識佢啦,如果早幾年結婚,可能我地已經生埋小朋友lu

大宅

bbooeeyybb 發表於 18-1-28 20:47

世紀大垃圾好正

算啦,放生自己,冇謂再諗個衰人,唔好再偷望佢fb啦,當冇識過佢,把佢徹徹底底咁忘記。

大宅

Joannechau777 發表於 18-1-28 21:17
算啦,放生自己,冇謂再諗個衰人,唔好再偷望佢fb啦,當冇識過佢,把佢徹徹底底咁忘記。
...

食花生咋~

大宅

bbooeeyybb 發表於 18-1-28 21:42
食花生咋~

恭喜樓主(emoji)(emoji)(emoji) 哈哈 有時間同老公sweet sweet 好過啦 無謂再有呢個人響你生活裡面啦 呢d花生食黎做咩丫

伯爵府

bbooeeyybb 發表於 18-1-28 20:47

世紀大垃圾好正

又唔好諗返轉頭,根本無意思,timing係好重要,活在當下先有意義

大宅

bbooeeyybb 發表於 18-1-24 22:10
今晚老公同同事食飯,我話M come 唔舒服,佢話咁如果同事未食完,佢都照十點走,早D返嚟陪我。
我 ...

好鄧樓主開心,可以開展人生新一頁,識到個對自己好既人
我都好想有呢個重過新生既機會,可惜我呢條路唔容易行,我有兩個小朋友,仲好細,無咩男人會鍾意買大送細

男爵府

回覆樓主:

Del

男爵府

睇完樓主既故事
想講下我以前ex都係紀律部隊,真係感覺佢地職場好複雜,而佢同我分手講左好多好難聽既說話,我先覺得「好仔唔當差」係至理名言⋯
我有個朋友,佢老公又係差人
中學拍拖10年至結婚,而家都結左婚10幾年,又係有第二個,然後晚晚飲酒唔番屋企。
但我朋友有兩個細路,為左佢地唯有隻眼開隻眼閉(因為佢地住宿舍既,冇地方搬)。總之個男既真係衰到貼地

其實唔係人人都咁有勇氣
樓主真係走得好
因為繼續拖,個結果會愈差

大宅

食花生咋~

呢D花生食唔食都算啦,在fb的人,衹post 開心的一面,睇咁多佢地既閃相,真眼冤,無謂令自己眼睛難受啦,過去左,放生自己吧!

子爵府

回覆樓主

樓主:你一定會幸福美滿!

其實我case同你差不多,ex又係差佬(不過係時沙),結婚9個月同條已婚差婆(普通女警Natalie Lxm)攪曖昧;ex無認過鍾意條女警,仲話條女咁肉酸一睇就知無可能(當時我睇過佢哋喺大管影嘅相,條女成條人妖咁,真係無可能喎...所以我信咗佢),平時同我有正常生活,比我發現之後應承吾再接觸....,但當然吾係啦!一個月之後發現有咗.....而家阿囝已經14歲,幾年前離咗婚.....;總之,差佬同差婆好多都係「姣婆遇著脂粉客」,如果各位jm有個囡想嫁差佬真係要睇清楚,佢哋內在係無人格、無道德㗎!

大宅

wife 發表於 18-1-29 12:05

其實我case同你差不多,ex又係差佬(不過係時沙),結婚9個月同條已婚差婆(普 ...

人嘅問題姐 任何行業都有呢啲事發生嘅

子爵府

wife 發表於 18-1-29 12:05

其實我case同你差不多,ex又係差佬(不過係時沙),結婚9個月同條已婚差婆(普 ...

妳都要幸福

子爵府

haileypinki 發表於 18-1-29 00:45
好鄧樓主開心,可以開展人生新一頁,識到個對自己好既人
我都好想有呢個重過新生既機會,可惜我呢條路唔容 ...

JM 加油

公爵府

bbooeeyybb 發表於 18-1-28 20:41
《遇到而家既老公》
又過咗一段時間,情緒已經完全平㐲咗,不過睇得出爸媽對呢件事耿耿於懷,我都係岩岩搞 ...

其實你前夫早有不忠前科,我估佢同呢件差婆都不會行到白頭(玩慣左根本改不到習惯性)終有一日呢條差婆又會捉姦在床,你早日踢走件賤貨,總好過一世抱住件垃圾桶呀?既然有人中意件垃圾桶,你咪送俾佢Lo ? 證明她是環保份子Lo,甘垃圾桶由她擁有及保管都好岩佢身份Je ! 你快樂的過你的人生吧!

大宅

bbooeeyybb 發表於 18-1-24 22:10
今晚老公同同事食飯,我話M come 唔舒服,佢話咁如果同事未食完,佢都照十點走,早D返嚟陪我。
我 ...

呀~真係十成雷同,唔通我識

大宅

食花生咋~

期待緊你的故事,仲有冇續集?完了嗎?

別墅

樓主恭喜你搵到幸福,同你講返,壞人係有惡報嘅。個小三其實一早出哂名係狐狸,同你前夫一齊之前已經搞散一個下屬家庭,人地老婆去哂局嘈。
你前夫同小三件事,督察界廣為人知,最搞笑係當大家以為羅小姐終於修心養性,但又傳出佢去大陸course著浴袍敲其他男上司、同事門,話想傾計喎😂

而家佢生咗小朋友,個個都話係另一個同佢有染嘅男上司㗎,笑你前夫戴綠帽。不過抵佢嘅😂

男爵府

newbieC9 發表於 18-2-1 15:24
樓主恭喜你搵到幸福,同你講返,壞人係有惡報嘅。個小三其實一早出哂名係狐狸,同你前夫一齊之前已經搞散一 ...
甘爆似乎樓主ex 好多襟兄弟

大宅

newbieC9 發表於 18-2-1 15:24
樓主恭喜你搵到幸福,同你講返,壞人係有惡報嘅。個小三其實一早出哂名係狐狸,同你前夫一齊之前已經搞散一 ...

嘩!原來羅小姐咁勁架,係男人都吼佢,好靚的嗎?

首頁
56789...17

尾頁

跳至