影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

AC117 發表於 18-1-26 21:47
回覆 ggsbb 的帖子

估不到bk 也找到他fans, 真係近廿年鍾意的演員,戲裡戲外都好正 ...

好眼光

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

https://m.weibo.cn/5410363121/4200423336158977
村長真係好緊張個髮型

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

認真工作既九格圖。。 越睇越著迷

https://m.weibo.cn/1809024500/4200364145758457

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

AC117 發表於 18-1-26 21:47

估不到bk 也找到他fans, 真係近廿年鍾意的演員,戲裡戲外都好正 ...

嘩!你睇左佢既戲成20年

你睇邊套認識佢架?

我地伏左係bk影視版有幾年了,由2014年底開始

珍珠宮

sakesakee 發表於 18-1-27 00:13
https://m.weibo.cn/5410363121/4200423336158977
村長真係好緊張個髮型

最好笑係上學啦那個雙門豪華大鏡俾老師沒收

伯爵府

ggsbb 發表於 18-1-27 08:05

你睇邊套認識佢架?

其實點解叫他做村長?大陸叫他做小娃

不是看了廿年,我意思是我二三十年黎第一個迷上的演員,以前的迷無得咁找劇煲,其實後生除哥哥無特別喜好。
我是昨天第一入bk影視版,香港唔多人識他,有次黃百鳴講talk我仲同他講好開心他找鍾漢良同李敏鎬拍檔,兩個都是我男神,李敏鎬我除藍海傳說同城市獵人外,他做主角我都煲晒。
小娃係"何以笙蕭默"愛上他,上時睇完又睇,早幾個月又再重溫,跟住狂找他劇煲,其實我不太喜歡大陸時裝劇,這套同胡歌的"生活啟示錄"特別例外;"來不及說愛你"本黎對女主角無好感唔靚,但越看越好睇,兩人勁合拍,"最美的時光"只看他同張鈞甯但已足夠了,制作有dd爛英文勁難聽,配音有d 差,但Youtube番外篇勁正,當然是他們的大團完結局啦;煲大陸劇再番轉頭看他TVB年代做弱智角色真係做得好好。

電視
何以笙蕭默
來不及說我愛你
最美的時光
孤芳不自賞
十月圍城
一解即發
親恩情未了 TVB
❨前三煲左好多次❩

電影
祕密花園
毒戰
閨蜜
我的早更女友
三人行
捉妖記
賞金獵人

伯爵府

ggsbb 發表於 18-1-27 08:05

你睇邊套認識佢架?

你又何時愛上他?應該比我早吧!何以是2015年上,當時對他零認識,只知他是港人,以前也因劉凱威是香港人睇,但完全無可能愛上他 最欣賞他少年五虎兄弟朱建鈞咁多年關係都無變,一觸即發,孤芳不自賞,三人行他都有角色。

佢d吻吻戲勁正,好自然,想起最美的時光,賈乃亮同一個對手,佢是借位,唔知係老婆唔比定好似陳豪唔肯拍

伯爵府

ggsbb 發表於 18-1-27 08:06
最好笑係上學啦那個雙門豪華大鏡俾老師沒收

JM我都轉用了小哇頭像
死囉!攪到我想再看四少,Youtube找到

ggsbb    發表於 18-1-27 10:41

珍珠宮

AC117 發表於 18-1-27 09:18
hahaha, 睇你已中毒不淺, 咁你搵啱地方吹水了, 呢度D人個個都中哂漢良毒

叫佢做村長係因為, 佢實在拍了很多劇做過好多角色, 良民(LM, 佢既fans既稱號) 就幻想有條鍾家村, 村民就是佢所有演過既角色, 咁自然Wallace本尊佢就係村長啦........LMs 仲出過鍾家村cute版漫畫, 短篇故事等, 好可愛架......

而家最新準備進村既村民就係路非了

珍珠宮

講起又要貼下呢個鍾家村的故事

https://www.youtube.com/watch?v=SdIUEfuOX5o

男爵府

先回答你的問題,良民將他做過的角色全部將他們放進一條叫鍾家村所以佢會俾人叫村長,“小哇”呢個名由来其中一個説法話每個見到村長就會比佢真人靓到“哇”一聲,所以大家都咁樣叫佢。
另外推界比你睇“極速前進”第一季係村長同親妹一齊參加的,睇完你會比佢本尊迷到永沉海底唔願上岸

珍珠宮

我同你一樣由細到大都無迷過乜演員架.....其實呢到好多JM都係...
但佢真係好值得欣賞, 除了演技好工作認真一, 做人處事都好值得我學習...你有無睇極速前進第一季? 睇完你就明我講乜架啦

子爵府

[愛神]係一部村長做男主角既電影。
你睇咗未?

伯爵府

回覆 vivimere 的帖子

無睇過,我睇下先

伯爵府

回覆樓主

等到頸都長喇我係想睇江疏影

伯爵府

回覆 l.s.l.s 的帖子

多謝!解答,我仲以為他叫 Wallace, 簡化叫小哇添
極速 我們上學去都有看,但只是Youtube 片段式看,沒有太專心。但真係好羡慕他可以keep 得咁好,同94年樣分別不大,但現在有d瘦,希望他增返小小肥,來不及說愛你,兩個人演技太好了,好有火花,妳期待他再拍誰?好似網上有好多人想他拍趙麗穎,但拍多次蘇蔓都不錯,好襯

伯爵府

好正!多謝分享,如果他在香港開演唱會希望同BK JM 一齊看,他上電影不想獨自入戲院,等Now 才看

珍珠宮

l.s.l.s 發表於 18-1-27 10:41
先回答你的問題,良民將他做過的角色全部將他們放進一條叫鍾家村所以佢會俾人叫村長,“小哇”呢個名由来 ...

IsIs你同我好合拍地一齊推界極速

珍珠宮

AC117 發表於 18-1-27 11:07
回覆 vivimere 的帖子

無睇過,我睇下先

愛神一定要睇啦

司醫生勁靚仔勁好仔

珍珠宮

QY08040408 發表於 18-1-27 11:16
等到頸都長喇我係想睇江疏影

江疏影而家有套播緊,繁花係接呢套檔,連續兩套都係佢都咪話唔勁...

我覺得佢同路導都幾襯,都係走氣質路線,希望佢地會有十足CP感啦

首頁

尾頁

跳至