自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 Minatabo03 於 09-3-7 15:01 發表
人誰無過? 如果佢地是我們自己的女兒, 我們做父母一定會支持! 如果佢地是我們識得的好朋友, 我們還是會同情並鼓勵振作! 她們只是一些做過錯事的年青人, 給點包容, 難道我們年青時沒有做錯過任何事?

p.s. I'm not he ...

Agree!

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

我都唔明點解要咁嬲同關心佢地ge去向. 唔通真係愛之深, 恨之徹. 佢地又唔係屋企人, 駛乜咁肉緊. 其實一開始佢地都係打份工, 去包裝到市場需要ge形象, 令大家喜歡同崇拜同駛錢, 呢個係遊戲規則. 問題係本末倒置左, 唔當佢偶像崇拜, 當佢地係偽人, 娛樂圈打工, 係娛樂我地令大家開心先岩, 我地有好多選擇, 可以睇d自己鍾意ge人, 唔駛睇佢地, 自己睇左又唔開心, 萌萌憎憎嗡又何必呢! 唔鍾意佢地咪唔好睇, 唔好買佢地d野, 唔受歡迎d老闆自己幫佢地檔.

至於道德同廉恥, 我個人唔敢亦無資格去批判佢地. 因為道德係用o黎批判自己而唔係別人. 一單還一單, 佢地扮純情呃人一回事 但佢地私人做左無犯法無害人ge野, 但俾人睇左, 點解係佢地錯? 而我地呢d明知係人地私隱去睇, 睇完又去鬧人又話人無恥ge又係咩呢? 我地好有道德咩? 攞完便宜仲嫌唔夠, 同趙完唱有乜分別?

至於小朋友ge偶像, 我地做父母ge完全有責任自己睇自己教, 點解要賴偶像教壞佢地, 而唔係自己教育好佢地?

利益伸報: 我唔係聖人, 我有份睇佢地d相, 仲睇左唔只一次!

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 Minatabo03 於 09-3-7 15:01 發表
人誰無過? 如果佢地是我們自己的女兒, 我們做父母一定會支持! 如果佢地是我們識得的好朋友, 我們還是會同情並鼓勵振作! 她們只是一些做過錯事的年青人, 給點包容, 難道我們年青時沒有做錯過任何事?

p.s. I'm not he ...

AGREE...
其實柏芝係呢批相未流出個陣都已經收儉左好多...
佢宜家都一直做好媽媽既本份...點解唔俾個機會佢...

珍珠宮

好媽媽勳章

你呢個人係咪有被迫害妄想症, 我之前巳同你講過係想佢地轉份工而已, 你又要講到我要佢地唔好出世, 鬧佢, 無好心, 依家又話要迫死佢地, 咁樣既做法一係就係無事生非, 一係就係生安白做真係唔係咁好喎.

我話你聽若果你話我叫佢轉工就即係迫死佢, 咁我老闆炒左我尤魚, 我無左份工, 係咪我老闆想迫死我, 香港有7%人失業, 呢近五十萬人無工做被人迫死的話, 係咪集體大謀殺?

原帖由 heichunmum 於 09-3-7 17:41 發表

佢地份工有乜問題?佢地可以轉邊行係可以唔使見人?都一樣,又唔係偷又唔係搶,佢地份工要日日俾人監察,日日俾人上網罵,佢地仲可以做普通人咩,佢地去邊都有記者,點返工?點低調?佢地都係想靠自己努力啫?唔鐘意可以唔睇 ...

子爵府

好媽媽勳章

做人處事實會有錯同埋對,何必睇得咁大,最緊要事後識得改過,無需要判人死刑,其實都無資格啊,至於佢哋將來點行埋嚟緊嘅人生路,都已經夠佢哋受啦,何必踩多兩腳。:-|

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Mandychow 於 09-3-7 17:16 發表
我都唔明, 人地做錯左D咩事先, 點解要講到人地咁差, 人地只係同佢愛的人做愛, 影左D相, 好唔好彩俾人偷左, 發放出去啫, 佢先係受害者, 點解要講到人地咁淫賤, 又叫人地去拍三級片, 去做雞, 呢D係佢地的私人生活, 唔 ...

咁你會唔會係d細路面前做愛丫?因為佢地(小朋友)未有足夠分析能力丫麻,咁佢呢d野比人公開左,係啱係錯都好,已經唔適當去做小朋友既偶像,而家走去轉性感路線,比小朋友睇到,佢地有無足夠分析能力,知道佢都只不過係一個普通人先?之前佢大大聲話係小朋友既偶像,比人影左d除衫相,都喊到七彩,而家咁,仲想出黎做小朋友/青少年既偶像?前言不對後語囉

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Sindy 於 09-3-7 00:35 發表
咁又有無諗下,佢地咁高調行出黎,我地既小朋友又有樣學樣,你作為阿媽會點?如果你作為阿父母,你個小朋友話佢第時都要學佢地咁影呢d相,第一時間你諗緊咩?無理由鼓勵佢地掛,正路都叫佢地唔好啦..........

而家個個接受 ...

我都有個女,其實睇吓你點教姐。我都處理過有幾單case啲女仔係自願被人影相,因為同男方分手就俾人恐嚇會派街坊,最後都要報警,只不過佢哋唔係藝人。

複式洋房

原帖由 Sindy 於 09-3-7 20:30 發表

咁你會唔會係d細路面前做愛丫?因為佢地(小朋友)未有足夠分析能力丫麻,咁佢呢d野比人公開左,係啱係錯都好,已經唔適當去做小朋友既偶像,而家走去轉性感路線,比小朋友睇到,佢地有無足夠分析能力,知道 ...

偷影同自願影點同, 個細路真係問起, 都要教佢分清楚。

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

其實狂踏亞gill同栢g d人真係好有問題, 真係好似有病咁! 佢地d人何止IQ低,EQ都好低...
成日喺度話人地有幾cheap有幾濺, 乜你地係亞gill同栢g老豆老母咩, 有資格批評人咩?
佢地只不過係打演藝屆嘅一份工咋, 係唔會影響我地的日常生活, 再者小朋友生出嚟係自己做父母教架, 亞gill同栢g唔係我地小朋友嘅父母! 唔好咁多餘同咁無聊啦!

複式洋房

人有包容的心, 自然活得快樂, 當你能將你包容的心傳給你的小朋友, 你的小朋友是世上最幸福的人。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 sasa@uk 於 09-3-7 05:08 發表
將心比己
如果我係佢地 , 就唔會再出來做公眾人物
呢個世界仲有好多野可以做 je .... 何必呢?

What kind of job can they find?? will their boss let them go? Do they still have contract with their company? There are lots of problems, say is always easier than done.

禁止訪問

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔知點解我一見到芝同亞嬌出鏡我就好自然地諗番起佢地相(c 啦,唔知係咪我自己有問題添)所以其實佢地唔番出黎係咪會好呢?

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都睇過佢地d相, 不過而家見到亞gill同栢g都唔會話諗起一年前佢地d淫影! 我諗這個真是個人問題, 點解有d人真係要咁執著? 唔通藝人同小朋友嘅偶像係唔可以食飯,唔可以性交嘅咩?

男爵府

原帖由 Sindy 於 09-3-7 20:30 發表

咁你會唔會係d細路面前做愛丫?因為佢地(小朋友)未有足夠分析能力丫麻,咁佢呢d野比人公開左,係啱係錯都好,已經唔適當去做小朋友既偶像,而家走去轉性感路線,比小朋友睇到,佢地有無足夠分析能力,知道 ...

咁而家係咪佢地迫大家睇佢地呢d相先?

佢地拍呢d相都係佢地私底下做..係佢地私生活

而家係俾人偷左相先有機會俾人睇哂咋

唔該你搞清楚呢一點囉

佢地唔係o係小朋友面前做呀

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 lovebabyching 於 09-3-7 23:18 發表

咁而家係咪佢地迫大家睇佢地呢d相先?

佢地拍呢d相都係佢地私底下做..係佢地私生活

而家係俾人偷左相先有機會俾人睇哂咋

唔該你搞清楚呢一點囉

佢地唔係o係小朋友面前做呀 ...

好清楚丫,結果係d相出晒黎,而家已經唔係講緊啱唔啱既時候,係個阿姐話:唔通藝人唔可以有性愛咋,咁個個都知,正常既夫婦,都一定有搞架啦,點樣d相出晒黎,唔係重點(在小朋友黎講),重點係佢地除晒衫比人睇晒丫麻,都係果句,如果你小朋友話,原來影呢d相係可以既,佢地又同男朋友/老公影,你地係咪會鼓勵先?你地都教小朋友保護自己啦,打死我都唔信你會叫你仔女第時影呢d相黎留念呀

仲有呀,老公老婆要影呢d相都要小心呀,包保第時唔離婚呀?包保唔會利用d相有乜野企圖呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ICYGREY 於 09-3-7 20:46 發表

偷影同自願影點同, 個細路真係問起, 都要教佢分清楚。

個個都係自願架,細路問起,係咪真係全部年紀都識合教佢地呢?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

首頁

尾頁

跳至