自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

之前在Facebook 某代購開的group度見佢話可代買日本新年福袋。我見有個自己著開的牌子的福袋,於是就向代購付了全數($1100)買一個free size的福袋。(之前在樂天買開同牌子的衫,都係冇size揀,而該品牌的free size就是中碼)

昨天開了福袋來睇,見到啲衫好大件。睇番個碼,原來是加大碼。(我都係而家先知該品牌有出加大碼)

我send message 俾個代購問佢係咪寄錯size, 個代購睇完唔覆。問番同一個post另有幾位有買的,都有同樣俾左加大碼的問題。個代購唔覆我地message, 我都唔知可以點追討佢。

子爵府

amypekkle 發表於 18-1-25 17:53
之前在Facebook 某代購開的group度見佢話可代買日本新年福袋。我見有個自己著開的牌子的福袋,於是就向代購 ...

其實會唔會係間日本舖頭既問題?袋外有冇寫size?

公爵府

之前在Facebook 某代購開的group度見佢話可代買日本新年福袋。我見有個自己著開的牌子的福袋,於是就向代購 ...

如果有好多個客都係相同情況,有以下可能:
1.舖頭俾錯size
2.陰謀論,代購買唔到free size嘅福袋,就買加大嘅交貨
不過無論邊個情況,個客嘅貨錯左都冇理由唔覆。

珍珠宮

好媽媽勳章

ivy0508 發表於 18-1-25 17:59
其實會唔會係間日本舖頭既問題?袋外有冇寫size?

袋外有寫size的。個代購先頭覆我,話自己冇著開呢個品牌,所以唔知size。佢話試下問日本有冇得換size。但我覺得日本肯換的機會好微!

大宅

amypekkle 發表於 18-1-25 20:47
袋外有寫size的。個代購先頭覆我,話自己冇著開呢個品牌,所以唔知size。佢話試下問日本有冇得換size。但 ...

你一開始有無講要咩size,如果有嘅佢有門市就上去傾refund,你地買錯size問題唔喺我度

珍珠宮

回覆樓主

代購係咪第一次買呢個品牌?
如果佢地以前買過,咁肯定係佢地出古惑啦
做代購既人,真係好少唔知
而且代購好多都係買慣買熟幾個品牌

寶石宮

2023年兔年勳章

希望換到

首頁

尾頁

跳至