烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

「特別的利是封給特別的你!」今年BK利是封採用獨特雙面設計,寓意「好事成雙」!想為你嘅親朋好友送上雙倍祝福,就記得留意我哋今次一連日(1月29日至2月7日)嘅送利是封活動!

喺呢十日內,我哋每日都會送出 10 套利是封。國民只要捕住首頁,留意我哋會喺邊個討論區度發帖,到時入去留言分享就有機會獲得狗年利是封乙套㗎喇!祝大家狗年行大運!恭喜恭喜!

得獎名單 (排名不分先後):
caramom
cindy781
Jessica子珈
KITMAN622
popome
RNg
rose-mag
scausxb
sui019
ysc30001

參加辦法:
於本帖下留言,回答以下問題,國王將揀選 10 名最有心思的分享,送上利是封乙套。

問題:今年「團年飯」打算去邊度食?

注意事項:
1. 參加次數不限,惟國民最多只獲贈利是封乙套。
2. 回覆發表後不可編輯或刪除,如曾編輯或刪除回覆即告失效,必須再次回覆參加,而失效之回覆會被刪除而不作另行通知。
3. 與參加活動無關的回覆會一律被刪除而不另行通知。
4. 活動結束後,我們會於2月13日或之前將利是封寄出,敬請耐心等候。
5. 請務必確認填寫正確的郵寄地址,如有任何郵遞失誤,請恕不設補寄。
6. 利是封不得兌換現金或轉售,一經發現,親子王國將禁止日後參與同類活動及保留追究法律權利。
7. 如有任何爭議,親子王國擁有最終決定權。

男爵府

2024勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

今年團年飯, 打算繼續喺屋企食, 因為出街食好貴, 同埋節日宴成日都出現食物偏咸情況, 所以都係喺屋企圍埋食最開心。

男爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主

今年團年飯打算一家五口去中環食日本菜,小朋友鍾意食卷物同茶碗蒸,我同老公想食刺身,日本菜可以滿足我地全家不過團年飯食咩都係次要,最緊要係一家人可以聚埋一齊,著靚靚開開心心食餐飯

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

今年團年飯在家吃,每年最期待依一日,開心開心團年,食媽媽煮嘅好餸,吃飽了談談天,食吓湯圓,團年一樂也!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

今年團年飯 打算在家食, 會訂盤菜, 可以一家人團團圓圓, 開開心心, 食下傾下

大宅

今年團年飯系屋企食...有小朋友,系屋企會方便滴...同埋兩兄弟可以一起玩...唔洗坐定定...哈哈哈

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

今年團年飯,打算在家打邊爐, 圍埋滾滾下, 開開心心

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

團年飯都係屋企食開心好多,經濟D又可以食得輕鬆D,唔駛就住就住,食市好多又有時限,趕喉趕命,都係屋企食自在好多。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

因為爸爸身體較弱,多戒口,所以今年團年飯會喺屋企食,作為女兒的我,要珍惜同父母相處的每一刻,希望佢地開開心心,身體健康!

大宅

2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

團年飯.還是會在家食..希望呢個傳統可以保留..

男爵府

2018復活節勳章

團年飯係屋企食,齊齊整整最緊要,食咩都唔重要

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

今年特別有意義!因為家姐會偷偷飛返香港比驚喜媽咪!
所以,地點會係起屋企,因為好難得一家人齊齊整整起呢個家度食【團年飯】喇!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今年團年飯我地會自己係屋企煮,雖然簡單,但是我覺得好有意義,因為相隔10年終於有機會一家人一齊過。以往父親除夕總是做兼職,今年難得可以一齊.

男爵府

親子王國15週年勳章

回覆 中央情報員 的帖子

今年團年飯, 出外吃飯又貴又唔好食, 最好當然在家吃媽咪親手烹煮的餸菜,

全家人高高興興,又開心又溫暖, 最後再吃 湯圓, 非常幸福.....!

新的一年大家身體健康, 心想事成...!

首頁

尾頁

跳至