自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

一定買返啦

大宅

回覆樓主

咁計較的話,工人煮飯比大家食,但在家姐家煮,用她的燈油火蠟水電煤!不如你的小朋友自己工人看算啦!均真就均真到底!冇惡意,純分釋

大宅

回覆樓主

同埋始終尿床係自己小朋友
雖然話係媽媽唔記得換尿片,但唔通怪罪佢咩?
換轉我我會洗左吹乾倒轉佢算,但可能有人真係接受唔到。
不如你問下家姐想唔想買過張?
如果係我與其有機會比人有話題,我寧願買張新既比佢。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我試過sister in law 幫我湊仔,午睡時瀨濕了佢張被。最後我幫佢拎出去洗衣舖洗 。我個陣重同老公講,阿仔篤尿好貴啊,痾一痾冇佐兩舊水。
其實佢家姐冇叫我賠或負責,但我係媽媽,呢啲野人地唔講,自己都應該主動提出。樓主,明白你,係好金,好肉赤,一張床褥,至少幾千銀吧,但冇法啦,事實上真係瀨濕了家姐張床,佢都一樣無奈。

水晶宮

回覆樓主

買返新的比家姐
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

人都巔 發表於 18-1-25 23:44
咁計較的話,工人煮飯比大家食,但在家姐家煮,用她的燈油火蠟水電煤!不如你的小朋友自己工人看算啦!均真 ...

.

伯爵府

yumding 發表於 18-1-25 23:03
我自己就會底面倒轉

如果自己小朋友包容度會高一點
但如果係其他人就算係親人既小朋友
比我都會換個張

用戶要求終止服務

yumding 發表於 18-1-25 21:30
話說我與家姐住鄰座,大家也有一對年幼子女,大家也經常來往的。
她全職湊子女。
而我要返工,我媽每天来幫 ...
姊妹,

你用左好多編幅去詳細描述因着甚麼才去姊姊家, 又因着甚麼媽媽因而忘了為孩子穿片,

所以才弄污姊姊床褥.

你比我感覺是如果不是因姊姊其中一個孩子要上興趣班, 才上她屋企.....其實你都唔想,唔賠好似是始終是自己孩子弄污, 又好似有點說不過去. 賠----你又覺得不是仕是你責任.
始終有點心有不甘...暗自有點不岔.

講真, 你們姊妹倆住咁近....你有無想過將來此情況會有更多機會發生呀?
你耍有心理準備, 如果將來又遇上, 你點應對啊!

珍珠宮

imjudy 發表於 18-1-25 23:17
我有興趣你隻一節節床肉,有冇多d資料?

IKEA隻伸縮床呀,俾小童到中童的(東方人大人也夠了,但床架好矮),可拉長的(約一倍),床墊分3段,1/4,1/2,1/4咁。
呢類:

寶石宮

2023年兔年勳章

yumding 發表於 18-1-25 22:17

.

伯爵府

回覆 yumding 的帖子

我只睇到標題得一個符號。好奇其他人,點解會知樓主問題??
但如你小朋友弄濕家姐床褥,俾我都買過張新。始終唔係自己仔女,好難接受,都係人之常情。

珍珠宮

mok239 發表於 18-1-26 00:03
姊妹,

同意,大家住得近,互相來往機會更多。

我哥同我同區,三個細路(我仔係中間)都想佢地一齊玩大,不時互訪sleepover, 下下追究誰該賠償,賠上唔止係錢。

子爵府

2024年龍年勳章

Whitechocolate 發表於 18-1-26 01:00
回覆 yumding 的帖子

我只睇到標題得一個符號。好奇其他人,點解會知樓主問題??
咁更係樓主刪除咗啦,唔係咁都唔明呀?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

chemlo0920 發表於 18-1-26 12:22
咁更係樓主刪除咗啦,唔係咁都唔明呀?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

琥珀宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至