興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

唸左好耐,又好奇,終於喺呢版開個咁重口味嘅post,如有冒犯,請del post
真係岩咀型嘅就一齊傾吓…
我尋晚睇youtube發現一啲講關於暗網,洋葱路由器,hidden wiki嘅話題…我好好奇,但又見啲網絡縮圖都唔敢click入去睇…就咁聽啲故事,網絡的另一邊的深層世界,原來比自己想像恐怖的更恐怖…
有販毒,槍械,暴力,洗黑錢,非法非道德服務交易等…
唔知有冇jm有勇氣睇過呢?

大宅

回覆樓主

你搵到咁厲害既!

伯爵府

回覆樓主:

點搵到?

珍珠宮

ilovedancendanc 發表於 18-1-27 17:55
點搵到?

喺youtube打deep web就會有相關視頻

大宅

gobaa49 發表於 18-1-26 12:36
唸左好耐,又好奇,終於喺呢版開個咁重口味嘅post,如有冒犯,請del post
真係岩咀型嘅就一齊傾吓…
我尋晚 ...

你係YouTube 打keyword 找,佢會過濾左d太血腥的,由YouTuber 講,不過比較雷聲大雨點小。講真自己google 搵,用佢“找尋器”搵我都怕太恐怖,吾係電影果隻,係知道係真實有壞事甘發生果隻。似終暴力血腥色情。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

之前有個作家出書講deep web, 佢D 故事FB都搵到
我書局打書釘睇... 都覺得唔知真定假, 有真係好慘
好似有個女既孤兒響落後地方俾個醫生收養, 跟住切曬佢D手手腳腳, 整走曬D牙, 仲有毒啞佢, 淨係俾營養液維持生命, 呢個"公仔"就會拎出deep web拍賣俾其他人做"玩具"... 醫生一直咁做, 佢每次都俾一大舊錢孤兒院, 孤兒院亦都唔過問D 細路下場如知, 反正佢地收錢又養少一個人....

可能呢個世界上真係有呢D野不過正常人係唔會接觸到

JD930    發表於 18-11-1 11:20
Ocean.C    發表於 18-3-31 23:53

珍珠宮

littlefunpig 發表於 18-1-29 12:45
好似有個 ...
可否提供個作家名?

我在youtube就睇過條片叫 Blank Room Soup真係好心寒,
背景係日本, 男既一家被班穿著布偶服既組織捉走, 將其妻兒殺左, 仲煲成肉湯, 讓男既極度飢餓下不知情食左果碗湯,
然後中途再同佢講碗湯既來源. 真係極其殘忍.

男爵府

littlefunpig 發表於 18-1-29 12:45
好似有個 ...

唔出奇,呢個世界真係乜都有。之前係Viu TV都有一個節目講過暗網。

JD930    發表於 18-11-1 11:22

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

gobaa49 發表於 18-1-29 14:19
可否提供個作家名?

我在youtube就睇過條片叫 Blank Room Soup真係好心寒,

個作者叫恐懼鳥 (scary bird)
fb都有,書就齊d無咁立雜

你講個故事令我諗起套叫 A Serbian Firm
又係類似 deep web 世界之物⋯⋯ 有興趣可以youtube睇下,個老豆做4級片片星,俾人搵去拍電影,點知拍到最後係⋯⋯⋯ 以前有英文字幕板,而家唔知仲有無。

翡翠宮

亮燈 發表於 18-1-29 19:59
唔出奇,呢個世界真係乜都有。之前係Viu TV都有一個節目講過暗網。

無法想像果d受害人過既生活。。。
Cp, human trafficking 當中既人最慘

男爵府

littlefunpig 發表於 18-1-29 23:27
無法想像果d受害人過既生活。。。
Cp, human trafficking 當中既人最慘

係呀!有時更加係想象唔到既慘法

JD930    發表於 18-11-1 11:22

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

聽聞, 本身唔係deep web既人, 你搵途徑入去, 會被hacker响個電腦mon出msg warn你要你走
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

大宅

蕃茄薯仔湯 發表於 18-1-30 19:02
聽聞, 本身唔係deep web既人, 你搵途徑入去, 會被hacker响個電腦mon出msg warn你要你走 ...

我聽過係,會比人check到ip,跟住用你個ip做衰野

用戶要求終止服務

lau mo

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主

未聽過,聽完都吾敢看
咁慘既野睇完會吾開心

男爵府

回覆樓主

想知更多,但科技白痴

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

唔敢搵,唔敢睇,唔敢挑戰自己

男爵府

回覆樓主

你上網搵一套美劇呀、拍過兩季、就係專講deep web的、我睇左兩次、叫:犯罪網絡

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

其實,大學生之間,已經有互相交換 deep web 嘅資訊睇
反而做父母嘅知多d,同仔女溝通下,對 deep web 事物嘅評價,道德,行為等等,正視世界現實現象,係好事嚟

首頁

尾頁

跳至