意見反饋
義工

單親天地 今日: 8|主題: 17182

非婚生子女改姓一問~

男爵府

國民生產總值:5024

如題~有咩手續~thx

王國熱話
2019 cny 北海道 雪祭(4-11feb2019)交流區 !
大阪酒店
現在買 hk express 怕佢執嗎?
2019 櫻花情報交流區
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

民房

國民生產總值:20

父親或母親是但一個要連同小朋友一同上律師樓造改名契 。

假若只改名不改姓﹐ 而小朋友是 11 歲以下的話﹐可以去生死註冊處改一改就行了。

子爵府

國民生產總值:10809

BK Milk勳章

甘如果想出生紙上唔要爸爸個名,又做唔做到?thank

民房

國民生產總值:20

你的問題﹐我要再研究一下才能答你。

複式洋房

國民生產總值:150

我都想知,我女用了那個男的姓和加了他的名.
原帖由 joeyjoeycc 於 09-3-9 00:27 發表
甘如果想出生紙上唔要爸爸個名,又做唔做到?thank

大宅

國民生產總值:2268

回覆 3# joeyjoeycc 的文章

係得既,因為我bb都係跟我姓,不過要去到同佢地講,同埋要寫出理由,咁bb爸爸名就唔會在{出世紙}度出現 希望幫到你
愛能改變一切,我得你都得

複式洋房

我已用了他的姓,想改,出世紙以後不用他的姓,日後的文件也不用他.
原帖由 ct0416 於 09-5-16 22:16 發表
係得既,因為我bb都係跟我姓,不過要去到同佢地講,同埋要寫出理由,咁bb爸爸名就唔會在{出世紙}度出現 希望幫到你

別墅

國民生產總值:872

我都係同你一樣咁想,不過我問過好多個律師都話唔可以,除非父親都肯簽名....唉....
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

侯爵府

國民生產總值:23687

2019勳章

出世紙無得改..........

但係其他既可以改架

複式洋房

如果生父肯去簽字就可以?

如果唔簽,就單單先去律師樓做改名, 之後去入境處再改其他文件,除了出世紙?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.