意見反饋
義工

自由講場 今日: 179|主題: 1009822

跳至
有冇媽咪帶過小朋友去過!?

男爵府

國民生產總值:5299

http://www.vectormap.com/iconhp/r/child.htm
兒童天地

哩啲係咪有晒軟墊又有sir滑梯嗰啲室內遊戲室呀? 殘唔殘嫁啲設施!?

http://www.vectormap.com/iconhp/r/toy.htm
玩具圖書館

哩啲又係咩類型嘅公共設施呢!? 有冇人去過,可唔可以形容一吓呀!?

唔該!! 另外想知仲有邊度有類似馬騮仔最愛室樂園咁,有室內遊樂場(有sir滑梯),唔洗$$或者價錢大眾化嫁呢!? 麻煩大家介紹吓吖!!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

冇人去過呀!?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

禁止訪問

國民生產總值:46216

洋房

國民生產總值:119

旺角新世紀廣場五樓美食廣場外面,都有個好大嘅兒童遊樂場,都幾好玩同好乾淨。可以帶小朋友去玩吓,我間中都有帶個女去玩架。

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-3-10 00:09 發表
黃金海岸酒店正門側有個兒童天地..以前要買D野有單先入得去...後來好似唔使都入得...有sir滑梯..波波池..同D..木馬仔..火車...和一些玩具..

呢家唔知有無變啊...上次我去係10月啊 ...

唔該晒你啲料,我想問係咪室內嫁!? 定係露天嫁!?

男爵府

原帖由 Karen628 於 09-3-10 02:03 發表
旺角新世紀廣場五樓美食廣場外面,都有個好大嘅兒童遊樂場,都幾好玩同好乾淨。可以帶小朋友去玩吓,我間中都有帶個女去玩架。

我記得嗰度好似露天嫁!? 我有冇記錯呀!?

男爵府

國民生產總值:8760

2018勳章

原帖由 嗅屎忽 於 09-3-7 16:00 發表
http://www.vectormap.com/iconhp/r/child.htm
兒童天地

哩啲係咪有晒軟墊又有sir滑梯嗰啲室內遊戲室呀? 殘唔殘嫁啲設施!?

http://www.vectormap.com/iconhp/r/toy.htm
玩具圖書館

哩啲又係咩類型嘅公共設施呢!? ...

1. child - yes, not only HK KLN, NT also have. not too bad.

2. toy.htm - have toys borrow to u, just like library, but to borrow book, only toys. Just only lplay in there, can't bring home.

All of them are free of charge, but have time limited.

男爵府

請問你去邊間嫁!? 我聽過啲朋友講,某啲地區果啲啲設施已經被人玩舊晒,個感覺唔係咁好,我想搵啲設施冇咁舊嘅去...但又唔想間間去視察喎!

原帖由 LoveFamily 於 09-3-14 17:27 發表

1. child - yes, not only HK KLN, NT also have. not too bad.

2. toy.htm - have toys borrow to u, just like library, but to borrow book, only toys. Just only lplay in there, can't bring home.

All of ...

男爵府

國民生產總值:9611

好媽媽勳章

原帖由 嗅屎忽 於 09-3-17 15:01 發表
請問你去邊間嫁!? 我聽過啲朋友講,某啲地區果啲啲設施已經被人玩舊晒,個感覺唔係咁好,我想搵啲設施冇咁舊嘅去...但又唔想間間去視察喎!

何文田那間都不錯, 不算大, 但很乾淨, 人不算多 (我平日去) 你可看看圖片
http://hk.myblog.yahoo.com/longlongkiu/article?mid=860

男爵府

唔該晒你嘅參考圖片同意見, 咁我都可以去玩吓哦! 你平日會去幾多次大約幾點去嫁!? 睇吓我哋有冇機會踫面吖

原帖由 pamelaywy 於 09-3-17 15:05 發表

何文田那間都不錯, 不算大, 但很乾淨, 人不算多 (我平日去) 你可看看圖片
http://hk.myblog.yahoo.com/longlongkiu/article?mid=860

大宅

國民生產總值:2042

我覺得康文署的playroom以順利村和大角咀那兩個最正,尤其大角咀那個,很多配件自由堆砌,very funny!管理又好,good!

禁止訪問

國民生產總值:10761

男爵府

國民生產總值:8760

2018勳章

回覆 # 的文章

Tai Po & Ma On Shan, Hung Hum, Sham Shui Po are good.
Toy library in Causeway Bay Library

大宅

國民生產總值:3191

想問深水步同大角咀個確實地址向邊到

禁止訪問

國民生產總值:46216

子爵府

國民生產總值:10813

原帖由 rabrabming 於 09-3-17 20:41 發表
我覺得康文署的playroom以順利村和大角咀那兩個最正,尤其大角咀那個,很多配件自由堆砌,very funny!管理又好,good!
想請問你大角咀playroom在那裏呢? 因樓主剛post出來的資料, 沒有大角咀地址, 請問可否俾我呀!
thks!

洋房

原帖由 嗅屎忽 於 09-3-14 16:33 發表

我記得嗰度好似露天嫁!? 我有冇記錯呀!?
係露天冇錯啦!

洋房

原帖由 hellowing0720 於 09-3-18 00:54 發表
想請問你大角咀playroom在那裏呢? 因樓主剛post出來的資料, 沒有大角咀地址, 請問可否俾我呀!
thks!
大角咀福全街63號大角咀市政大廈6樓

男爵府

順利邨最近我,第一次一於先去順利邨嗰個,第二次就去大角咀嗰個,本來想Print番我Post出嚟嗰條Link嘅資料出嚟,點知條Link損壞咗,連唔到!! 冇晒啲地址

原帖由 rabrabming 於 09-3-17 20:41 發表

男爵府

馬鞍山同大埔對我嚟講都好遠,不過我都可能會去,多謝你提供。

原帖由 RebeccaChan 於 09-3-17 20:57 發表

馬鞍山體育館裹面有個兒童遊樂室.唔駛$好好玩.
大埔市政果度都有個.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.