網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

颖思妈妈 發表於 18-2-8 09:18
最衰就係我冇在淘寶下單!
佢哋係非常之唔細心,
尺寸經常錯得好離譜,
咁多錢, 一定要經淘寶
淘寶小二雖然有時亂咁黎, 但都叫有個中間人, 叫做有個保證

天貓要比佣金(保護費)馬雲
怕出事時要小二介入, 小二會偏幫天貓賣家
淘寶店大家關係對等, 有事要介入會好d

不過話說回頭, 以前都幫襯過天貓店(係淘家居野, 唔係訂傢俬)
唔少天貓店服務都好好

最緊要係揀好商家
落訂前要旺旺溝通下先, 問佢問題, 睇佢服務同態度點

大宅

親子王國15週年勳章

呢間米格蘭之前有bk jm講過, 有jm做完滿意
有jm話唔錯雖有d甩漏
颖思妈妈, 你經歷真係好差, 本來我都考慮用唔明佢地
我估睇人, 佢呢間有唔同設計師/師傅
唔同人跟表現唔同

我都搵緊淘寶邊間整傢俬好
有無人用過第二間? 可唔可以分享經歷?

別墅

回覆樓主

我已經落左10%訂金,做3D圖。暫時服務都ok, 宜家佢地應放緊假,但都有幫我跟進d圖,希望黎緊冇大問題。稍後過程再跟大家分享。

象牙宮

如果是香港買家,應該要溝通協調清楚,因為香港和大陸的生活環境不同,須要也不一様,不是所有也是理所當然!

1. 安装师傅也没考虑到水电位置。安装时将水管打破,导致后续得拆开瓷砖重新铺!

2.橱柜设计并不人性化!并没有考虑到后期天然气管维修、热水器维修情况而设计,因安装不了热水器,后续又重新联系来打孔。
而且转角的位置根本清洁不了!后期给我打扫卫生阿姨,安装师傅一直抱怨这个橱柜为什么这样设计!!!!哎!

3.榻榻米表面板材高度不一。 4.板材是新的,由于安装过程多少有些破损,边边角角磕破损失的很多。

亲们还是慎重考虑!

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

我都中咗米格蘭的伏, 訂造嘅傢俬比較殘舊, 細節位做得唔好,有問題但客服愛理不理。 同埋佢哋啲村材質sample同實物相差好遠, 最後竟然整咗一個斑馬紋的櫃,佢哋堅持只係光線拍攝問題。。 真是無語。
另外仲有唔少失誤, 例如石英檯面開錯咗窿, 叫佢重新整過,都搞左好耐( 佢哋話未諗到解決方案 ,咩料。。。 除咗重新整過仲有咩解決方案), 點知整完隻顏色又錯, 叫佢整白色變咗綠色 ,真係嘔血。
仲有,啲安裝師傅喺我屋企一路安裝一路食煙飲酒, 搞到我屋企成陣煙味

大宅

減齡達人勳章

eva0829 發表於 18-1-28 13:25
有冇鋪頭可以介紹我(emoji)

上網搵到間米格蘭/香港百姓之家,同一間鋪來的,話可以師傅到香港度尺。唔知呢 ...

我上年俾左$200訂,上門度埋呎,但最後我都冇係米格蘭做,因為運輸問題傾唔掂,係平香港少少,但呢度減,個度加,其實冇分別,最後我係香港做了,貴少少

象牙宮

还是購現成/ 家制家私。 全都要經淘宝交易。

之后, 搜索 TB " 香港家具安裝服務" ,
問運費+安裝。好多家的, 先發圖, 他會报價。
價錢ok, 就淘家私。

一張床 1200 (運費+安裝)
加洗臉盆柜, 鏡柜 @3000。
2个廚柜。

估要最低交易是千多/次。((安裝費+運費。

再問多几家。香港比較下。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

樓主, 請問你最終搵了那間做呀? 手工如何?

大宅

oldmongtung 發表於 19-1-29 09:48
樓主, 請問你最終搵了那間做呀? 手工如何?

我都在格蘭訂造傢俬!手工都0k!趕得切新年前比我,無乜遐痴!90分。佢哋話1間房係1位師父安裝!由早上10点至晚上10点。都未完。要第二日再安3小時可完成。佢哋有少少细緻未必諗到,好似樓梯同抽屜有機會大家左住。成間房做左$23000港元連安裝。

大宅

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章

我屋企做尼間,都唔錯。

象牙宮

sagesage 發表於 19-2-10 11:06

我都在格蘭訂造傢俬!手工都0k!趕得切新年前比我,無乜遐 ...

成間房做左$23000港元連安裝。
格蘭訂造傢俬
你只做一个床, 还是有其它??

理性討論交流者。

象牙宮

1350*1900mm
不知什么價格。

單人床五千多。
罗兰博格

理性討論交流者。

珍珠宮

tracici 發表於 18-3-23 23:16
我都中咗米格蘭的伏, 訂造嘅傢俬比較殘舊, 細節位做得唔好,有問題但客服愛理不理。 同埋佢哋啲村材質sam ...

呢間野正垃圾,收錢前好好的,收錢後有事一直推黎推去

大宅

2von 發表於 18-2-1 20:14
我屋企做左子母床同一個榻榻米,8月29日落單,10月11日完工,覺得OK。8月31日就有圖紙,後一日報價,我地嫌 ...

我想問你用邊間公司?

大宅

agneslity 發表於 18-2-11 11:59
我已經落左10%訂金,做3D圖。暫時服務都ok, 宜家佢地應放緊假,但都有幫我跟進d圖,希望黎緊冇大問題。稍後 ...

請問你用邊間?

複式洋房

本身香港也有朋友在深圳開訂做傢私

大宅

我有親戚都想搵,有無好介紹?

複式洋房

lingwang 發表於 19-2-26 17:04
我有親戚都想搵,有無好介紹?

我直接上深圳紅蘋果實體店訂造,佢地會派師父上門度尺再出圖,然後逐件同你傾,傾好左就開工造,造完後會送上門同安裝

333s    發表於 19-3-13 10:12

象牙宮

eva0829 發表於 18-1-28 13:25
有冇鋪頭可以介紹我(emoji)

上網搵到間米格蘭/香港百姓之家,同一間鋪來的,話可以師傅到香港度尺。唔知呢 ...

可以入佢哋香港嘅戶口。直入對方戶口, 有事, 你怎麼辦?
毫無安全感。

經 "淘宝" 中間人, 安全D。

理性討論交流者。

象牙宮

monsterba 發表於 19-3-13 00:09
我直接上深圳紅蘋果實體店訂造,佢地會派師父上門度尺再出圖,然後逐件同你傾,傾好左就開工造,造完後會 ...

深圳紅蘋果實體店訂造?
包安裝?

做了什么?

http://www.redapple.com.cn/partner/store/index.aspx

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至