自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

Was last year free of charge or just donate $20? This year 'force' us to eat in DB! Even though u want to spend, everywhere so crowded, difficult to find a table.

子爵府

入去車費都唔平啦.仲要俾埋$80
更加搵笨

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

thanks

子爵府

畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 fi-fi 於 09-3-8 00:04 發表
貞貞,

其實80蚊令小朋友開開心心玩半日都無所謂...但比我知呢80蚊入面有50蚊係美食禮券...就覺得好似被人呃咁囉,今年真係要諗諗仲玩唔玩~果50蚊都唔知可以食到d乜嘢...到時可能要補貼更多錢先埋到單呀!

...

無免費船飛,(問左之前係反斗城贊助所以先有免費飛)
個50蚊用晒D餐廳,個度D餐廳食野唔平架~
今年無同玩具反斗城合辦,D獎品好麻麻~佢地搵贊助商~
愉景灣自己攪返呀~
我都要諗諗先~ 80蚊好似幾貴,舊年前年都係捐20蚊就得~
可以睇
http://www.dbay.com.hk/icms2/template?series=43&article=3578

講明要幫襯D餐廳先有免費回程船飛呀 : 免費渡輪優惠只適用於星期一至五惠顧晚膳,及星期六、日及公眾假期惠顧午/晚膳。免費渡輪時段為星期一至五晚上7時30分至凌晨12時20分;星期六、日及公眾假期下午1時至凌晨12時20分。渡輪券須於消費當日內使用。

所以今次無免費船飛~

大宅

多謝報料~

子爵府

原帖由 maggielau0705 於 09-3-8 18:24 發表

無免費船飛,(問左之前係反斗城贊助所以先有免費飛)
個50蚊用晒D餐廳,個度D餐廳食野唔平架~
今年無同玩具反斗城合辦,D獎品好麻麻~佢地搵贊助商~
愉景灣自己攪返呀~
我都要諗諗先~ 80蚊好似幾貴,舊年前年都係捐20蚊 ...

咁貴!!好失望!!!

大宅

唔好意思,我想問其實大約有d?嘢玩,因為我上年都無去過,今次想帶囡囡去,所以問一問

公爵府

原帖由 helloapril 於 09-3-9 09:29 發表
唔好意思,我想問其實大約有d?嘢玩,因為我上年都無去過,今次想帶囡囡去,所以問一問

我都好想知.

同埋舊年發生咩事呢?

男爵府

上年收30, 今年仲要80. 個度d 餐廳又唔平.

上年 (3月22日, 我死都記得)山長水遠. 車費又貴, 上年一早入去等到下午3點諗住玩掘蛋. 點知11點幾就開始傾盆大雨. 左避又避, 我有spare 衫, 有雨衣, 水鞋同 傘, 都攪到成身濕晒, 同小朋友監硬企係商場左得右等, 等左幾個鐘, 又無野玩 . 問d 工作人員會唔會取消. 佢地 一個推一個. 咩都話唔知. 只係叫我地等.... 拖延左幾個鐘. 終於捱到3點停雨, 又話雷暴警告仍然生效 . 終於都係無得玩.... d 安排差到暈.. 小朋友失望到不得了. 我就好擔 心小孩 淋雨冷親. 真係火到黎.

仲有呀. 個掘蛋場細到不得了. 十零個小朋友掘就差不多, 如果一百幾十個一齊入晒去. 好危險.

所以我今年唔會再報名.

大宅

原帖由 satu 於 09-3-9 10:15 發表

上年 山長水遠. 車費又貴, 上年一早入去等到下午3點諗住玩掘蛋. 點知11點幾就開始傾盆大雨. 左避又避, 我有spare 衫, 有雨衣, 水鞋同 傘, 都攪到成身濕晒, 同小朋友監硬 ...

嘩!又真係好差喎!要搵第二個節目了

大宅

今年好貴, 考慮緊仲玩唔玩好.

大宅

原帖由 satu 於 09-3-9 10:15 發表

上年 山長水遠. 車費又貴, 上年一早入去等到下午3點諗住玩掘蛋. 點知11點幾就開始傾盆大雨. 左避又避, 我有spare 衫, 有雨衣, 水鞋同 傘, 都攪到成身濕晒, 同小朋友監硬 ...

吓....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

舊年雖然玩到, 但個安排真係好混亂, 我係玩最細年紀個組, 大會話只可一個大人陪一個小朋友入去掘蛋, 但一開始, 就全部人都'沖'入去, D爸爸媽媽哥哥姐姐菲傭..., 總之就一片混亂

今年唔會去啦

大宅

真係十分之亂.

今年仲要收 $80 一位小朋友, 一家大細計埋車/船費和餐食, 最低消費要$500-600, 真係唔奇.

大宅

好媽媽勳章

我今年唔去,
1.態度唔好.
2.價錢高.(今年好商業化)
3.路程遠.

如果今年我們都係好多人參加,下年價錢會越黎越高.

侯爵府

冬日勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

經過舊年, 我都怕怕喇。真係貼錢買難受。一於唔報名lu 。
:wave: :wave: :wave:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩, 今年真係唔玩啦. 上年又包船票, 又有朱古力復活蛋禮物包, 開心到不得了.

今年無咗玩具反斗城贊助, 又貴又嘜都無.

別墅

好媽媽勳章

我都係舊年既受害者之一, 今年無toys協辦, 禮物唔吸引, 仲要收$80, 加埋舊年既陰影, 今年我唔會參加勒, 希望你地玩得開心d啦.....

首頁

尾頁

跳至