興趣嗜好

跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

回覆 ninjarabbit 的帖子

好勤力呀你, 師姐!

多謝提醒 ... 請問你點練CORE?

我最LIKE布力徑上山頂, 我都比較中意山路多D, 空氣好, 唔LIKE路跑成日停低睇車

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

ice_blue 發表於 18-2-27 10:26

隨緣啦

波馬都有慈善位,不過BQ真係身份象徵。。。。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

大宅

BQ太牛迫型死!

朋友今年比5000美金得到一個波馬位, 佢叫我一齊 ...

但我覺得, 自己太慢, 都冇意思 ... 起碼SUB 4到先啦

就算SUB4未得, 都唔好差太遠都叫似D樣先啦

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 10:28

好勤力呀你, 師姐!

我都經常金督馳馬徑去布力徑再去山頂跟手落victoria road

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 10:34

波馬又5000,ny 又5000, 倫敦又幾千磅,六大真係吸錢黑洞

我無錢,只可以抽獎+等bq

大宅

你真勁啊! 上完山頂仲去域多利道 ... 金督馳馬徑是否平日很少人? 星期六日先多D人? 咩時間比較多D人呢? 我好想去跑下, 但自己一條友有D驚 ...

大宅

唔好話6大, 一愛上長跑已經入左個黑洞啦

裝備一堆, 保養條數仲勁 ... 睇一次專科使過千, 仲有其他 ...

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 10:46

你真勁啊! 上完山頂仲去域多利道 ... 金督馳馬徑是否平日很少人? 星期六日先多D ...

我平日少上,得一個鐘跑即係到Edp就要回頭,不過6點上就見慣見熟幾組晨運客,有打下招呼,感覺都安全。

六,日我都早開始,行山客10am後至多,所以都ok

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 11:04

唔好話6大, 一愛上長跑已經入左個黑洞啦

裝備就好個人,唔好compression年中已經慳好多
要慳保養就認真拉筋,做好行,坐,企,跑姿勢,同練core 以上係physio話架

大宅

請問Edp即係邊? 我得閒都去跑下金督馳馬徑先, 我想試跑泥路 ... 我會係陽明山莊過去 ... 請問入口係邊? 邊度係出口?

裝備有平有貴係真, 但有時著得靚D型D, 人都跑得快D嫁

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 17:26

請問Edp即係邊? 我得閒都去跑下金督馳馬徑先, 我想試跑泥路 ... 我會係陽明山莊 ...

hk distance runner club每年4月初有個 mounT bulter race, 你去download map由終點反方向跑就啱

大宅

THANK YOU!

加油!

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-2-27 11:10
裝備就好個人,唔好compression年中已經慳好多
要慳保養就認真拉筋,做好行,坐,企, ...

要向你多多學習

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

今日跑機6km

大宅

朋友想入跑會, 有冇介紹?

大宅

回覆 Debbie媽 的帖子

加油

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-28 18:19

朋友想入跑會, 有冇介紹?

其實真係人夾人,所以最好去試下堂/去現場觀察下。大跑會schedule post 哂上網,地點都係政府運動場。

其實揀近自己地點,再夾下時間,可能就得兩,三個選擇。

另外要諗多樣,自己為乜入跑會。為做時閒?系統統性練習? 只係想有人陪跑?有無爭勝心?

因為其實仲有各運動品牌既定期活動,social clubs 一班人跑呢D選擇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

公爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-2-28 22:41
之前我係逢星期日喺海旁跑
近來懶咗,要開始再跑返
加油

荃灣海旁?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Debbie媽 發表於 18-3-1 12:58
加油

荃灣海旁?

……

首頁
23456...12

尾頁

跳至