想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

近來有好朋友bingo,佢會同我講自己進度,又問我邊度做檢查,但我只係一個曾經宮外又試過小產嘅人,其實我好鄧佢開心,只係佢每次同我講,自己會覺得有啲心up,我連自己老公都無講,真係唔識面對呢種回應....

複式洋房

回覆樓主

完全明白!我身邊好多朋友近排有咗,但我卻試咗一年幾都係食白果(emoji)

複式洋房

回覆樓主

完全明白!我身邊好多朋友近排有咗,但我卻試咗一年幾都係食白果(emoji)

別墅

trista_lau 發表於 18-1-29 14:29

Me too .... 又到新年,見到親友都係比人問同一個問題

大宅

回覆樓主

我都明白你既感受,身同感受,眼淚在心裏流

大宅

茄紅素 發表於 18-1-29 14:36
Me too .... 又到新年,見到親友都係比人問同一個問題
呢個都幾難頂,唔通同人講自己無用生唔到咩

大宅

trista_lau 發表於 18-1-29 14:18
我又唔想直接同佢講我唔想知,但佢又不停講自己點點點....其實佢知唔知我好唔開心

大宅

CS008 發表於 18-1-29 12:34
近來有好朋友bingo,佢會同我講自己進度,又問我邊度做檢查,但我只係一個曾經宮外又試過小產嘅人,其實我 ...

身同感受⋯
仲有,啲朋友成日send 自己個B啲相出黎⋯真係完全唔想睇⋯
而家有時嚴重到朋友聚會都唔想出席⋯因為個個唔係大肚就有小朋友⋯
我覺得自己心理有問題⋯

伯爵府

2018復活節勳章

CS008 發表於 18-1-29 12:34
近來有好朋友bingo,佢會同我講自己進度,又問我邊度做檢查,但我只係一個曾經宮外又試過小產嘅人,其實我 ...
完全明白. 不過真係有唔開心既..要同老公呻下唔好鬱埋呀..比佢知你感受..呻完好好多架.

大宅

gg_candy 發表於 18-1-29 15:51
完全明白. 不過真係有唔開心既..要同老公呻下唔好鬱埋呀..比佢知你感受..呻完好好多架.
...
因為我應承左個朋友唔可以同人講,所以我連老公都唔敢講呀,唉,講左咪又俾佢話我諗多左

複式洋房

me too, 我試左三年都冇,見d同事生完-個好快又有左,起初的確替佢開心,但日子耐左見佢地日日講BB睇bb野就開始心情愈黎愈静唔太想聽,目前學緊調節自己心態。-諗到新年男家親戚追問就唔想見人

複式洋房

trista_lau 發表於 18-1-29 14:18
me too說多了都是淚
When life gives you lemons, make lemonade。

洋房

回覆樓主

我都好身同感受,有朋友簡簡單單,話有就有BB,仲三年抱兩,的確羨慕。

但最近睇書,睇到一句寫話"有孩子的人生和沒有的很不同,注意,不是優劣,是不同。 就像出門一個向右走,一個向左走,經歷不同的人生,最後走向終點。"

都somehow 安慰下自己

大宅

lily654321 發表於 18-1-29 21:29
我都好身同感受,有朋友簡簡單單,話有就有BB,仲三年抱兩,的確羨慕。

但最近睇書,睇到一句寫話"有孩子 ...
我成日都安慰自己,有小朋友就無得話飛就飛,無得訓到自然醒,無得自由自在,但一諗到身邊啲朋友又煙又酒又浦身體又差,但話有就有,自問生活習慣健康,無不良嗜好,作息定時,點解就係咁難呢⋯⋯

洋房

回覆樓主:

身同感受,其實好難頂(emoji)(emoji)(emoji)唉。。

別墅

CS008 發表於 18-1-29 21:57
我成日都安慰自己,有小朋友就無得話飛就飛,無得訓到自然醒,無得自由自在,但一諗到身邊啲朋友又煙又酒又 ...

唔好諗太多啦,緣份天注定,放寬心吧

別墅

係呀~唔想諗都難。又比人問又要笑住答。
好想新年快d過左佢

別墅

回覆樓主

我朋友生完bb時不停重複同我講生仔要趁早生呀~我就不停扮聽唔到轉話題。唯有係禁,如果唔係我真係唔識答⋯
大家有無d好既答案可以應付親戚朋友呢,想集思廣益一下,到時唔洗禁監介

用戶要求終止服務

HWppB 發表於 18-1-29 17:42
me too, 我試左三年都冇,見d同事生完-個好快又有左,起初的確替佢開心,但日子耐左見佢地日日講BB睇bb野 ...

你今年幾歲呀?我之前試左一年都冇bb就去看不育科,之後就成功了。bb差不多1歲了

別墅

HWppB 發表於 18-1-29 17:42
me too, 我試左三年都冇,見d同事生完-個好快又有左,起初的確替佢開心,但日子耐左見佢地日日講BB睇bb野 ...

勁有同感。。。新年唔想見到佢哋

首頁
12345...8

尾頁

跳至