自由講場

跳至
del  

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

其實樓主好冷靜 好清楚自己條路
既然去意己決 就隨心啦
勉強留低 心中永遠有道剌 相信只會痛苦
最緊要安頓好小朋友感受
你倆雖然是不愉快結局 但幸好未到互相憎恨的地步
對小朋友未嘗唔係一件好事

男爵府

回覆樓主

樓主而家咩情況

侯爵府

但升上中學唔算大woh.好需要爸爸架。
但你討厭佢去滾又好難忍既。
但做錯第1次都應該俾個機會卦?

子爵府

回覆樓主

俾唔到咩意見
只可以祝福樓主

加油!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

coby@ 發表於 18-1-31 16:44

其實,一個女人應該有咁既反應先正常?
但係咁,肥媽講過佢第一段婚姻失敗既原因係因為佢太強,佢老公覺得自己係多餘。。。所以佢喺第二段婚姻學會了必要時做小女人。
我有朋友都係咁,佢覺得向老公撒嬌好核突,佢話佢做唔出,當然家裡事及小朋友都係唔駛老公攪,一來朋友可攪掂,二來佢唔放心比小朋友老公湊,又或覺得老公亂咁黎做得唔好,最後就係冇乜性生活。。。佢老公覺得佢喺呢個家可有可無,後來向外發展。。。最終離婚收場。朋友之後再婚,無論點,都會自我提醒返以前自己所犯既"錯誤",唔好重蹈覆轍。

我當然唔係話樓主一樣,因我地都唔清楚樓主同老公點相處,不過我覺得相愛先會結婚,演變成咁當中一定各有問題,如果搵到問題,相方肯修補就最好,我覺得結婚係自己既決定,自己一定要盡力維繫好段婚姻,唔想自己/伴侶錯而小朋友成為受害者。。。

讀中學正正係反叛期,無啦啦都可以傷春悲秋,要小心處理。加油!

伯爵府

+3金熱血

coby@ 發表於 18-1-31 01:00
仔女開始大
細果個今年都升中學嘞

你有前因,亦有能力,今次一定忍唔到的。為你前路加油

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

魚兒小寶貝 發表於 18-2-3 10:16
但係咁,肥媽講過佢第一段婚姻失敗既原因係因為佢太強,佢老公覺得自己係多餘。。。所以佢喺第二段婚姻學會 ...

其實好多女人都係咁!日後演變強大的99!
當然,都有男人係衰架啦

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

支持你,睇得出你好有決心,同時你亦好堅強人生匆匆幾十年,無謂難為自己,只要活得開心,無話無咗邊個唔得嘅
我要記得幸福......

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

事情處理中
del post
各位jm

你們的支持
我全部收到

希望
可以盡快處理好
我家有個跆拳小子,仲有影后妹妹

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

coby@ 發表於 18-2-3 16:10
事情處理中
del post
各位jm

首頁

尾頁

跳至