自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

咁大個自己衡量啦....講左唔聽...
病左都唔會同佢睇醫生囉

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

呢幾日我仔只肯帶多兩個暖包同頸巾咋,今朝都係唔肯帶遮

男爵府

2019新春慶豚圓

茄子 發表於 18-1-31 12:26
但佢病了,照顧佢,比錢佢睇醫生的人係父母,真係好麻煩!

That’s our job 可以一邊照顧一邊教訓佢

大宅

tutik 發表於 18-1-31 08:12
但出面啲雨冇停過?好凍喎。
如果我仔上到中學話唔帶遮,我為有跟佢返學遮埋佢,我諗呢招佢會投降啩。
...

我驚佢會同你反面喎

珊瑚宮

回覆樓主:

都中學生啦,講完就算囉,有咩苦佢要自己受返! 我個仔都已經著左羽絨返學,今日落雨真係凍

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kkhon 發表於 18-1-31 07:52
呢d時期提左吾聽都冇計,要撞下板先知衰。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

尤得佢,睇佢捱得幾多日,返到學校見個個著羽絨,自己無就知樣衰!

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

中學生真係十分有主見,做阿媽嘅為有提佢... 每朝早佢出門口前俾杯維多C佢飲,因為佢乜水果都唔肯食。

男爵府

2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔好講個仔,連c6咁大個人叫佢擔遮都唔制,叫佢帶頸巾都唔制

別墅

quarterday 發表於 18-1-31 07:59
吓我讀中學時都係咁,你唔係㗎我中學時覺得阿嬋先擔⛱個個同學唔擔你擔由佢啦 ...

有邊個細時唔係咁 如果校規唔係規定一定要著校褸,誰又願意著住件又無型又唔保暖既校褸呢。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

喱啲真係迫唔黎, 就算佢有帶, 都可以唔著褸唔用遮...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我囡中四又係咁,叫佢用頸巾暖D仲猛话我烦

子爵府

回覆樓主:

出面而家好凍 返來要叫佢飲维多C

公爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係咁,我女中一時發燒唔肯食藥,咪重激氣,唯有走去同人呷.

侯爵府

回覆樓主:

我老公話佢做學生時想型, 天氣好凍時都係唔著褸,點知到夜晚等車回家時真的超級凍, 果刻先凍醒左佢, 因為真的好凍, 想有件褸著都好難, 打後自己都唔够膽要型了!

男爵府

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章 熱血勳章

回覆樓主

由佢啦,咪等佢病下知死囉
不過我以前都係咁

子爵府

叫佢放低零用錢,睇醫生用

男爵府

2019新春慶豚圓

mln 發表於 18-1-31 15:59
我老公話佢做學生時想型, 天氣好凍時都係唔著褸,點知到夜晚等車回家時真的超級凍, 果刻先凍醒左佢, 因為真 ...

我同仔講, 人有型著咩都有型。

子爵府

KATRINE 發表於 18-1-31 07:34
今日天氣冷又落雨,叫着褸吾着,叫帶傘,已放書包內,出門時又拎返出來吾拎!而家流感高峯,我只怕冷到病 ...

放鬆d....我個仔都一樣
今日只著一件短袖快乾衣當底衫,一件學校短袖T恤,一件Hoodies和學校薄外套;有羽絨吾肯著、吾肯攞遮!早兩日佢去街已經話過吓,點知佢返嚟叫我摸吓佢背脊....真係出晒汗;所以我吾再為著衫同仔argue! 另外,阿仔話d同學都係著好少衫,可能後生仔真係吾怕凍

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主

提左就算啦,唔好激親
青春期真係唔會理你架
佢地凍死都只會雙手插褲袋懶型咁款
唔洗理佢咁多

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
Pepe ... 2