自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

比中醫睇下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我上次都試過, 痛咗幾日, 個頭轉唔到去左邊, 結果走咗去搵骨醫lock頸, 跟住就冇事

大宅

我平時就會忍痛自己拉番鬆條筋.......一兩日就冇事!! 不過真係痛到喊.....

禁止訪問

公爵府

我睇過一個方法,你可以試下,因為唔得都唔會受傷,但要真係瞓嚟頸先有用,如果係扭親就唔得啦,方法係要將腳抬起,將大腳姆指掰開,慢慢以順時針和逆時針方向按摩旋轉,做得幾次就會鬆好多架啦 !

公爵府

你怕lock頸有事, 可在家中用熱毛巾敷10分鐘左右, 令血氣行番會好d

大宅

貼塊大布(腰,骨痛果d大膠布)好work

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

咁梗係要搵註冊同有經驗的醫師啦, 唔係隨便去按摩嗰啲喎
原帖由 loveBB旦 於 09-3-8 16:39 發表
吓,,lock頸痛唔痛............

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老公今朝起身又係訓頸

伯爵府

我次次訓魏頸,我都係去睇跌打架...我睇開果個醫師會幫我按摩,之後再"lock"幾下,跟住"fu"藥...我試過唔睇,但係忍左成晚...痛到我癲左...比醫師睇完之後好返又冇事!!!有需要可pm我~因為我覺得個醫師好好...我初初比佢"lock"都驚驚地,不過整完之後又即刻鬆晒~

首頁

尾頁

跳至