夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有冇想過點教仔女做人好老公/老婆?

有感而問。

男爵府

我成日都會諗lee個問題..~

男爵府

我想教仔女點揀好老公/老婆多啲

大宅

畀面勳章

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

原帖由 858D 於 09-3-8 13:55 發表
有冇想過點教仔女做人好老公/老婆?

有感而問。

你做好自己本份咪得囉, 佢睇你頭嫁

翡翠宮

no.
jusy be a good man is enough,
if he's so unlucky to marry a bad woman, it's useless to teach him how to be a good husband.

別墅

我會架!
我會教她們不要像爸爸那樣懶散!不要找類似爸爸一樣甘大男人主義的老公!
是你就是你,不是你勉強都無用~

大宅

我覺得父母對小朋友影響最大, 如果佢爸爸會幫手做家務, 佢大個左都會幫老婆手, 同樣地, 如果爸爸愛錫媽媽, 佢都會學識錫老婆...

好似我個仔咁, 如果我老公果日唔系屋企食飯, 食完飯佢會代爸爸幫我手執檯, 如果早上老公唔系屋企, 佢會問我洗唔洗落街買麵包比我食...

佢細個時, 見老公錫我一啖, 佢又會錫我, 可能多過一啖添!!
「盡人事,聽天命」
好好珍惜所走的每一步
好好珍惜所遇到的每一個人
好好珍惜所擁有的一切

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

無. 因為佢有自己嘅性格及想法 .

水晶宮

睇你地兩公婆點做人老婆/老公羅...你地好巨都會好...雖然唔系絕對但都差唔多甘啦...
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

冇,我只係教佢要做一個好人

大宅

畀面勳章

唔會啦! 佢做得點好都要睇佢另一半點配合, 冇得控制, 我只會教佢對感情事唔好執著, 勉強冇幸福。
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

首頁

尾頁

跳至