自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

所謂門當互對
係咪 現今 港男 的 條件
已經 對吾上
就發爤

個人意見

禁止訪問

大宅

有冇咁多39先?
可能仲要係'長興' 同'長發', 要BROTHER
原帖由 煒良媽咪 於 09-3-9 15:20 發表

我都唔想嗰仔大個比人叫港"男"

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

沙沙
學咩人咁長氣呀
追死我麼
都係留多次腳毛
一陣先睇

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

沙沙...咁長睇到我頭都暈埋..作死你呀...

禁止訪問

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我未結婚時, 出街食飯是男一次, 女一次的, 當時重給男友鬧, 話我睇唔起去地(個個都是說類似的說話), 所以睇"港女"時覺得 d 男仕唔知去地想點。

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-3-9 16:58 發表

同意啊, 昨晚既節目只係講某D比較突出的香港女性..唔係話哂所有香港女仔. 每個地方都有好同唔好既人..我身邊都有好多好女仔好男仔朋友的 唔好果D真係我唔搵佢..都唔希望佢搵我

港女 ...

沙沙
使唔使咁長呀
睇到眼花花tim

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 沙沙 於 09-3-9 16:58 發表

同意啊, 昨晚既節目只係講某D比較突出的香港女性..唔係話哂所有香港女仔. 每個地方都有好同唔好既人..我身邊都有好多好女仔好男仔朋友的 唔好果D真係我唔搵佢..都唔希望佢搵我

港女 ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 沙沙 於 09-3-9 18:20 發表

過左火tim..我都唔知架mouth:mouth:" /> ..諗到乜..打乜..越打越長.. 我學邊個 有邊個咁長氣
我睇完喇
完全唔明你想講d乜
果然係呃水吹之友

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

agree!
我果時同男友(而家老公)出街食飯,唱k..我比番自己份錢或我埋單,佢以為我唔鐘意佢,當佢是普通朋友,都唔知d男人點諗!
原帖由 mei524 於 09-3-9 18:52 發表
我未結婚時, 出街食飯是男一次, 女一次的, 當時重給男友鬧, 話我睇唔起去地(個個都是說類似的說話), 所以睇"港女"時覺得 d 男仕唔知去地想點。
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

男人成日話d港女乜乜物物都唔係主因,
最重要北上係温柔鄉.
有d傻仔以為真係可以歡場覓真愛.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

可能時代變左,從前普通朋友食飯,男方也不許女付錢,說風度嗎,唉!現在的男仕難道也有王子病?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 ernestchow 於 09-3-10 00:04 發表
可能時代變左,從前普通朋友食飯,男方也不許女付錢,說風度嗎,唉!現在的男仕難道也有王子病?

agree

伯爵府

我自問唔係所謂的 "港女", 而之前有媽媽 post 過的 81宗罪, 我亦真係一樣都唔中. 不過而港女真係好氾濫, 我身邊好多未結婚的女朋友, 都或多或少有幾樣港女特質. 其實 bk 都已經有唔少人, 從佢地平時的言論都睇得見港女特質啦. 我覺得而家太多女仔覺得一對情侶出街男方要比晒錢係老馮的, 女方一次都唔會比, 最多都只係男方生日嗰日先肯比, 仲要話呢啲係男人風度, 有咁既諗法就己經好港女啦, 同時, 唔肯承認自己係港女, 仲要反數港男衰嘢先令人反感. 唔通港男唔好, 就等如你可以大條道理做港女喇咩, 慶幸我 c6 都唔係所謂的港男.

禁止訪問

大宅

沙沙
你講得好好,好貼題!! 我完全同意你講既野,講出哂我既心聲!! 食飯比錢呢樣野,我覺得做女仔既起碼都要做比錢找數呢個動作,而家d所謂港女真係完全唔會做呢d動作,要個男仔比錢係老馮!我身邊都有d朋友係咁樣,佢地話係男仔約佢出黎,點都係個男既比錢啦!如果個男既收返佢錢佢就話個男仔死cheap精 冇下次再出黎.... 所以好多到而家都未有bf囉....

複式洋房

其實, 不論港女或港男, 只要是"人"就有缺點啦! 根本就不應該將"缺點"放大, 多點包容!

首頁

尾頁

跳至