懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

你們有冇在3個月尾開始心跳都快呀 跳跳跳 , 在平靜or 工作時都會突然心跳跳是很明顯地跳呀 你們有冇呀
另外醫生say的肥呀 要做飲糖水test呀 很怕呀 因有此病很煩呀 好似要打針及時常check 糖份呀

有同事 say 此糖水很難飲呀 飲完不可嘔 如嘔就要過另一間房呀 進行另一樣事呀 聽完之後就很怕啦
此病會令bb大size及日後很煩呀 等事呀

希望冇事啦

大宅

如果你有心跳問題最好產檢既時候同醫生話...
其實我都會...醫生話有左BB心臟負荷會大左...
如果你心跳得快既時候你有暈想嘔同心口痛~
有可能會係心臟有事!!! 要盡快去Check~

子爵府

原帖由 叮噹小孩 於 09-3-8 21:09 發表
你們有冇在3個月尾開始心跳都快呀 跳跳跳 , 在平靜or 工作時都會突然心跳跳是很明顯地跳呀 你們有冇呀
另外醫生say的肥呀 要做飲糖水test呀 很怕呀 因有此病很煩呀 好似要打針及時常check 糖份呀

有同事 say 此 ...

有明顯心跳係好正常, 因hormones 改變咗, 同多咗個生命係你個身體入面, 所以好多孕婦都會心跳快咗,同明顯咗, 呢個係唔駛擔心gei!!! (我係問過醫生,同上產前講座都有講ga)

做糖水測試, 係要飲一大碗葡萄糖水, 其實又唔係好難飲啫....當然唔會話好味啦,咪係幾甜的水囉!! 飲完之後要等成兩個鐘, 跟住抽血便走得!! 唔駛咁擔心啦!! 好少事啫!!!

子爵府

好媽媽勳章

謝謝你們呀
你們有冇做結構圖呀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你現在應該沒有孕吐現象吧?
我第一次嘔了出來, 要再擇日回去再飲過.
我係健康院驗血糖, 要先抽一支血, 飲糖水, 等2小時, 再抽血.
我pass 唔到 >"<
我今日要在家"吉"手指check 血糖啊!~

大宅

原帖由 maymycheung 於 2009-3-10 11:32 發表

有明顯心跳係好正常, 因hormones 改變咗, 同多咗個生命係你個身體入面, 所以好多孕婦都會心跳快咗,同明顯咗, 呢個係唔駛擔心gei!!! (我係問過醫生,同上產前講座都有講ga)

做糖水測試, 係要飲一大碗葡萄糖水, 其實 ...

真的就好了。多謝晒! 我重懷疑自己係米有心臟病,擔心緊唔知會唔會令呀B心律不齊。原來係harmones影響。

子爵府

好媽媽勳章

hormones 什麼來呀

大宅

你亦都要留意可能係甲狀腺問題, 懷孕都會影響到, 記得同醫生講.等佢幫你check清楚.

子爵府

好媽媽勳章

今日去看醫生呀 佢叫我抽血check是否甲狀腺呀 又發現有一條跳出早脈呀 so 再check好呀 唉 以為今日估佢say 你冇事 只是有 bb 令到跳快之類說法囉 點知不是 唉 抽血抽到紅了啦 , 佢姑娘失敗囉

另外有check 糖尿囉 , 飲糖 水呀 糖水不是難飲只不過太大杯啦 , 最好要飲的朋友先前不要飲太多水去醫院呀 , 留下飲糖水就比較好啦 又不會嘔出來呀 , 因有時一次飲大杯水都困難啦 so , 留肚啦 如需要飲的 話

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 叮噹小孩 於 09-3-12 22:48 發表
今日去看醫生呀 佢叫我抽血check是否甲狀腺呀 又發現有一條跳出早脈呀 so 再check好呀 唉 以為今日估佢say 你冇事 只是有 bb 令到跳快之類說法囉 點知不是 唉 抽血抽到紅了啦 , 佢姑娘失敗囉

另外有che ...

你個結果幾時出呀?
因我都有你類似o既情況..
會突然覺得心跳~
同埋,你而家幾多週呀?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ChristieMing 於 09-3-14 20:57 發表

你個結果幾時出呀?
因我都有你類似o既情況..
會突然覺得心跳~
同埋,你而家幾多週呀?

5月份呀
17週啦

首頁

尾頁

跳至