自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問我今日剛面試完一個在新加坡做2年菲傭, 24歲
佢自己有一個10個月大的女, 佢給我印象唔錯,有禮貌,但我怕佢會homesick掛住佢個囡, 仲有如佢搽手甲腳甲有問題碼?請大家畀d意見! 急!!!

水晶宮

我之前IN過個工人有個一歲的BB...麽都搞好曬臨上飛機先話唔舍得BB唔肯黎香港...響菲委BUN機場走路...至於打扮方面你可以同巨講清楚要求...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

I advise you employ the helper who is over 35 and their children is over 7 years old. If thier children are too young, they will miss them very much. Also, the children always sick if they are too young, especially who is under 4 years old. Don't take the risk!

大宅

原帖由 lamheng 於 09-3-8 22:20 發表
I advise you employ the helper who is over 35 and their children is over 7 years old. If thier children are too young, they will miss them very much. Also, the children always sick if they are too you ...

最衰佢畀我感覺幾老實, 係新加坡又有同老人家相處,
因我家中有婆婆睇住.

大宅

換了是你,個囡得10個月大,你會唔會捨得離開佢?我屋企果個Homesick,佢D細路7,8,9歲,雖然老實勤力,但日日喊,日日遊雲,3月17日走,唉~~依家我仲要搵姐姐....

大宅

請工人咁真係煩死~ 咁可能要搵個SINGLE好D碼?
原帖由 Nymphlaw 於 09-3-8 22:44 發表
換了是你,個囡得10個月大,你會唔會捨得離開佢?我屋企果個Homesick,佢D細路7,8,9歲,雖然老實勤力,但日日喊,日日遊雲,3月17日走,唉~~依家我仲要搵姐姐.... ...

大宅

好媽媽勳章

將心比己, 你都會唔捨得啦, 千其唔好請, single is good choice, even my yan yan is single, sometimes she tells me she miss home......

禁止發言

大宅

我岩岩都請了個有2個小朋友既賓賓,一個一歲,一個4歲,都有d擔心佢會想家,但都係搏搏,因為之前想請個果single佢又唔黎, 所以都好難講.......

大宅

其實我覺得最好係結咗婚,未有小朋友果D姐姐比較好,尋找中.....

首頁

尾頁

跳至