嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔知係咪開奶時用的水太熱, 搞到亞仔唔食想奶, 佢而家3個月大, 每次飲150ml, 但最近2日有幾餐只飲50ml, 我嘗試由原來的4個鍾延至隔5個鍾, 但佢一點想食的興趣都冇, 咁點算好.....
但佢心情好似好好, 好開心, 成日笑, 但我都係好擔心.......>.....<

別墅

我bb而家5個月大..之前都係咁....我一餐分開幾次俾佢食!!

大宅

我個B 3個半月大, 最近兩星期都係咁, 已經由一日6餐變5餐, 但都飲少左, 有時剩50ml-100ml不等, 不過聽講3-4個月開始, 新陳代謝無以前咁快+開始八卦, 所以無咁肚餓同有心機食架, 唔好夾硬逼佢呀, 嘔返出黎仲慘呀......

原帖由 rainbel 於 09-3-8 23:23 發表
我唔知係咪開奶時用的水太熱, 搞到亞仔唔食想奶, 佢而家3個月大, 每次飲150ml, 但最近2日有幾餐只飲50ml, 我嘗試由原來的4個鍾延至隔5個鍾, 但佢一點想食的興趣都冇, 咁點算好.....
但佢心情好似好好, 好開心, 成日 ...

伯爵府

我個女由 4個月開始厭奶厭到依家 9個月喇.
冇計.

複式洋房

我個月宜家6個幾月, 都開始有呢個情況, 成日飲剩奶(起碼都剩4,50ml), 唔知關唔關食左粥仔事!

子爵府

我bb而家3個幾月大,都係咁
成日都食剩好多奶,有時食食下仲訓到豬一樣
點叫都唔食.......有時過晒鐘都唔叫你....
但係又係ok成日笑?
咁係咪會厭奶?會5會冇營養?

首頁

尾頁

跳至